Οι δύο… Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού (pics+vids)

Οι δύο… Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού (pics+vids)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ξεκινήσει «ζεστά» τη σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού και to10.gr παρουσιάζει τα έως τώρα πεπραγμένα του ομογενούς γκαρντ με τους ερυθρόλευκους.

Ήταν η τελευταία πινελιά μιας πολύ ουσιαστικής μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι τον κυνήγησαν μέχρι τέλους, έκαναν υπομονή με την περίπτωση του και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ανακοινώθηκε στις 26 Αυγούστου από την πειραιώτικη ΚΑΕ, με συμβόλαιο ενός έτους. Ο ομογενής γκαρντ θα αγωνιζόταν στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του, έχοντας όμως δώσει προηγουμένως τα διαπιστευτήριά του στο κορυφαίο επίπεδο μπάσκετ της Ευρώπης, φορώντας για δύο χρόνια τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όντας υπό τις οδηγίες ενός Έλληνα και συγκεκριμένα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 25χρονου γκαρντ είναι απολύτως ταιριαστά στο σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού και η ένταξή του στο ερυθρόλευκο ρόστερ γέμισε με ευχαρίστηση και ενθουσιασμό τις τάξεις των φιλάθλων. Άλλωστε ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, καθώς αποχωρίστηκε τον επί χρόνια ηγέτη του και εμβληματικό αρχηγό της ομάδας Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δημιούργησε ένα ποιοτικό έλλειμμα στην περιφέρεια, που ωστόσο καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Ντόρσεϊ. Φυσικά και δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους δύο παίκτες, με τα πεπραγμένα του Kill Bill να μιλάνε από μόνα τους. αλλά από την πλευρά του ο ελληνικής καταγωγής σούτινγκ γκαρντ, έχει δείξει στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού πως μπορεί και θέλει να επωμιστεί μεγάλο βάρος των ευθυνών πάνω του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έχει δώσει το βήμα για να πρωταγωνιστήσει και ο Ντόρσεϊ προσπαθεί να βγάλει τον προπονητή του ασπροπρόσωπο. Ο 25χρονος γνωρίζει το μέγεθος της φανέλας με την οποία αγωνίζεται, δηλώνοντας όμως πως θέλει να γίνει ο ηγέτης του νέου Ολυμπιακού, παίρνοντας τη μπαγκέτα από τον προκάτοχό του στη θέση «2». για τον οποίο τόνισε πως ο θρύλος του είναι σεβαστός. Ωστόσο, η ποιότητα ενός παίκτη δεν φαίνεται στα λόγια, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Ο Τάιλερ έχει καταφέρει μέσα από το παιχνίδι του να αποτελεί βασικό κομμάτι στο ροτέισον του Έλληνα τεχνικού, ξεκινώντας βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις.

Στυγνός εκτελεστής πίσω από τα 6,75, τρομερός στη διείσδυση και με καλές δημιουργικές ικανότητες, ο Ντόρσεϊ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αν και η αλήθεια είναι πως Γουόκαπ και Φαλ δεν έχουν υστερήσει. Ωστόσο, η περίπτωση του ομογενούς γκαρντ διαφέρει, καθώς τα στοιχεία του τον έχουν φέρει στα φώτα της δημοσιότητας. Οι αριθμοί π0λλές φορές λειτουργούν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, αλλά για τον ομογενή γκαρντ δείχνουν επακριβώς την έως τώρα συνεισφορά του στο εντυπωσιακό ξεκίνημα που πραγματοποιεί η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο 25χρονος αποτελεί πυλώνα τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις, ανεβάζοντας ρυθμό και παραγωγικότητα παιχνίδι με το παιχνίδι. To10.gr παρουσιάζει τα όσα έχει κάνει ο Ντόρσεϊ, αποδεικνύοντας πως η παρουσία του στο παρκέ, κάνει ακόμα πιο απειλητικό τον Ολυμπιακό.

Αν βρει σταθερότητα στο σουτ, θα είναι ασταμάτητος 

Ο Ολυμπιακός μετρά τρεις νίκες και μία ήττα στην Euroleague, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Ντόρσεϊ έχει συμβάλλει με 9,5 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ σε 23:03΄ συμμετοχής, έχοντας 7,5 στην αξιολόγηση. Ο ομογενής γκαρντ προσπαθεί να βρει σταθερότητα στο σουτ, καθώς μέχρι στιγμής μετρά 26.7% στα δίποντα (4/15), ενώ το 38.9% στα τρίποντα (7/18) αποτελεί μια καλή βάση, αν σκεφτεί κανείς πως και στις δύο χρονιές του με την Μακάμπι σούταρε με 38,9% και 38,4%.

Τα καλύτερά του παιχνίδια τα έκανε απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όπου τελείωσε με 12 πόντους (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ με τη «Βασίλισσα» σε 20:20΄ και 0/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ με τους «μπλαουγκράνα» σε 26:19΄). Με Μπασκόνια και Ζαλγκίρις αντιμετώπισε δυσκολίες στο να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, σουτάροντας με 3/9 και 2/9 εντός πεδιάς αντίστοιχα.

Ο 25χρονος βλέπει την… πλάτη μόνο των Σλούκα και Βεζένκοφ στο σκοράρισμα, με τον Έλληνα γκαρντ να σημειώνει 12,5 πόντους σε 24:42΄ και τον 26χρονο φόργουορντ να βρίσκεται στην κορυφή της ερυθρόλευκης λίστας με 14 σε 26:39΄.

Τα τρομερά ποσοστά εντός των τειχών

Ο Ολυμπιακός έχει μπει κάτι περισσότερα από εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Basket League, μοιράζοντας 100αρες σε όποιον βρεθεί στο διάβα του. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχουν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να δείχνει ψήγματα του ταλέντου στα ελληνικά παρκέ. Ο ομογενής γκαρντ σε 19:24΄ συμμετοχής κατά μέσο όρο, μετράει 13,6 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση, είναι τα ποσοστά ευστοχίας του. Ο Ντόρσεϊ σπανίως χάνει σουτ, έχοντας 66,6% στα δίποντα (8/12), 63.4% στα τρίποντα (7/11) και 4/4 βολές (4/4).

Ειδικότερα, απέναντι στην ΑΕΚ ήταν… ήσυχος, τελειώνοντας με 5 πόντους (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 21:46΄, αλλά τους έβαλε μαζεμένους στο παιχνίδι με το Λαύριο. Ολοκλήρωσε με 22 πόντους (3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές) σε μόλις 17:35΄,με τους 17 να έρχονται στην τρίτη περίοδο, όπου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επί μέρους 39-13. Στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Προμηθέα, είχε 14 πόντους (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 18:51΄.

Μόνο ο Βεζένκοφ σκοράρει περισσότερους πόντους (17,7), αλλά αυτό διόλου απασχολεί τον Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία για να αποτελεί μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες, συνεισφέροντας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει βρει με τη σειρά στο πρόσωπό του, τον παίκτη που θα είναι πάντα παρών στα κρίσιμα σημεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ