ΝΒΑ – Και οι… 10 είναι υπέροχοι (pics, vids)

ΝΒΑ – Και οι… 10 είναι υπέροχοι (pics, vids)

Η σεζόν του ΝΒΑ βρίσκεται μια ανάσα από την εκκίνησή της και to10.gr σας παρουσιάζει τους δέκα καλύτερους παίκτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Αναμονή τέλος! Έπειτα από περίπου τρεις μήνες το ΝΒΑ θα μπει και πάλι στις ζωές μας, με τη σεζόν 2021-22, ώστε να μας κρατά ξύπνιους τα βράδια. Τρανταχτές κινήσεις στην offseason δεν έγιναν, ωστόσο οι ομάδες παραμένουν αρκετά δυνατές και αναμένεται να έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα που θα διατηρήσει την αγωνία μας μέχρι το τέλος.

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ, είναι μερικά ονόματα παικτών που ανυπομονούμε να δούμε και πάλι στα παρκέ του μαγικού κόσμου να κάνουν τα… δικά τους και να μας σηκώνουν από τις θέσεις μας με τις εξωπραγματικές τους στιγμές κόντρα στις αντίπαλες άμυνες.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την εκκίνηση του ΝΒΑ, to10.gr σας παρουσιάζει τους δέκα καλύτερους παίκτες της λίγκας που αναμένουμε να τα δώσουν όλα.

Κέβιν Ντουραντ

Kevin Durant comments on Kyrie Irving's suspension from the Brooklyn Nets

Την προηγούμενη σεζόν ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ, και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μας χάρισαν μία από τις ωραιότερες σειρές play-offs στην ιστορία της λίγκας, με τους Μπακς να παίρνουν την πρόκριση.

Ο «KD» παραμένει στους Νετς, μια υπερομάδα και θα επιδιώξει να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, ωστόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει και αν ο Καϊρί Ίρβινγκ αγωνιστεί ξανά με τους Νεοϋορκέζους. Πέρυσι ο έμπειρος φόργουορντ σε 12 παιχνίδια στην postseason είχε 34.3 πόντους, 9,3 πόντους και 4,4 ασίστ. Στην κανονική περίοδο πήρε μέρος σε μόλις 35 ματς με 26,9 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

2021 NBA Finals: Bucks' Giannis Antetokounmpo making good on promise to Milwaukee with historic performances - CBSSports.com

Η προηγούμενη χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς κατέκτησε το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο «Greek Freak» ήταν τρομακτικός στους τελικούς διασφαλίζοντας πως το πρωτάθλημα θα πήγαινε στο Ουισκόνσιν.

Φέτος θα επιδιώξει το back to back, ωστόσο πολλοί είναι οι μνηστήρες που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την κορυφή του ΝΒΑ. Έπαιξε 61 ματς πέρυσι στην κανονική περίοδο μετρώντας 28,1 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ, ενώ στα play-offs είχε 30,2 πόντους, 12,8 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ κερδίζοντας φυσικά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών.

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Lakers 2021-22 preview: LeBron James' patience will be tested by the team he helped create – Daily News

Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μιλάμε για έναν ζωντανό θρύλο του αθλήματος, που έχουμε την τύχη να τον απολαμβάνουμε ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρυσι οι τραυματισμοί δεν του επέστρεψαν να κυνηγήσει το πρωτάθλημα με αξιώσεις. Όμως φέτος τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν διαφορετικά για τους Λέικερς.

Αυτή ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία του «βασιλιά» να φτάσει μέχρι τέλους και δεν πρόκειται να τη χαραμίσει έτσι εύκολα με τη «γέρικη» ομάδα του Λος Άντζελες. Στην περσινή κανονική περίοδο (45 ματς) είχε 25 πόντους, 7,8 ασίστ και 7,7 ριμπάουντ, ενώ στα play-offs κατέγραψε 23,3 πόντους, 8 ασίστ και 7,2 ριμπάουντ σε 6 αγώνες.

Στέφεν Κάρι

Warriors complete perfect preseason as Steph Curry shows off midseason form | Usa news site

Δύο χρόνια χωρίς τον Στέφεν Κάρι στην offseason είναι πολλά και τη φετινή σεζόν ο κορυφαίος σουτέρ του ΝΒΑ θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτό, επαναφέροντας του Γουόριορς στα υψηλά στρώματα της λίγκας. Την περίοδο 2019-20 έμεινε εκτός με τραυματισμό, ενώ πέρυσι το πάλευε σχεδόν μόνος του να βάλει την ομάδα του στα play-offs, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πέρυσι πήρε σπίτι του το βραβείο τού πρώτου σκόρερ με 32 πόντους, 5,8 ασίστ και 5,5 ριμπάουντ σε 63 ματς κανονικής περιόδου. Ο «Σεφ» θα περιμένει και την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον, ελπίζοντας πως με την επανένωση των «Splash Brothers» θα επανέλθουν και τα χαμόγελα στο Σαν Φραντσίσκο.

Λούκα Ντόντσιτς

Luka Doncic reacts to Dallas Mavericks' win over Charlotte Hornets

Το next big thing της λίγκας δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τη μεγάλη πορεία με τους Ντάλας Μάβερικς. Την προηγούμενη σεζόν το πάλεψε με τους Τεξανούς στον πρώτο γύρο των play-offs. Μπορεί να πήγε τη σειρά με τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο Game 7, όμως δεν είχε βοήθειες και τελικά είδε τον αποκλεισμό να… του χτυπά την πόρτα. Φέτος αυτό είναι κάτι που ήθελε να αλλάξει.

Η περσινή του παρακαταθήκη ήταν σε 66 αγώνες της κανονικής περιόδου 27,7 πόντους, 8,6 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ στην postseason είχε αδιανόητα νούμερα αφού μέτρησε 35,7 πόντους, 10,3 ασίστ και 7,9 ριμπάουντ. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του και δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν συνεχίσει έτσι κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί.

Νίκολα Γιόκιτς

Nikola Jokic getting snubbed from the all-star game is a problem - Denver Stiffs

Ο Νίκολα Γιόκιτς προέρχεται από την καλύτερη ατομική σεζόν της καριέρας του. Ο Σέρβος ήταν απλά απολαυστικός και δίκαια αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, καταγράφοντας 26,4 πόντους, 10,8 ριμπάουντ και 8,3 ασίστ σε 72 αγώνες.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω στην postseason με τους Ντένβερ Νάγκετς, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τον δεύτερο γύρο, μετρώντας 29,8 πόντους, 11,6 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 10 ματς. Αρχικά πέρασε από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 4-2 νίκες, αλλά στην επόμενη φάση οι «σβόλοι» έπεσαν χωρίς καμία αντίδραση αφού «σκουπίστηκαν» από τους μετέπειτα φιναλίστ Φοίνιξ Σανς με το βαρύ 4-0. Έτσι φέτος για άλλη μια φορά θα προσπαθήσει για την υπέρβαση που τόσο πολύ επιθυμεί.

Τζοέλ Εμπίιντ

Sixers Understand Reality of Life Without Joel Embiid Following His Game 4 Knee Injury – NBC10 Philadelphia

Μέχρι να τραυματιστεί ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του MVP, καθώς πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Σίξερς. Όμως για άλλη μια φορά το σώμα του πρόδωσε τον Τζοέλ Εμπίιντ. Οι κινήσεις του μέσα στο παρκέ έχουν εξελιχθεί και αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί τότε θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά για την καριέρα του Καμερουνέζου σέντερ.

Ο «JoJo» αγωνίστηκε σε 51 αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο, σημειώνοντας 28,5 πόντους, 10.6 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ, βάζοντας ως πρώτη την ομάδα της Φιλαδέλφεια στα play-offs με ρεκόρ 49-23. Εκεί ο Εμπίιντ έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο, περνώντας αρχικά με 4-1 τους Ουίζαρντς και χάνοντας στο έσχατο παιχνίδι την πρόκριση τους τελικούς της περιφέρειας από τους Ατλάντα Χοκς. Σε 11 αναμετρήσεις μέτρησε 28,1 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Τζέιμς Χάρντεν

James Harden injury update: Nets G will start in Game 5 vs. Bucks - DraftKings Nation

O «μούσιας» ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της περσινής σεζόν, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Αρχικά ζήτησε ανταλλαγή από τους Ρόκετς, στη συνέχεια ήταν τα κιλά που είχε πάρει και έπειτα η μετακίνησή και επανένωσή του με τον Κέβιν Ντουράντ στους Νετς, όπου μαζί με τον Καϊρί Ίρβινγκ δημιούργησαν μια τρομακτική «big three». Η οποία όπως αποδείχθηκε δεν έμελλε να παίξει μαζί εκεί που μετρούσε (στα ματς με τους Μπακς).

Αφού οι Νεοϋορκέζοι πέρασαν με 4-1 τους Σέλτικς, ήρθε η στιγμή να κοντραριστούν με τους Μπακς. Ο Χάρντεν όμως τραυματίστηκε στα 43’’ του πρώτου αγώνα, ενώ ο Ίρβινγκ στον τέταρτο. Ο πρώην ηγέτης των Ρόκετς το πάλεψε και αγωνίστηκε στα Game 5,6 και 7 όμως δεν ήταν στην απαραίτητη κατάσταση για να βοηθήσει τον Ντουράντ. Στη regular season είχε σε 44 ματς, 24,6 πόντους, 10,8 ασίστ και 7,9 ριμπάουντ, ενώ στα play-offs 20,2 πόντους, 8,6 ασίστ και 6,3 ριμπάουντ σε 9 αγώνες.

Καουάι Λέοναρντ

Kawhi Leonard 'strong' but Doc Rivers says Clippers will be smart with usage - ABC7 Los Angeles

Φυσικά και αυτή δεν είναι η θέση που αρμόζει σε έναν παίκτη όπως ο Καουάι Λέοναρντ. Ωστόσο ο ηγέτης των Λος Άντζελες Κλίπερς υπέστη ζημιά στον χιαστό του στα περσινά play-offs με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο και να χάσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν.

Το ερώτημα λοιπόν είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο «Klaw», καθώς όταν είναι υγιείς τότε αδιαμφισβήτητα μιλάμε για ένα παίκτη που ανήκει στο Top 3 της λίγκας. Πέρυσι στην κανονική περίοδο, σε 52 αγώνες, μέτρησε 24,8 πόντους, 6,5 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ, ενώ σε 11 ματς στα play-offs είχε 30,4 πόντους, 7,7 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ.

Ντέιμιαν Λίλαρντ

Philadelphia 76ers goal is to acquire Blazers' Damian Lillard, per report - oregonlive.com

Η… κατάρα του Λίλαρντ να μην μπορεί να φτάσει μακριά στα play-offs με τους Μπλέιζερς συνεχίστηκε και πέρυσι, καθώς η ομάδα του Όρεγκον είδε τα όνειρά της να «συντρίβονται» απέναντι στους Νάγκετς όπου και ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο με 4-2, καθώς για ακόμη μία φορά έδειξε να μην υπάρχει το βάθος στο ρόστερ που θα βοηθήσει τον «Dame».

Στην κανονική περίοδο, κατέγραψε 28,8 πόντους, 7,5 ασίστ και 4,2 ριμπάουντ παίζοντας 67 αγώνες, ενώ στην postseason κατέγραψε 34,3 πόντους, 10,2 ασίστ και 4,3 ριμπάουντ όντας απελπιστικά μόνος του. Μένει λοιπόν να δούμε αν φέτος θα είναι η σεζόν που επιτέλους θα τραβήξει ακόμα πιο ψηλά το Πόρτλαντ ή αν ο κόμπος θα φτάσει στο… κτένι όσον αφορά την υπομονή που έχει δείξει στον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ