Η Βρέμη δείχνει τον δρόμο… (vids)

Η Βρέμη δείχνει τον δρόμο… (vids)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά στη Γερμανία, όμως το ιστορικό διπλό στη Βρέμη δείχνει τον δρόμο για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε (22:00) ένα σπουδαίο ματς στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και ψάχνει θετικό αποτέλεσμα για να κάνει άλμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το 2/2 στα πρώτα ματς θέλουν να γίνουν το απόλυτο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρώτη θέση που θα τους στείλει κατευθείαν στους «16» του Europa League. Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να μετράει ακόμη 9 επισκέψεις στη Γερμανία.

To10.gr θυμάται τις προηγούμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη Γερμανία, με τους Πειραιώτες να μετρούν μόλις μία νίκη σε 8 παιχνίδια. Αλλά τι νίκη… Φυσικά πρόκειται για το τεράστιο διπλό στη Βρέμη επί της Βέρντερ στις 11/12/2007, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1. Μια νίκη που έμελλε να αλλάξει την ευρωπαϊκή πορεία και το στάτους του συλλόγου, καθώς από εκεί και πέρα έχει γίνει η Νο. 1 ελληνική ομάδα σε διπλά στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός εκτός από τη νίκη στη Βρέμη δεν έχει καλές επιδόσεις στη Γερμανία, αφού μετράει 7 ήττες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Οι Πειραιώτες έχουν αντιμετωπίσει συνολικά 3 φορές την Μπάγερν και έχουν τρεις βαριές ήττες, ενώ μετρούν αρνητικά αποτελέσματα και απέναντι σε Αμβούργο, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, Σάλκε.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού επί γερμανικού εδάφους: 

1980-81 Α’ γύρος Κυπέλλου Πρωταθλητριών

1/10/1980 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 3-0

Το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν πριν από τέσσερις δεκαετίες ήταν το πρώτο του Ολυμπιακού στη Γερμανία, σε ένα ζευγάρι όπου είχε ξεκάθαρο φαβορί τους Βαυαρούς. Στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη γνώρισε την ήττα με 4-2 με την ρεβάνς να είναι διαδικαστική και τους Γερμανούς να επικρατούν με 3-0 την 1η Οκτωβρίου 1980.

Μπάγερν: Βάινερ, Χόρσμαν, Νιντερμάγιερ, Αουγκεντάλερ, Κράους, Ντιρμπέργκερ (46′ Γιάνσεν), Μπράιτνερ, Χένες, Ντρέμλερ, Ρουμενίγκε (77΄Ντελ Χάγιε)

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Κυράστας, Κουσουλάκης, Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Ξανθόπουλος, Νικολούδης, Περσίας, Γαλάκος, Ορφανός (79′ Λεμονής), Αλστρομ (71′ Καλτσάς)

Σκόρερ: 2′ Χένες, 7′ Ρουμενίγκε, 67′ Γιάνσεν

1982-83 Β’ γύρος Κυπέλλου Πρωταθλητριών

20/10/1982 Αμβούργο-Ολυμπιακός 1-0

Στις 20 Οκτωβρίου 1982 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός έφευγε από το Αμβούργο με ήττα 1-0 και την ελπίδα πως μπορεί στο Καραϊσκάκη να παλέψει απέναντι στους πανίσχυρους Γερμανούς. Η ήττα με 4-0 και στο Καραισκάκη απέδειξε πως η γερμανική ομάδα δεν παιζόταν. Αυτή ήταν και η δεύτερη ήττα στη Γερμανία και μάλιστα χωρίς να συνδυαστεί με γκολ.

Αμβούργο: Στάιν, Κάλτζ,Βερμέγιερ, Γιάκομπς, Ιερόνιμους (50′ Φον Χέεσεν), Χάρτβιγκ, Μιλέφσκι, Γκροχ, Μάγκατ, Χρούμπερς, Μπάστρουπ

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης (37΄Ξανθόπουλος), Κοκολάκης, Εσταβίγιο, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Λεμονής (73΄Ορφανός)

Σκόρερ: 58΄Φον Χέεσεν

2002-03 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

29/10/2002 Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός 2-0

Ο Ολυμπιακός θυμάται τη Λεβερκούζεν από το αξέχαστο 6-2 στη Ριζούπολη. Πριν από εκείνο το ξέφρενο πάρτι των ερυθρόλευκων έχει προηγηθεί το πρώτο ματς των δυο ομάδων για τον όμιλο του Champions League στη Γερμανία. Εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Ολυμπιακό που έχασε με 2-0 σχετικά εύκολα, απέναντι στη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης. Αυτή ήταν και η τρίτη συνάντηση με Γερμανούς, παρότι πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια.

Λεβερκούζεν: Μπουτ, Λούσιο, Ζουάν (45+2΄Ογίκβε), Ζίβκοβιτς, Μπαστούρκ, Μπερμπάτοφ (90΄Μπρντάριτς), Μπάλιτς, Μπάμπιτς, Σνάιντερ, Νόιβιλ (62΄Σίμακ), Πλασέντε

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Χούτος (24΄Ζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Ντρασένα, Άντζας (63΄Οφορίκουε), Ανατολάκης (46΄Ζέτερμπεργκ)

Σκόρερ: Ζουάν 14′ Σνάιντερ 89′

2007-08 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

3/10/2007 Βέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αναμφίβολα αυτό που θυμούνται και θα θυμούνται όλοι από τη Γερμανία. Ο Ολυμπιακός στη Βρέμη μπορεί να πει κανείς πως άλλαξε τον ρου της ιστορίας, καθώς νίκησε με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή και «ξόρκισε» την κατάρα στα εκτός έδρας ματς στο Champions League.

Με ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο και γκολ των Στολτίδη, Πατσατζόγλου, Κοβάσεβιτς μετά το 70 ο Ολυμπιακός πήρε ένα διπλό σημαδιακό που ουσιαστικά τον έφερε σε θέση να διεκδικήσει και την πρόκριση στους «16», που εντέλει πήρε. Εκείνο το βράδυ ήταν αυτό που άλλαξε και την ευρωπαϊκή μοίρα και πορεία των Πειραιωτών.

Βέρντερ: Βαντερ, Πάσανεν, Νάλντο, Φριτζ (63΄Μπορόφσκι), Ρόζενμπεργκ (76΄Σανογκό), Ντιέγκο, Τόσιτς, Γένσεν, Φριγκς, Ούγκο Αλμέιδα, Μερτεζάκερ

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί (19΄Ζούλιο Σέζαρ), Στολτίδης, Γκαλέτι (72΄Κοβάσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Λεντέσμα, Λουα Λούα, Τοροσίδης (86΄Πάντος)

Σκόρερ: 32΄Ούγκο Αλμέιδα/73΄Στολτίδης, 82΄ Πατσατζόγλου, 87΄Κοβάσεβιτς

2011-12 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

1/11/2011 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Μπορούσια εκτός έδρας έχοντας κλειδώσει την τρίτη θέση και ψάχνοντας νίκη που θα τον έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «16». Με τον Βαλβέρδε στον πάγκο τους οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν αλλά ένα γκολ νωρίς ήταν αυτό που έκρινε τελικά το ματς. Για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Καραϊσκάκη της Ντόρτμουντ με 3-1 εκείνη τη σεζόν.

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Κελ, Λέιντνερ (86΄Σαντάνα), Λεβαντόφσκι, Γκέτσε (66΄Καγκαβα), Χούμελς, Γκρόσροιτς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Πέρισιτς (75΄ Μπλατσικόφσκι)

Ολυμπιακός: Μέγερι, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79΄ Πάντελιτς), Φέισα (59΄Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (67΄Αμπντούν), Ορμπάιθ

Σκόρερ: 77΄ Γκρόσροιτς

2012-13 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

21/11/2012 Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός στη Βέλτινς Αρένα, είχε παλέψει για 77 λεπτά αλλά τελικά λύγισε στην έδρα της Σάλκε, αφού ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Φουχς. Οι ερυθρόλευκοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ άντεξαν στην πίεση των βασιλικών μπλε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως στο τελευταίο τέταρτο δέχτηκαν γκολ και έχασαν όποιες ελπίδες είχαν για τη δεύτερη θέση εκείνη τη σεζόν. Το σημαντικό είναι όμως ότι και τότε είχαν εξασφαλίσει την τρίτη θέση και συνέχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στα νοκ-άουτ του Europa League.

Σάλκε: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι (71΄ Πούκι), Τζόουνς, Παπαδόπουλος, Φαρφαν, Φουχς, Χούντελαρ (91΄Μαρικά), Ντράξλερ (89΄Μπαρνέτα), Ματιπ, Νοισταντερ

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (81΄Ιμπαγάσα), Μασάδο, Μήτρογλου (74΄Τζιμπούρ), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Γκρέκο (65΄Φουστέρ), Τοροσίδης, Αμπντούν

Σκόρερ: 77΄Φούχς

2015-16 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

24/11/2015 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 4-0

Ο Ολυμπιακός υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπάγερν (που έπαιξε από το 52′ με 10 παίκτες) και ηττήθηκε με 4-0 στο Μόναχο πριν από έξι χρόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός έχανε 3-0 πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνιση του εκείνη την χρονιά, ενώ από την άλλη η βαυαρική μηχανή με τον Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ασταμάτητη. Ένα αποτέλεσμα τότε που δεν είχε επηρεάσει τη βαθμολογία και τις πιθανότητες πρόκρισης των Πειραιωτών.

Μπάγερν: Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά), Ρόμπεν, (32′ Κίμιχ), Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Κομάν.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ (78′ Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά και Ιντέγε.

Σκόρερ: 8΄Κόστα, 16΄Λεβαντόφσκι, 20΄Μίλερ, 69΄Κομάν

2019-20 Φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

6/11/2019 Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 2-0

O Oλυμπιακός άντεξε μέχρι το 69′ το… σφυροκόπημα της Μπάγερν, έχοντας τον Σα φύλακα-άγγελο, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι άνοιξε τον δρόμο για το τελικό 2-0 του Μονάχου, το οποίο διαμόρφωσε ο Πέρισιτς στο 89′. Ο Ολυμπιακός πάλεψε σκληρά αλλά δεν άντεξε στην διαρκή πίεση της γερμανικής ομάδας, έπεσε μαχόμενος, παρόλα αυτά κατέκτησε την τρίτη θέση στον όμιλο με τον Πέδρο Μαρτίνς τότε στον πάγκο του.

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Μαρτίνες, Λεβαντόφσκι, Γκορέτσκα (82′ Τολισό), Ντέιβις, Γκνάμπρι (88′ Πέρισιτς), Μίλερ, Αλάμπα, Κομάν (90+ Κουτίνιο) και Κίμιχ.

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71′ Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε (79′ Ελ Αραμπί), Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας και Ραντζέλοβιτς (61′ Μασούρας).

Σκόρερ: Λεβαντόφσκι 69′ Πέρισιτς 89′

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ