Βεζένκοφ vs Κλάιμπερν – Η απόλυτη «μάχη» (vids)

Βεζένκοφ vs Κλάιμπερν – Η απόλυτη «μάχη» (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:00) για την 5η αγωνιστική της Euroleague, με τη «μονομαχία» του Κλάιμπερν με τον Βεζένκοφ να ξεχωρίζει.

ΤΣΚΚΑ Μόσχας vs Ολυμπιακός ή αλλιώς Κλάιμπερν vs Βεζένκοφ. Η «ομάδα του στράτου» και οι ερυθρόλευκοι έχουν την τύχη να διαθέτουν δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ τους, με τη σημερινή μεταξύ τους μονομαχία να τραβάει τα βλέμματα.

Ο Αμερικανός και ο Έλληνας φόργουορντ έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη νέα χρονιά σε ότι έχει να κάνει με τους αγώνες της Euroleague και έχουν «εκτοξεύσει» τις προσδοκίες ενόψει του συναπαντήματος στη «Megasport Arena». Ο Κλάιμπερν αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ από το 2017, ενώ ο Βεζένκοφ συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους της θέσης του στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο 31χρονος πρώην παίκτης του Αϊόβα και του Πανεπιστημίου της Γιούτα και ο 26χρονος που έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ επιφυλάσσονται για την αποψινή τους μάχη και to10.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα τους στη φετινή διοργάνωση.

Ο μοναδικός υγιής σταρ

Ο Γουίλ Κλάιμπερν πρωτοεμφανίστηκε στην Euroleague με τη φανέλα της Νταρουσάφακα το 2016 και τα όσα έκανε στο παρκέ υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ, αποτέλεσαν το διαβατήριο για να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Αμερικανός τελείωσε εκείνη την χρονιά με 13 πόντους (46.7% δίποντα, 28.9% τρίποντα, 68.5% βολές) και 5,1 ριμπάουντ σε 28΄.

Από το 2017 αγωνίζεται με τη φανέλα της «ομάδας του στρατού», βελτιώνοντας κάθε χρόνο το παιχνίδι του. Στη συνείδηση του μπασκετικού κόσμου βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους φόργουορντ της Ευρώπης, έχοντας κερδίσει το τρόπαιο του 2019, όπου αναδείχθηκε και MVP του Final 4.

Συνολικά στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν με την ΤΣΣΚΑ μετρά 11,6, 13,6, 12,5 και 14 πόντους ανά μέσο όρο, ερχόμενος αντιμέτωπος και με την ατυχία, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 πήρε μέρος σε μόλις τέσσερις αγώνες, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.

Πλέον όμως είναι ο μοναδικός υγιής σταρ αυτής της ομάδας, καθώς τόσο ο Τορνίκε Σενγκέλια όσο και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα μείνουν για καιρό εκτός δράσης. Ο Κλάιμπερν έχει μάθει να κουβαλά στις πλάτες του την ΤΣΣΚΑ και θα κληθεί να το κάνει για μια ακόμα φορά.

Μέχρι στιγμής, έχει 16 πόντους (44.1% δίποντα, 36.8% τρίποντα, 72.2% βολές) και 5,3 ριμπάουντ σε 29΄, όντας στην κορυφή της λίστας του σκοραρίσματος και των λεπτών συμμετοχής του συνόλου του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ είναι δεύτερος, πίσω από τον Βόιγκτμαν, στην κατηγορία των ριμπάουντ.

Η περσινή χρονιά δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά τα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Κλάιμπερν να μένει σε αμφότερα στους 2 πόντους (1/8 σουτ, 2/2 βολές). Με τη φανέλα της Νταρουσάφακα έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στους ερυθρόλευκους, έχοντας 21 και 20 πόντους αντίστοιχα στους δύο αγώνες της σεζόν 2016-17.

Μια διαρκής απειλή 

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει κάνει άλματα προόδου όσον αφορά την εξέλιξή του τα δύο τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να τον κρατήσει στο λιμάνι μέχρι το 2024.

Ο 26χρονος φόργουορντ «φοίτησε» στο μεγάλο σχολείο της Μπαρτσελόνα, με τα πράγματα όμως να μην πάνε όπως θα τα ονειρευόταν. Ο Βεζένκοφ δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε και μετά από τρεις σεζόν με την «μπλαουγκράνα» φανέλα και 2,7, 7,5 και 3,5 πόντους κατά μέσο όρο ετοίμασε τις βαλίτσες του για να επιστρέψει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα διανύει ήδη την τέταρτη του χρονιά στον Πειραιά, με τα νούμερά του να βελτιώνονται συνεχώς. Ξεκίνησε με 3,8 πόντους τη σεζόν 2018-19, ανέβηκε στους 7,1 την επόμενη, για να έρθει η περσινή όπου αποτέλεσε το επιστέγασμα της δουλειάς που είχε «ρίξει» το προηγούμενο διάστημα.

Ο Βεζένκοφ τελείωσε την χρονιά 2020-21 με 11.5 πόντους (50% δίποντα, 43% τρίποντα, 88.7% βολές) και 5.4 ριμπάουντ σε 23΄ συμμετοχής και 31 εμφανίσεις. Μια σεζόν κατά την οποία έκανε πέντε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague και συγκεκριμένα στην αξιολόγηση, στους πόντους, στα αμυντικά και τα συνολικά ριμπάουντ και τις τάπες σε ένα παιχνίδι.

Η καλύτερη εμφάνιση για τον Βεζένκοφ ήρθε στην 30η αγωνιστική και τον εκτός έδρα αγώνα με την Άλμπα, όπου είχε 31 πόντους (4/9 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 5/5 βολές), 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 26΄ συμμετοχής.

Φέτος έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αποτελώντας μια σταθερά και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο 26χρονος μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετράει 14 πόντους (60% δίποντα, 31.3% τρίποντα, 73.3% βολές), 6 ριμπάοντ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι σε 26΄ που αγωνίζεται κατά μέσο όρο, αποτελώντας τον κορυφαίο του Ολυμπιακού σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (σκοράρισμα, λεπτά συμμετοχής και ριμπάουντ).

Τη περσινή χρονιά, στους δύο αγώνες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είχε 2 (0/4 σουτ, 2/3 βολές) και 14 πόντους (4/11 σουτ , 3/3 βολές) αντίστοιχα, όσους είχε πετύχει και με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2016-17 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ