Καταραμένος ο Οκτώβρης για την Γιουνάιτεντ (pic & vids)

Καταραμένος ο Οκτώβρης για την Γιουνάιτεντ (pic & vids)

Τις πέντε μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της στην Premier League έχει υποστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τον μήνα Οκτώβρη.

Πολύς καιρός θα χρειαστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να ξεπεράσει το σοκ του ιστορικού διασυρμού με 5-0 από την Λίβερπουλ μέσα στο «Old Trafford». Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ παρουσίασε τραγική εικόνα στο παιχνίδι με τη μεγάλη αντίπαλο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το τελικό σκορ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και μικρό.

Η συγκεκριμένη ήττα αποτελεί ασφαλώς μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League και μπαίνει δίπλα σε ακόμη τέσσερις που έγραψαν ιστορία και έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή. Τον μήνα Οκτώβριο. Οι πέντε πιο βαριές ήττες της Γιουνάιτεντ από το 1992 κι έπειτα, είναι όλες τον συγκεκριμένο – καταραμένο – μήνα. Τυχαίο;

Τρεις πεντάρες και δύο εξάρες

Στις 20 Οκτωβρίου του 1996 η Νιούκαστλ φιλοξένησε την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ένα μεγάλο πάρτι για τις «καρακάξες» Το τελικό 5-0 μιλάει από μόνο του κι έμεινε για πάντα στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες ήττες της Γιουνάιτεντ, αλλά θα ακολουθούσαν κι άλλες.

Τρία χρόνια μετά, στις 3 του ίδιου μήνα, η Τσέλσι διαλύει με 5-0 την Γιουνάιτεντ η οποία την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει το τρεμπλ. Τα δύο από τα πέντε γκολ των «μπλε» πέτυχε ένας γνώριμός μας από τη θητεία του ως προπονητής της ΑΕΚ, ο Γκουστάβο Πογέτ.

Πέρασαν 12 χρόνια για τον επόμενο διασυρμό, ο οποίος ήρθε μέσα στο «Old Trafford» και μάλιστα από την συμπολίτισσα Σίτι. Οι «Πολίτες» πραγματοποίησαν διαστημική εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκαν και το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα και διέλυσαν με 6-1 την Γιουνάιτεντ.

Μόλις έναν χρόνο και κάτι μέρες πριν, στις 4 Οκτωβρίου του 2020, οι «κόκκινοι διάβολοι» δέχθηκαν και πάλι έξι γκολ στην έδρα τους. Η Τότεναμ με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο υποχρέωσε σε ιστορικό διασυρμό την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ο οποίος έμελλε να ξαναζήσει όμως το έργο φέτος.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Λίβερπουλ. Η μεγάλη αντίπαλος έστησε πάρτι στο «Θέατρο των ονείρων», προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο και το τελικό 5-0 πρόσθεσε ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία των γηπεδούχων που είδαν του οπαδούς τους να αποχωρούν από το γήπεδο στην ανάπαυλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ