Μάικλ Τζόρνταν: Όταν ο Θεός συστήθηκε στο NBA (pics, vids)

Μάικλ Τζόρνταν: Όταν ο Θεός συστήθηκε στο NBA (pics, vids)

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από το ντεμπούτο του Μάικλ Τζόρνταν στο NBA και to10.gr γυρνά τον χρόνο πίσω σε εκείνη την παρασκευή του 1984.

Όταν ακούγεται σε μια κουβέντα η λέξη «NBA» ένα είναι το όνομα που έρχεται στο μυαλό, ανεξαρτήτως της ηλικίας των συμμετεχόντων στην συζήτηση, Μάικλ Τζορνταν. Τα χρόνια έχουν περάσει και είναι γνωστός τοις πάσι ο αντίκτυπός του, όχι μόνο στο NBA, αλλά συnολικά στο μπάσκετ.

Κι εκείνος βέβαια όπως όλοι, από κάπου ξεκίνησε τη μαγική του διαδρομή, με αντίπαλο τους τότε Γουάσινγτον Μπούλετς, νυν Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, σε μια βραδιά στην οποία έκαναν ντεμπούτο και άλλα μέλη εκείνου του αλησμόνητου ντραφτ.

Το μοιραίο λάθος των Ρόκετς και Μπλέιζερς

Ο MJ ήρθε στο προσκήνιο λίγους μήνες πριν, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο NCAA με το buzzer beater στον τελικό κόντρα στο Χιούστον των «Slammajama» Κλαίντ Ντρέξλερ και Χακίμ Ολάζουον. Οι Ρόκετς είχαν την πρώτη επιλογή στο ντραφτ και θέλησαν να πλαισιώσουν τον, εξαιρετικό εκείνα τα πρώτα του χρόνια στη λίγκα Ραλφ Σάμπσον, με τον Χακίμ.

Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για την επιλογή αυτή, μιας και πήραν δύο πρωταθλήματα χάρη στον Χακίμ (όταν ο Μάικλ έλειπε βέβαια στην πρώτη απόσυρση), άλλο ήταν το μεγάλο τους λάθος.

Το Πόρτλαντ, που είχε την δεύτερη επιλογή, τους την προσέφερε μαζί με τον Ντρέξλερ, για τον Σάμπσον, θέλοντας απεγνωσμένα έναν καλό ψηλό. Εκείνοι όμως πιστοί στο όραμα των «δίδυμων πύργων» είπαν όχι, χωρίς βέβαια να μπορούν να προβλέψουν τους τραυματισμούς που θα τον ταλαιπωρούσαν από την επόμενη χρονιά.

Και tο Πόρτλαντ όμως δεν ξέφυγε του λάθους. Ο Σαμ Μπούι είχε τις δυνατότητες να γίνει ένας πολύ καλός ψηλός, όμως οι τραυματισμοί τον «φρέναραν» κάνοντας εν τέλει την επιλογή στο νούμερο 2 ένα «what if» για την παραλίγο συνύπαρξη Τζόρνταν και Ντρέξλερ, με κερδισμένους τελικά τους Μπουλς και την επιμονή του Ροντ Θορν.

Το ντεμπούτο

Κόντρα στους Μπούλετς ο Μάικλ μπορεί να έμοιαζε περισσότερο με θνητό παρά με Θεό. Ο Τζόρνταν αγωνίστηκε για 40 λεπτά, έχοντας 5/16 δίποντα, 6/7 βολές και 16 πόντους (μαζί με 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 5 λάθη). Εξαιρετική συγκομιδή για έναν πρωτάρη, ελάχιστη γι’ αυτό που έγινε τα επόμενα χρόνια, έδειξε όμως ότι το ήθελε από την πρώτη βραδιά, απέναντi στην ομάδα με την οποία θα έκλεινε την καριέρα του κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά.

Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Τζόρνταν που θα έπρεπε να αλλάξει, που αυτό ήταν σίγουρο με βάση τη δίψα του για διάκριση, αλλά και η ομάδα. Εκείνα τα χρόνια οι Μπουλς ήταν μια ομάδα που μάζευε ελάχιστο κόσμο, ενώ ε;iχε kαι πολλά εσωτερικά ζητήματα, με αρκετούς παίκτες να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Για καλή τύχη όλων οι κινήσεις της διοίκησης ήταν σωστές και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Εκείνη την Παρασκευή δεν ήταν μόνο το ντεμπούτο του Τζόρνταν. Μπάρκλεϊ, Κέβιν Γουίλις και Τζον Στόκτον πάτησαν επίσης για πρώτη φορά παρκέ, με μόνο τον αστέρα των Τζαζ να ξεκινά νικηφόρα. Πολλοί προσπάθησαν να τον φτάσουν, όμως G.O.A.T. ήταν είναι και θα είναι μόνο εκείνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ