Ταρίκ Μπλακ, ένα εκρηκτικό θηρίο στη λίστα του Ολυμπιακού

Ταρίκ Μπλακ, ένα εκρηκτικό θηρίο στη λίστα του Ολυμπιακού

Ο Ταρίκ Μπλακ είναι υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού και αν γίνει πραγματικότητα η έλευσή του θα ωφελήσει αμφότερους ομάδα και παίκτη.

Ο Ολυμπιακός κοιτά την αγορά για παίκτες που θα μπορούσαν να τον ενισχύσουν, με τις ενοχλήσεις στα γόνατα του Χασάν Μάρτιν, να αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για απόκτηση σέντερ, με τον Ταρίκ Μπλακ να είναι ένα από τα ονόματα για τα οποία ενδιαφέρονται οι ερυθρόλευκοι και to10.gr σκιαγραφεί την περίπτωσή του.

Το κολλέγιο του έδωσε ώθηση, έχοντας 10.9 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ ως δευτεροετής στο Μέμφις. Έδειχνε έτοιμος να ανεβάσει κατακόρυφα τις μπασκετικές μετοχές του, όμως η τρίτη χρονιά δεν ήταν η ίδια με τα νούμερά του να πέφτουν. Αποφάσισε να αφήσει το Μέμφις για το Κάνσας, περιμένοντας ουσιαστικά την ευκαιρία του στο draft του 2014.

Επιμονή κι ανταμοιβή στους Ρόκετς

Ο ίδιος δεν άκουσε το όνομα του στους 60 τυχερούς εκείνης της τάξης, όμως η παραίτηση δεν ήταν επιλογή. Έπρεπε να κυνήγησει το όνειρό του από άλλη διέξοδο.

Την ευκαιρία που περίμενε την βρήκε στο Summer League, πείθοντας με τις εμφανίσεις τους Τεξανούς να κοιτάξουν προς το μέρος του και τελικά να τον υπογράψουν. Κατάφερε αυτό που ήθελε και πλέον «επιβιβάστηκε στο πλοίο του μαγικού κόσμου».

Σαν σενάριο από ταινία, το πρώτο του ματς ήταν απέναντι στους Λέικερς. Όλοι ήθελαν αντικείμενα του Κόμπι Μπράιαντ, αλλά αυτός είχε μια κατ ιδίαν συνάντηση μαζί του, θέλοντας να μάθει κάποια από τα μυστικά του. Εκείνος του είπε λίγα, όχι πολλά σαν να έβλεπε κάτι από το μέλλον.

Ο Καπελά κι ο Χάουαρντ τον έστειλαν στους Λέικερς

Η παρουσία του Κλιντ Καπελά και του Ντουάιτ Χάουαρντ δεν του άφησε χρονικά περιθώρια ανάπτυξης και δόθηκε ανταλλαγή στους «Λιμνανθρώπους» στους οποίους έμεινε μέχρι το 2018.

Του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να βρεθεί συμπαίκτης με τον «Black Mamba» και να βρει χρόνο συμμετοχής, σε μια ομάδα που βρισκόταν σε μεταβατική περίοδο. Χωρίς να έχει καλούς συμπαίκτες οι 7.2 πόντοι, τα 6.3 ριμπάουντ μέσο όρο σε 38 εμφανίσεις εκείνη τη σεζόν ήταν πολλά περισσότερα από τη στατιστική τους αποτύπωση σε μια αλλοπρόσαλλη τότε κατάσταση στην ομάδα.

Άρχισε ν α ακολουθεί το παράδειγμα του Μπράιαντ, κάνοντας έξτρα προπονήσεις, διαβάζοντας, καθώς δεν ήθελε να είναι ένας από αυτούς που θα εισέπρατταν την οργή του στις προπονήσεις.

Η αναγέννηση στην Ευρώπη

Δεν ακολουθούν όλοι οι παίκτες την ίδια διαδρομή και κάποιοι «παίρνουν μπρος» αργότερα από άλλους. Ο Μπλακ το κατάλαβε μετά από ένα δεύτερο πέρασμα από το Χιούστον το 2018. Έψαξε για αλλαγή σκηνικού, ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπήρχαν απαιτήσεις, αλλά θα ήταν μειωμένος ο ρυθμός και θα ήταν προτιμότερη η τακτική από την ταχύτητα.

Βρήκε αυτό που αναζητούσε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκείνο το καλοκαίρι. Βρέθηκε κάπου που τα πόδια του δεν ήταν αργά, μπορούσε να σπρώξει. Το χαμηλότερο τέμπο τον βοήθησε να κάνει και διαχείριση στο σώμα του και τις ανάσες του στους αγώνες. Ένας παίκτης που προσφέρει σταθερά 9 πόντους και 5 ριμπάουντ με 66% ποσοστό στα τελειώματά του θα μπορούσε να βρει θέση σε κάθε ομάδα της Euroleague.

Η χρονιά της πανδημίας τον είδε να τραυματίζεται και να μένει εκτός, αλλά ανέκαμψε πέρυσι μετά την μετακίνησή του στη Ζενίτ.

Η θητεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οι προπονήσεις στις οποίες έπαιρνε μέρος κατέστησαν το σώμα του έτοιμο. Χρειαζόταν απλώς να πάρει την κατάλληλη θέση, είτε κινούμενος χωρίς την μπάλα, είτε ποστάροντας τον αντίπαλο του και οδηγώντας τον εκεί που θέλει, μιας και του αρέσει το παιχνίδι με πλάτη.

Αμυντικά έχει το ίδιο καλές τοποθετήσεις, έχοντας την υπομονή να περιμένει και να μην τρώει προσποιήσεις, σε αντίθεση με πολλούς ψηλούς. Αν έρθει στον Ολυμπιακό θα είναι πολύτιμη ανάσα τόσο για την ομάδα συνολικά, όσο και για τον Φαλ ατομικά, που θα αποφορτιστεί κάπως.

Η παρουσία του Ντόρσεϊ είναι ένα έξτρα συν, καθώς γνωρίζονται καλά από την κοινή τους παρουσία στην ομάδα «του Λαού», ξέροντας ο ένας το παιχνίδι του άλλου, με τον σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού να χρησιμοποιεί την ικανότητα του Μπλακ στα σκριν, με τους υπόλοιπους περιφερειακούς να μπορούν να βρουν επίσης περισσότερα ανοιχτά σουτ. Εάν έρθει θα αποτελέσει και πόλο έλξης για τον κόσμο, αφού έχει έφεση στα καρφώματα ξεσηκώνοντας την εξέδρα.

Γενικά είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να αφήσει το στίγμα του με πάνω από έναν τρόπους στην Ευρώπη, ταιριάζει τέλεια στο μπάσκετ του Μπαρτζώκα και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να ευχαριστεί το NBA που έχει αλλάξει κατεύθυνση, όσον αφορά τους ψηλούς, τα τελευταία χρόνια, εάν τελικά εκείνος κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα.

Προς το παρόν έχει συμβόλαιο με τη θυγατρική ομάδα των Νάγκετς, τους Γκραν Ράπιντς Γκολντ, όμως αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι αποφασίσουν να κινηθούν για την περίπτωσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ