Ντάριλ Μέικον – Ένας «σεσημασμένος δολοφόνος» που κάνει τη διαφορά

Ντάριλ Μέικον – Ένας «σεσημασμένος δολοφόνος» που κάνει τη διαφορά

Ο Ντάριλ Μέικον έκανε ένα παιχνίδι που θα θυμάται για μια ζωή, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως ο ρόλος του είναι εκτελεί και να ισοπεδώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Euroleague επικρατώντας της Αναντολού Έφες 95-69 στο ΟΑΚΑ. Σε μια αναμέτρηση που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε στη ζώνη του… λυκόφωτος και με μια συγκλονιστική παράσταση οδήγησε τους Πράσινους στο θετικό αποτέλεσμα με εκκωφαντικό τρόπο.

Τι έκανε; Ολοκλήρωσε το ματς με 34 πόντους (9/12 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 3/3 βολές), κατέβασε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε μόλις ένα λάθος. Με το ποιο τρομακτικό να είναι οι 38 βαθμοί που διέλυσαν το σύστημα αξιολόγησης.

Τα… όργια κόντρα στην Έφες

Ο Μέικον έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την ευκολία με την οποία βάζει την μπάλα στο καλάθι. Tόσο από μακριά, όσο και από κοντά. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν αν μπορούσε να κάνει τα ίδια και στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία με το «τριφύλλι».

Το αν έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει το έμαθε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν από πρώτο χέρι. Οι παίκτες από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης είχαν την ευκαιρία να δουν από τις καλύτερες… θέσεις τα «όργια» του 25χρονου. Να διαλύει τους Τούρκους βλέποντας το καλάθι σαν… βαρέλι και να μην σταματά σε τίποτα.

Οι συμπαίκτες του δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό που είχε δώσει στο ματς και κάθε φορά που έβγαινε από τα σκριν, ουσιαστικά τους ανάγκαζε (έτσι όπως έπαιζε) να του δώσουν την πάσα ώστε να αναλάβει εκείνος. Το κόλπο έπιασε και ο Μέικον «σκότωσε» την Έφες σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Πήρε μια… γεύση στην Τουρκία, τον μάθαμε στην ΑΕΚ

Το ταξίδι του Αμερικανού στη Γηραιά Ήπειρο άρχισε από την περσινή σεζόν. Αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ (12 ματς με 2,7 πόντους και 1 ριμπάουντ) και τη G-League για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, υπογράφοντας με τη Γαλατάσαραϊ.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι, ώστε ο Μέικον να μην τα βρει με τον τουρκικό σύλλογο και την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, ψάχνοντας για ενίσχυση. Οι συζητήσεις δεν άργησαν να γίνουν και τον Ιανουάριο του 2021 ντύθηκε στα «κιτρινόμαυρα».

Στη μισή σεζόν του στην Ένωση φρόντισε να δείξει από νωρίς τις ικανότητές του, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Κι αν οι 34 πόντοι με την Έφες μοιάζουν πολλοί, είχε ξανακάνει παρόμοια εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα, σημειώνοντας 42 πόντους (5/5 δίποντα, 9/11 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), τρελαίνοντας τους πάντες για άλλη μια φορά.

Ο ρόλος στον Παναθηναϊκό

Η μεγάλη ευκαιρία του 25χρονου ήρθε αυτό το καλοκαίρι, με τον Παναθηναϊκό να τον αποκτά ανοίγοντάς του τον δρόμο ώστε να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο. Και ο Μέικον δεν έχει καμία πρόθεση να χαλάσει ό,τι έχει χτίσει μέχρι στιγμής.

Ακόμα κι αν στα γκαρντ των Πρασίνων τα πράγματα είναι λίγο περίεργα μιας και δεν υπάρχει κάποιος καθαρός δημιουργός, εκείνος έχει βρει τον τρόπο να ξεχωρίσει. Η σταθερότητα με την οποία σκοράρει και γενικά αγωνίζεται είναι εντυπωσιακή. Τα νούμερά του άλλωστε δεν… ψεύδονται.

Στα πρώτα έξι παιχνίδια στη Euroleague καταγράφει 18 πόντους, με αδιανόητα ποσοστά (77,8% δίποντα, 52,6% τρίποντα, 90,9% βολές), 3 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ σε περίπου 25 λεπτά που μένει στο παρκέ. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν άργησε να αντιληφθεί πως δεν χρειάζεται να παίξει τον ρόλο του playmaker και έτσι τον έχει καθιερώσει το «2» όπου είναι και η φυσική του θέση.

Τα πρώτα δείγματα του Μέικον είναι εξαιρετικά σε ένα τέτοιο επίπεδο. Μένει μόνο να φανερώσει και την απαραίτητη σταθερότητα. Αν το καταφέρει αυτό τότε θα αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα κορυφαία γκαρντ της Ευρώπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ