Μέικον vs Οκόμπο – Μια «μάχη» με το βλέμμα στο… μέλλον (vids)

Μέικον vs Οκόμπο – Μια «μάχη» με το βλέμμα στο… μέλλον (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ (21:00), με τον Νταρίλ Μέικον να περιμένει τον Έλι Οκόμπο, σε μια «μάχη» του παρόντος αλλά και με κλεφτές ματιές στο μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να πετύχει τη δεύτερη σερί του νίκη στην EuroLeague, με τη Βιλερμπάν όμως να έρχεται στο ΟΑΚΑ για να χαλάσει το πράσινο πάρτι. Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη διοργάνωση, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ήττες μετά από έξι αγωνιστικές. Ένα σύγχρονο και αθλητικό σύνολο που με τα πρώτα του δείγματα έχει δείξει πως τη φετινή χρονιά οι βλέψεις του δεν περιορίζονται σε μια απλή συμμετοχή, αλλά θέλει και μπορεί να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη γαλλική ομάδα είναι ένας παίκτης που επέστρεψε στην Ευρώπη και το υψηλότερο επίπεδο μετά από μια «περιπέτεια» στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Έλι Οκόμπο, που με τα όσα έχει κάνει στα παρκέ έχει τραβήξει την προσοχή του φίλαθλου κοινού και όχι άδικα καθώς τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά μπορούν να τον οδηγήσουν στην κορυφή. Ωστόσο, σήμερα θα έχει έναν παίκτη με αντίστοιχο background για να ανταγωνιστεί και αναμένεται η «μάχη» τους να αποτελέσει την απόλυτη ατραξιόν των όσων θα συμβούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Νταρίλ Μέικον έχει εξελιχθεί σε έναν σκόρερ «ολκής» για τον Παναθηναϊκό και περιμένει τον Γάλλο για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στον αγώνα με την Εφές.

Δύο παίκτες με όλο το μέλλον μπροστά τους (25 ετών ο Μέικον, 24 ο Οκόμπο) που στη ρούκι τους σεζόν στην EuroLeague έχουν μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. To10.gr παρουσιάζει τα έως τώρα πεπραγμένα τους, με τον Αμερικανό και τον Γάλλο να έχουν όλα τα φόντα για να συναγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα.

Το «πιστόλι» του Παναθηναϊκού 

Ο Νταρίλ Μέικον εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ, με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ο 25χρονος όπως ήταν φυσικό χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην καριέρα του, αλλά όσο περνούσαν οι αγώνες και τα λεπτά πάνω στο παρκέ, τόσο γινόταν ξεκάθαρο πως ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ ήρθε για να μείνει.

Μετά από έξι αγωνιστικές είναι ο δεύτερος σκόρερ σε ολόκληρη τη διοργάνωση μετρώντας 18 πόντους κατά μέσο όρο (77.8% δίποντα, 52.6% τρίποντα, 90.9% βολές) σε 25΄ συμμετοχής. Τα ποσοστά ευστοχίας του είναι τρομερά και αποδεικνύουν την αυτοπεποίθηση που αποκτά παιχνίδι με το παιχνίδι. Αποκορύφωμα αποτέλεσε φυσικά η εμφάνισή του στον αγώνα με την Εφές, εκεί όπου πήγε σε άλλο… level. Τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους, οι περισσότεροι που έχουν σημειωθεί από έναν παίκτη τη φετινή σεζόν, με τα 9/12 τρίποντα να είναι η καλύτερη επίδοση στην πράσινη ιστορία και δεύτερη στην EuroLeague. Όλα αυτά τα πέτυχε σε 26΄ που έμεινε στο παρκέ, με τον Δημήτρη Πρίφτη να τον αποσύρει για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, μιας και η δράση συνεχίζεται.

Η εκτελεστική του δεινότητα έχει φανεί σε όλες τις εμφανίσεις, καθώς έχει ολοκληρώσει με διψήφιο αριθμό και στα έξι παιχνίδια που πάτησε το παρκέ. Ειδικότερα, οι επιθετικές επιδόσεις του Μέικον στην EuroLeague:

vs Μονακό – 13π. (2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 3 ασίστ

vs Φενέρμπαχτσε – 13π. (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7/8 βολές), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ

vs Μπασκόνια – 13π. (1/1 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ

vs Ρεάλ Μαδρίτης – 18π. (4/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ασίστ

vs Μακάμπι Τελ Αβίβ – 17π. (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ

vs Αναντολού Εφές – 34π. (2/2 δίποντα, 9/12 τρίποντα, 3/3 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Ήρθε για να μείνει 

Ο Έλι Οκόμπο δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίος, καθώς έχει επιλεχθεί στο νούμερο 31 του ντραφτ το 2018, με τους Φοίνιξ Σανς και την Αριζόνα να γίνεται το πρώτο του σπίτι στο ΝΒΑ. Μετά από δύο σεζόν, μετακόμισε στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη για να ενταχθεί στους Μπρούκλιν Νετς, αλλά η θητεία του αποδείχθηκε βραχύβια, με τη Βιλερμπάν να εκμεταλλεύεται την κατάσταση που διαμορφώθηκε το καλοκαίρι και να τον φέρνει στη πόλη της Λιόν για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην EuroLeague.

Ο 24χρονος έχει φροντίσει από το ξεκίνημα να δείξει τα εξαιρετικά στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του και με το αριστερό «φαρμακερό» του χέρι έχει στείλει αρκετές φορές την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Η Βιλέρμπαν έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, με τον Οκόμπο όμως να ξεχωρίζει και να έχει μετατραπεί στον απόλυτο σταρ της ομάδας. Έχει ξεκινήσει βασικός και στα έξι παιχνίδια της διοργάνωσης, μένοντας στο παρκέ για 27΄ κατά μέσο όρο και μετρώντας 17,5 πόντους, με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (63.5% δίποντα, 50% τρίποντα, 66.7% βολές), παράλληλα με 3,8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το στυλ του και ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι είναι δύο στοιχεία που αργά ή γρήγορα θα τον φέρουν σε μια ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο το τρόπαιο της EuroLeague, εκτός και αν ο δρόμος τον ξαναβγάλει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, υπό καλύτερες συνθήκες από ό,τι στο παρελθόν.

Ειδικότερα οι επιδόσεις του Οκόμπο στα έξι παιχνίδια της σεζόν:

vs Ζαλγκίρις Κάουνας – 23π. (6/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ

vs Άλμπα Βερολίνου – 13π. (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ

vs Αναντολού Εφές – 7π. (2/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα

vs Μακάμπι Τελ Αβίβ – 23π. (5/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ

vs Αρμάνι Μιλάνο – 25π. (8/12 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 3 ασίστ

vs ΤΣΣΚΑ Μόσχας – 14π. (7/11 δίποντα, 0/3 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ