Παναθηναϊκός – Ο Οκόμπο, ο Αλφόνσο Φορντ και όσοι έβλεπαν «βαρέλι» το πράσινο καλάθι (vids)

Παναθηναϊκός – Ο Οκόμπο, ο Αλφόνσο Φορντ και όσοι έβλεπαν «βαρέλι» το πράσινο καλάθι (vids)

Ο Έλι Οκόμπο έγραψε ιστορία με τους 35 πόντους που πέτυχε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και to10.gr παρουσιάζει έξι παίκτες που απέναντι στους πράσινους έβλεπαν το καλάθι σαν «βαρέλι».

Ο Έλι Οκόμπο φρόντισε με τα όσα πέτυχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό να βάλει το όνομά ανάμεσα στους κορυφαίους της EuroLeague και να δείξει πως ανήκει στην ελίτ. Ο 24χρονος Γάλλος γκαρντ έκανε «σμπαράλια» την πράσινη άμυνα, όντας  ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Βιλερμπάν με 84-70 για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ειδικότερα, τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους σε 31΄ συμμετοχής, σουτάροντας με 8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές και γράφοντας 37 στο σύστημα αξιολόγησης, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του να του χαρίζουν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για το αγωνιστικό διήμερο.

Παράλληλα, ο Οκόμπο έγραψε ιστορία, καθώς οι 35 πόντοι είναι οι περισσότεροι που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του σε όλη την πορεία του στην EuroLeague. Παράλληλα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση απέναντι στους πράσινους, πιάνοντας τον Τέρελ Μακιντάιρ, με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί μια καταπληκτική εμφάνιση στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των playoffs για τη σεζόν 2008-09.

Με αφορμή τον Οκόμπο και αφετηρία των Μακιντάιρ, to10.gr παρουσιάζει τις έξι περιπτώσεις παικτών που όταν αντιμετώπισαν τον Παναθηναϊκό έβλεπαν το καλάθι σαν «βαρέλι».

Ο Μακιντάιρ έχει πλέον «συγκάτοικο»

Πριν να έρθει ο Οκόμπο, ο Τέρελ Μακιντάιρ είχε πετύχει τους περισσότερους πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο «κοντοπίθαρος» (1,75 ύψος) πόιντ γκαρντ είχε βάλει 35αρα στο τέταρτο παιχνίδι της Σιένα με τους πράσινους για τα playoffs της EuroLeague. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 5/6 δίποντα, 6/11 τρίποντα και 7/7 βολές σε 37΄ συμμετοχής, επίδοση όμως που δεν ήταν αρκετή για τη Μοντεπάσκι, με το τριφύλλι να φεύγει με το διπλό (84-91) από την ιταλική πόλη και να παίρνει την πρόκριση για το Final 4 του Βερολίνου.

Ο Βούγιανιτς και η ματσάρα της Μπολόνια

Η 9η αγωνιστικής της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2003-04 έβρισκε τον Παναθηναϊκό στην Μπολόνια για να αντιμετωπίσει τη Βίρτους. Οι πράσινοι επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές τους μια τεράστια νίκη σε μια ανεπανάληπτη ματσάρα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησαν με 118-114 μετά από δύο παρατάσεις στο «PALADOZZA», πετώντας έτσι στο κάλαθο των αχρήστων την εμφάνιση του Μίλος Βούγιανιτς (πέρασε για δύο χρόνια από τον Παναθηναϊκό – 2006-2008). Ο Σέρβος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους, σουτάροντας 2/2 δίποντα, 8/13 τρίποντα και 6/9 βολές στα 34΄ που βρέθηκε στο παρκέ.

Η 33αρα του Φορντ στο «αιώνιο» ντέρμπι

Ο πρώτος χρονικά που ανέβηκε στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας ήταν ο μεγάλος σκόρερ με το όνομα Αλφόνσο Φορντ. Ο Αμερικανός μάλιστα το έκανε σε ένα παιχνίδι με ειδικό βάρος που όμοιό του δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορά το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι είχαν πάρει τη νίκη (88-78) για την 4η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της EuroLeague τη σεζόν 2001-02, με τον Φορντ να «φορτώνει» το αντίπαλο καλάθι με 33 πόντους σε 37΄ συμμετοχής, σουτάροντας 6/13 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 12/15 βολές.

Ο Μορίς Έβανς «καθάρισε» στη ματσάρα του Τρεβίζο

Η Ιταλία «έκρυβε» ματσάρες για τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2003-04, καθώς μετά την Μπολόνια ακολούθησε η Μπενετόν Τρεβίζο. Το παιχνίδι αφορούσε την τέταρτη αγωνιστική του TOP 16, με το παιχνίδι να κρίνεται στην παράταση και τους γηπεδούχους να επικρατούν με 111-101 στο «PALAVERDE».

Ένας αγώνας που σημαδεύτηκε από τη «μάχη» του Μόρις Έβανς με τον Γιάκα Λάκοβιτς, με τους δύο παίκτες να χαρίζουν μια μοναδική «παράσταση» στο ιταλικό κοινό. Ο Σλοβένος επικράτησε σκοράροντας 36 πόντους (τέταρτη καλύτερη στην πράσινη ιστορία), αλλά οι 33 του Αμερικανού γκαρντ έφταναν για πάρει τη νίκη η Μπενετόν. Ο 25χρονος τότε Έβανς έμεινε στο παρκέ για 39΄ και είχε 10/14 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 1/2 βολές.

H περσινή δυάδα των Πάνγκος και Μίσιτς 

Η σεζόν 2020-21 δεν ήταν από αυτές που θα θέλει να θυμάται ο Παναθηναϊκός, με τους πράσινους να τερματίζουν 16οι με ρεκόρ 11-23. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί και άλλα που τα έχασαν στο τέλος, ενώ έδωσαν σε δύο περιπτώσεις την ευκαιρία σε αντίπαλους παίκτες να λάμψουν. Κέβιν Πάνγκος και Βασίλιε Μίσιτς πέτυχαν 33 πόντους απέναντι στους πράσινους, προοιωνίζοντας το έδαφος για τον Έλι Οκόμπο.

Ο Καναδός ήταν απολαυστικός στην εύκολη επικράτηση της Ζενίτ με 112-83 για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, καθώς δίπλα στους 33 πόντους (3/3 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 6/6 βολές), πρόσθεσε άλλες έντεκα ασίστ σε 33΄ συμμετοχής, έχοντας 41 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Σέρβος γκαρντ της Εφές ήρθε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο αγωνιστικές και βοήθησε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης να φύγει με ένα δύσκολο διπλό (77-80), έχοντας 33 πόντους με 7/13 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές σε 33΄.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ