Ο ΛαΜέλο Μπολ δεν είναι απλά ο μικρός αδερφός του Λόνζο (pics, vids)

Ο ΛαΜέλο Μπολ δεν είναι απλά ο μικρός αδερφός του Λόνζο (pics, vids)

Ο ΛαΜέλο Μπολ έχει μπει φουριόζος στη δεύτερη σεζόν του στο NBA, δείχνοντας ότι ήδη «χαράζει τον δικό του δρόμο» στη λίγκα, ξεχωρίζοντας από τον αδερφό του.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς κινούνται από πέρυσι στον… αστερισμό του ΛαΜέλο Μπολ και φαίνεται πως ξεχωρίζει από τον αδερφό του, δικαιώνοντας στον μεγαλύτερο βαθμό τις απαιτήσεις τις δικές του, αλλά και του υστερικού πατέρα του, δείχνοντας σημάδια ραγδαίας πρόοδου. Από νωρίς φάνηκε ότι διαφέρει από την υπόλοιπη οικογένεια και αυτό φαίνεται κι από την διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να έρθει η στιγμή του NBA.

Ο απόλυτος σταρ στο Λύκειο

Στο Λύκειο του «Chino Hills» δεν υπήρχε μεγαλύτερος σταρ από εκείνον. Η οικογένεια βέβαια ήλεγχε τα πάντα. Έπαιρνε την μπάλα κι εκτελούσε από το «σπίτι του», μοίραζε σκόραρε, αλλά τα πάντα κινούνταν με αυτόν ως κεντρικό άξονα, περιορίζοντας την εξέλιξη των υπολοίπων, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να σκοράρει 92 πόντους.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο ΛαΒάρ αποφάσισε να αποσύρει τον γιο του από την ομάδα, για να… προπονηθεί στο σπίτι, καθώς δεν ενέκρινε των νέο του προπονητή. Αυτή ήταν η αρχή ενός ασυνήθιστου και δύσκολου δρόμου με σκοπό να φτάσει στο NBA.

Περιπλανήσεις σε Κίνα κι Αυστραλία

Δύο μήνες αργότερα έφτασε στη Λιθουανία και την Πριενάι, μαζί με τον αδερφό του τον ΛιΆντζελο, καθώς ήθελε να βρεθεί κατευθείαν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η ομάδα υποβιβάσθηκε, αλλά ο μικρός πήρε χρόνο συμμετοχής και είδε για πρώτη φορά από πρώτο χέρι πως είναι το οργανωμένο μπάσκετ.

Εκεί που ανέβηκε επίπεδο ήταν στο πρωτάθλημα Αυστραλίας με τη φανέλα των Ιλαγουάρα Χοκς, το 2019. Τελείωσε τη σεζόν με μέσο όρο 17 πόντων 7.4 ριμπάουντ, 6.8 ασίστ και 1.7 κλεψίματα. Δε φοβήθηκε να εκτελεί στα κρίσιμα σημεία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανέβηκε και η αυτοπεποίθησή του, προσδοκώντας ότι η ευκαιρία του για είσοδο στον «μαγικό κόσμο» ήταν κοντά.

Επίτευξη στόχου και απομάκρυνση του φαφλατά πατέρα του

Το 2020 οι Χόρνετς δεν δίστασαν να τον «αρπάξουν» στο νούμερο 3 του ντραφτ. Μια νεανική ομάδα που θέλει να χτίσει με γνώμονα το μέλλον, αλλά και να μην κωλυσιεργήσει όσο γίνεται. Ο Τζέιμς Μπορέγκο δε φοβήθηκε να τον «ρίξει στα βαθιά» από νωρίς, δίνοντας του χώρο και χρόνο. Είχε την ευκαιρία να κάνει λάθη, να μάθει από αυτά, μα κυρίως να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Πολύ σημαντικό για εκείνον είναι το γεγονός πως παρατηρούσε απέξω την πίεση του μεγάλου του αδερφού στις πρώτες του σεζόν στη λίγκα, όταν η πίεση της παρουσίας του στους Λέικερς, με την δαιμονιώδη κριτική που υπάρχει σε κάθε παίκτη της ομάδας από τα μίντια, μαζί με την παρουσία του φλύαρου και αυνάρτητου πατέρα του, λίγο έλλειψε να τον οδηγήσουν στα αζήτητα.

Ο νεαρότερος Μπολ έκανε λοιπόν πέρα τον ΛαΒάρ και αφοσιώθηκε στον μοναδικό του στόχο, να καθιερωθεί δηλαδή στο NBA, με το πολυδιάστατο παιχνίδι του να τον βοηθά σε αυτό, δίνοντας του μάλιστα και το βραβείο του καλύτερου ρούκι για το 2021, ενώ έγινε και ο νεαρότερος παίκτης που καταφέρνει να πετύχει triple-double.

Του αρέσουν οι διεισδύσεις, τα ακροβατικά lay ups, εμπιστεύεται το χέρι του και προσπαθεί να βελτιώνει το τρίποντό του (πρέπει βέβια να καταλάβει ότι δεν είναι μακόμα σε επίπεδο Κάρι για να παίρνει προσπάθειες από τα 10 μέτρα). Πασάρει όπως ο Λόνζο, ίσως και καλύτερα από αυτόν, ενώ επιδιώκει να έχει αντίκτυπο και στην άμυνα.

Θα κλέψει την μπάλα, από όσους ντριπλάρουν ακατ5άσχετα, θα βρεθεί ανάμεσα στις γραμμές πάσας και θα κάνει όσα περισσότερα deflections, (αναχαιτίσεις της μπάλας, που δεν είναι ολοκληρωμένο κλέψιμο) μπορεί.

Πέρυσι είχε 2 30ρες σε όλη τη σεζόν και φέτος ήδη σε 8 παιχνίδια έχει ισοφαρίσει ήδη την επίδοση αυτή, δείχνοντας ότι μαθαίνει γρήγορα και γίνεται καλύτερος με εξίσου γρήγορο ρυθμό. Είναι φανερό πως δεν είναι απλά ο αδερφός του Λόνζο, είναι ένας «αυτόφωτος» μπασκετμπολίστας με πολύ μέλλον και ευτυχώς βρήκε τον δρόμο του πολύ γρηγορότερα από εκείνον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ