Κουίνσι Έισι – Αυτό ακριβώς που ήθελε ο Μπαρτζώκας (pics, vids)

Κουίνσι Έισι – Αυτό ακριβώς που ήθελε ο Μπαρτζώκας (pics, vids)

Ο Κουίνσι Έισι είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και to10.gr σας παρουσιάζει τον εκλεκτό του Γιώργου Μπαρτζώκα για την frontline της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν ψηλό, για να αποφορτίσει τον Φαλ και να βοηθήσει μέχρι να βρει τα πατήματά του ο Μάρτιν. Είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως του Ταρίκ Μπλακ, όμως οι Πειραιώτες κατέληξαν σε άλλη επιλογή, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, πυροδοτώντας ενδεχομένως μια ακόμα μεγαλύτερη «βόμβα» με την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Κουίνσι Έισι, ενός παίκτη που δεν ξέρει να παίζει λιγόττερο από το 100% σε κάθε φάση.

Έχει «φάει με το κουτάλι» το NBA

Από το 2013, μέχρι το 2019 βρέθηκε στο NBA, φορώντας τη φανέλα 6 ομάδων συνολικά. Μπορεί να ξενίζει το γεγονός ότι άλλαξε πολλές φορές περιβάλλον, όμως τα περισσότερα μέρη στα οποία πήγε βρίσκονταν σε μεταβατικό στάδιο συνεχούς αναδόμησης, οπότε έβλεπαν με τα «κυάλια» τα playoffs.

Το θετικό της επαφής του με πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς της λίγκας είναι ότι θήτευσε κοντά σε αρκετούς διαφορετικούς προπονητές, αφομοιώνοντας κάτι από τον καθένα κι εντάσσοντάς το στο παιχνίδι του.

Για έναν παίκτη ο οποίος υπήρξε μέλος ρόστερ που στην πλειοψηφία τους είχαν περισσότερες ήττες από νίκες, είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να οδηγήσει την ιστορία του σε ένα κεφάλαιο με θετικό πρόσημο και αύρα. Έχει 337 συμετοχές στο NBA, όντας βασικός στις 60 εξ αυτών, μετρώντας 4.9 πόντους (44.4% στα σουτ, 75.9% στις βολές), 3.5 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ ανά 16 λεπτά συμμετοχής.

Ξέρει ότι δεν μπορεί κάθε παίκτης να είμαι σουπερστάρ, γι’ αυτό και προσπαθεί να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί. Θα σπρώξει θα κάνει σκριν, θα παίξει pick n’ roll και θα ποστάρει, θα χρησιμοποιήσει τα αθλητικά του προσόντα σε άμυνα κι επίθεση, βοηθώντας και στις αλλαγές στην άμυνα, ενώ αγαπά και το σουτ από τα 4-5 μέτρα. Εάν χρειαστεί μπορεί να απειλήσει και από τα 6.75 περιστασιακά, χωρίς βέβαια να αποτελεί ατού του το συγκεκκριμένο κομμάτι.

Η Μακάμπι κι ο γνώριμος Ντόρσεϊ

Δεν είναι μόνο ο Μπλακ που πέρασε από τα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς κι ο Έισι είχε θητεία στην Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2020, όπου μοιράστηκε το παρκέ με τον Ντόρσεϊ, νυν σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού. Ταιριάζουν εξαιρετικά σαν δίδυμο κοντού-ψηλού, με τον πρώτο να εκτελεί και τον δεύτερο να κάνει κυρίως την… βρώμικη δουλειά, δίνοντας τις μάχες του κάτω από τα καλάθια σε άμυνα κι επίθεση, ενώ παράλληλα βοηθούσε τον Τάιλερ και τους υπόλοιπους να απεμπλακούν από δύσκολες καταστάσεις, με καλά σκριν.

Τη χρονιά του στη Euroleague είχε μέσο όρο 4.8 πόντους (40% στα σουτ, 80% στις βολές), 3.5 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ ανά 19.5 λεπτά συμμετοχής σε 27 ματς, προσφέροντας ουκ ολίγες θεαματικές φάσεις χάρη στην αθλητικότητά του.

Εκτιμά τους ανθρώπους που του δίνουν ευκαιρίες

Ξέρει ότι το μυστικό της επιτυχίας σε μια ομάδα δεν είναι μόνο η απόδοση των μονάδων της (εαυτού συμπεριλαμβανομένου φυσικά), αλλά και οι σχέσεις που χτίζονται μεταξύ των μελών της.

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ σουπερστάρ, παίζω με μίνιμουμ συμβόλαια σε όλη μου την καριέρα. Νομίζω ότι σε θυμούνται πρώτα από τον τρόπο με τονοποίο αντιμετωπίζεις καταστάσεις κι ανθρώπους» έχει πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν κι εννοεί στο 100% κάθε λέξη.

Το 2017 στα μέσα της 5ης σεζόν του στο NBA, ο Έισι άρχισε τη σεζόν στους Μάβερικς, αλλά «κόπηκε» για να αποκτηθεί ένας πόιντ γκαρντ με τα χρήματα του συμβολαίου του. Πήγε στη θυγατρική του Ντάλας στην G-League και βρήκε τον εαυτό του.

Σε 12 παιχνίδια είχε 17.8 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 1.6 κλεψίματα και 2.1 μπλοκ με τους Νετς να τον προσέχουν και να του ανοίγουν ξανά την πόρτα του NBA. Εκείνος δεν ξέχασε κανένα στην ομάδα μοιράζοντας δωροκάρτες 250 δολαρίων σε παίκτες και προσωπικό, ενώ τους αγόρασε και παπούτσια. «Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι γι’ αυτούς πριν φύγω, με βοήθησαν τόσο πολύ» είπε, δείχνοντας τον χαρακτήρα για τον οποίο μιλούν όλοι.

Ένας άνθρωπος πραγματικός «πολεμιστής» στο παρκέ και υπόδειγμα ήθους εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ