Γιουνάιτεντ-Σίτι – Τα ντέρμπι του Ολντ Τραφορντ που έγραψαν ιστορία (vids)

Γιουνάιτεντ-Σίτι – Τα ντέρμπι του Ολντ Τραφορντ που έγραψαν ιστορία (vids)

Το10.gr γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα κορυφαία ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι στο Ολντ Τράφορντ.

Το Μάντσεστερ χωρίζεται και πάλι στα δυο, καθώς η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Σίτι στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Premier League. Oι μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι πάντα ιδιαίτερες, αναστατώνουν και διχάζουν την πόλη, ξεφεύγουν από τα όρια ενός ενενηντάλεπτου.

Και οι δυο τους δεν έχουν άλλο περιθώριο για απώλειες. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει χάσει αρκετό έδαφος στην βαθμολογία.

Στο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ έβγαλε αντίδραση, μετά την ντροπιαστική ήττα από την Λίβερπουλ και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα κόντρα στην Σίτι, η οποία την περασμένη αγωνιστική γνώρισε ήττα-σοκ από την Κρίσταλ Πάλας στο Ετιχαντ, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο -5 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Ντέρμπι του Μάντσεστερ, Νο186 (77 νίκες η Γιουνάιτεντ, 55 νίκες η Σίτι, 53 παιχνίδια ισόπαλα). Αμφότερες οι δυο ομάδες έχουν σημειώσει μεγάλες νίκες. Το πρώτο ματς που σου έρχεται στο μυαλό είναι το εκκωφαντικό 6-1 των Πολιτών μέσα στο Ολντ Τράφορντ, παρόλο αυτά έχουν διεξαχθεί και άλλα μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Το10.gr με αφορμή τη σημερινή τους αναμέτρηση, γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα καλύτερα ντέρμπι που πραγματοποιηθήκαν στο Θέατρο των Ονείρων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (1974)

Ένα από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία των ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν στην Σίτι και ήθελε την νίκη για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, ο Ντένις Λόου είχε διαφορετική άποψη. Η άλλοτε δόξα των Κόκκινων Διαβολών, φορώντας πλέον την γαλάζια φανέλα σκοράρει με τακουνάκι και υπογράφει τον πρώτο υποβιβασμό της Γιουνάιτεντ στην ιστορία της.

Τελικά αποδείχτηκε πως το γκολ του Λόου δεν ήταν καθοριστικό καθώς η Γιουνάιτεντ θα υποβιβαζόταν ελέω των άλλων αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 5-0 (1994)

Είκοσι χρόνια μετά τον υποβιβασμό της, η Γιουνάιτεντ παίρνει την εκδίκηση της από την συμπολίτισσα Σίτι. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επικρατούν με το εκκωφαντικό 5-0, στην πιο ευρεία νίκη τους σε ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Ο Ερίκ Καντονά άνοιξε το χορό των τερμάτων, με τους Καντσέλσκις (3 γκολ) και Μαρκ Χιουζ να υπογράφουν μια σπουδαία νίκη, με το τελικό αποτέλεσμα να αποδεικνύει και στον αγωνιστικό χώρο την χαώδης διαφορά των δυο ομάδων στην δεκαετία του 90΄.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (2009)

Το πρώτο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο Ολντ Τράφορντ μετά την αλλαγή σελίδας στην ιστορία της Σίτι. Και ήταν το πιο χορταστικό. Ένα αδιάκοπο μπρα ντε φερ, που ανέδειξε νικητή την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Κάθε φορά που η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπαιρνε το προβάδισμα, οι Πολίτες είχαν την απάντηση. Έτσι μοιραία, το παιχνίδι οδηγήθηκε στις καθυστερήσεις με το σκορ στο 3-3.

Εκείνη την στιγμή μίλησε ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γκιγκς νικάει τον Γκίβεν και υπογράφει την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ στο Ολντ Τράφορντ με την φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων.

Το τελικό σφύριγμα του Άτκινσον σηματοδότησε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του Φέργκιουσον αλλά και τις διαμαρτυρίες του Μάρκ Χιούζ, καθώς ο Άγγλος ρέφερι άφησε το παιχνίδι να παιχτεί μέχρι το 97΄, ενώ είχε δείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (2011)

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Φεβρουαρίου του 2011 και ο Γουέν Ρούνεϊ σημειώνει κατά τον ίδιο το πιο όμορφο γκολ στην καριέρα του. Σε ντέρμπι κόντρα στην μισητή συμπολίτισσα Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ ήθελε να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά οι Πολίτες αποδείχθηκαν ικανοί για να κάνουν την ζημιά. Μέχρι το 78΄ καμία ομάδα δεν μπορούσε να υπερισχύσει, με τον Σίλβα να σβήνει το προβάδισμα που είχε δώσει ο Νάνι στους Κόκκινους Διάβολους.

Το χρονόμετρο είχε σταματήσει στο 78:00, όταν ο Νάνι σέντραρε και ο Ρούνεϊ επιχείρησε το ψαλιδάκι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χαρτ, χαρίζοντας έτσι στην Γιουνάιτεντ ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-6 (2011)

23 Οκτώβρη 2011. Η ημέρα του Why always me? του Μάριο Μπαλοτέλι. Η ημέρα που η Σίτι ήταν καταιγιστική κόντρα στην Γιουνάιτεντ, επικράτησε με 6-1 και ισοφάρισε την πιο ευρεία νίκη κόντρα στην συμπολίτισσα.

Η ημέρα που οι Κόκκινοι Διάβολοι γνώρισαν την πιο βαριά ήττα στην ιστορίας τους, σε εποχή Premier League, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από το 1930, που δέχθηκαν έξι γκολ στο Θέατρο των Ονείρων. Αναγκάζοντας πολλούς οπαδούς τους να αποχωρήσουν από το γήπεδο, πριν καν λήξει ο αγώνας.

Αυτό το παιχνίδι, όπως αποδείχθηκε στο τέλος, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά της σεζόν για τις δυο ομάδες, καθώς στο τέλος η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον τίτλο στην ισοβαθμία από την Γιουνάιτεντ λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ