Η τρομερή επίδοση που ενώνει Ολυμπιακό και… Golden State Warriors

Η τρομερή επίδοση που ενώνει Ολυμπιακό και… Golden State Warriors

Και όμως! Τα όσα κάνει ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά μπορεί να συγκριθούν μόνο με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στεφ Κάρι.

Ο Ολυμπιακός είναι ασταμάτητος στη Basket League έχοντας το απόλυτο σε πέντε αγωνιστικές και παίζοντας για μεγάλα διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ. Στην EuroLeague τα πράγματα δεν διαφέρουν, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-2, με το ΣΕΦ να έχει μετατραπεί σε «ναρκοπεδίο» για τους αντιπάλους τους, καθώς οι Πειραιώτες έχουν έξι νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια.

Το πιο μεγάλο όπλο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι με διαφορά η άμυνα. Ο Ολυμπιακός «στραγγαλίζει» όποιον βρεθεί στο διάβα του, έχοντας δημιουργήσει ένα τείχος που οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων θαυμάζουν σε κάθε παιχνίδι. Άλλωστε η άμυνα δεν είναι θέμα ταλέντου και ικανοτήτων, αλλά καθαρά διάθεσης και οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού αφήνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο παρκέ, αψηφώντας τον κίνδυνο και βάζοντας μπροστά το ομαδικό συμφέρον.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτυπώνονται και σε αριθμούς, με τον Ολυμπιακό να διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην EuroLeague, δεχόμενος 70,7 πόντους ανά παιχνίδι, περισσότερους μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα (67,2). Παράλληλα, αναγκάζει τους αντιπάλους του να σουτάρουν με 48,3% στα δίποντα και 27,1% στα τρίποντα, όντας στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Αν δούμε τα στατιστικά πιο αναλυτικά, διαπιστώνει κανείς πως τα όσα κάνουν οι ερυθρόλευκοι στην πίσω πλευρά του παρκέ, συγκρίνονται μόνο με τους… Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Και όμως, ο Ολυμπιακός έχει αφήσει κατά πολύ πίσω του τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη και τα πεπραγμένα του μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με την παρέα του Στεφ Κάρι.

Ειδικότερα, οι Πειραιώτες και οι «πολεμιστές» είναι οι καλύτερες άμυνες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ όσον αφορά τους πόντους που δέχονται ανά 100 κατοχές. Μονάχα αυτές οι δύο ομάδες δέχονται κάτω από 100 πόντους σε αυτόν τον αριθμό επιθέσεων, με τους Γουόριορς να μετρούν 97,5 και τον Ολυμπιακό 98,8.

Το Defensive Efficiency του Ολυμπιακού στην EuroLeague

To Defensive Efficiency των Γουόριορς στο ΝΒΑ

Μιλάμε, άλλωστε, για δύο κοινές περιπτώσεις, μιας και οι παίκτες του Στιβ Κερ έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ με 100,2 πόντους παθητικό, με τους αντιπάλους τους να σουτάρουν με 41,8% στα δίποντα και 29,6% στα τρίποντα, επιδόσεις που τους φέρνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Εν κατακλείδι, είναι σχεδόν απίθανο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με το πόδι πατημένο στο γκάζι καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και μόνο του το γεγονός πως έστω και στο ξεκίνημα της χρονιάς έχει φτάσει να συγκρίνεται με τους Γουόριορς δείχνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του κάτι κάνουν καλά.

Credits: 3StepsBasket.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ