Παναθηναϊκός – Πόσες «ζωές» μένουν ακόμα στον Κέντρικ Πέρι;

Παναθηναϊκός – Πόσες «ζωές» μένουν ακόμα στον Κέντρικ Πέρι;

Η πορεία του ένα ευθύ καρδιογράφημα. Εμφανίσεις που δεν ενθουσιάζουν παρά μόνο γεννούν αμφιβολίες. Ο Κέντρικ Πέρι προσπαθεί να ισορροπήσει στο μεγάλο «καράβι» του Παναθηναϊκού, αλλά ο χρόνος κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Ο Κέντρικ Πέρι δεν έκανε απλώς ένα βήμα στην καριέρα του το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά ολόκληρο άλμα. Βλέπετε θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ομάδα EuroLeague, μην έχοντας ποτέ στο παρελθόν αυτή την ευκαιρία. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ανέβηκε ένα-ένα τα σκαλοπάτια στην ευρωπαϊκή σκάλα και σε ηλικία 29 ετών του παρουσιαζόταν η δυνατότητα να βγει στη μεγάλη σκηνή και να κάνει το όνομά του γνωστό στο κορυφαίο επίπεδο.

Είχε δουλέψει και μοχθήσει πολύ στην καριέρα του για να πει «όχι» στο κάλεσμα του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Πρίφτη, παίρνοντας ίσως μία από τις πιο εύκολες αποφάσεις της καριέρας του. Έτσι, μετά από επιτυχημένη χρονιά στο ΕuroCup με τη φανέλα της Τσεντεβίτα/Ολύμπια, όπου σε 16 συμμετοχές είχε 16,1 πόντους (58,3% δίποντα, 35,7% τρίποντα, 73,8% βολές), 6,1 ασίστ, 3,4 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα σε 28΄ μέσης παρουσίας του στο παρκέ, επέλεξε να φορέσει τα πράσινα με το τριφύλλι στο στήθος και δοκιμάσει τις δυνάμεις και τις αντοχές στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι άριθμοί του, άλλωστε, μιλούν για έναν παίκτη που έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά για να σταθεί στο επίπεδο της πιο ανταγωνιστικής μπασκετικής διοργάνωσης στην Γηραιά Ήπειρο. Βέβαια, τίποτα δεν θα ήταν ίδιο με όσα βίωνε στις χαμηλότερες κλίμακες, διότι εδώ ουδέν λάθος συγχωρείται. Ο Πέρι το έχει καταλάβει από την καλή και από την ανάποδη αυτό, με τις εμφανίσεις σε αυτές τις 13 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη να το αποδεικνύουν.

Ο 29χρονος έχει μπει κάτι παραπάνω από «ψαρωμένος», με τον χρόνο να μην κυλάει υπέρ του όπως σε άλλες περιπτώσεις, αλλά εναντίον του. Η απόκτηση του Γιόγκι Φέρελ αντί να τον «απελευθερώσει», ξέροντας πια πως δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές απαιτήσεις από τον ίδιο, τον έχουν «ρίξει» ακόμα περισσότερο και φαίνεται πως το… κολύμπι στα βαθιά δεν είναι για όλους.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να κριθεί ο οποιοσδήποτε, αλλά το γεγονός πως μαζί με τον Πέρι δεν αποδίδει καλά και το γενικότερο σύνολο, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο πιεστική για τον παίκτη. Στο πρόσωπό του κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια στις αποφάσεις του, ενώ ξαφνικά έχει «χάσει» τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Πρίφτης του έχουν δώσει αρκετές ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, ο 29χρονος δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί το παραμικρό και η άμμος στην κλεψύδρα σιγά σιγά θα αδειάζει.

Οι αριθμοί είναι… αδυσώπητοι

Το «κούμπωμα» του Πέρι γίνεται εμφανές και στα νούμερά του, με την… κακή μέρα να φαίνεται από ξεκίνημα. Το πρώτο του παιχνίδι στην EuroLeague, ο Αμερικανός θα θέλει να το σβήσει μονομιάς καθώς φρόντισε να δώσει στους αμφισβητίες τροφή για σχόλια. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εύκολα από τη Μονακό (75-63), με τον 29χρονο να έχει 0/6 δίποντα και 0/4 τρίποντα, μαζί με 3 λάθη για 2 ασίστ, με το σύστημα αξιολόγησης να σταματά στο -10.

Δυστυχώς για αυτόν, το εναρκτήριο παιχνίδι δεν αποτέλεσε την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στις εμφανίσεις, με τον Πέρι να έχει, μέχρι στιγμής, για καλύτερη εμφάνιση τον αγώνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (ήττα με 88-65), τελειώνοντας με 10 πόντους (ο/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 29:49΄, έχοντας 16 στο PIR, με τα παραπάνω στατιστικά να αποτελούν τα ρεκόρ καριέρας του στην EuroLeague.

Συνολικά στη διοργάνωση, ο Αμερικανός γκαρντ έχει 4,6 πόντους, σουτάροντας 7/25 δίποντα (28%), 6/25 τρίποντα (24%) και 5/5 βολές (100%), 2,3 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,4 λάθη στα 19:19΄ που αγωνίζεται κατά μέσο όρο. Ευκαιρίες έχει, άλλωστε βρίσκεται στο παρκέ ένα ολόκληρο ημίχρονο ανά αγώνα, αλλά τα ποσοστά του δεν ενθουσιάζουν, αλλά απογοητεύουν.

Στη Basket League, η κατάσταση δεν είναι διαφοροποιημένη προς το καλύτερο παρά το γεγονός πως οι αντίπαλοι είναι χαμηλότερου διαμετρήματος και ο χρόνος συμμετοχής του είναι στα ίδια επίπεδα με αυτόν της EuroLeague (19:12΄). Ο Πέρι μετράει 7 πόντους, σουτάροντας 7/13 δίποντα (53,8%), 3/19 τρίποντα (15,7%) και 12/16 βολές (75%), 1,4 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ, ο,6 κλεψίματα και 0,8 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, με τις φωνές ειδικά με το «κάζο» από τον Ερυθρό Αστέρα να έχουν μετατραπεί σε κραυγές προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πέρι με αυτά που (δεν) έχει δείξει ως τώρα βρίσκεται στη διακεκαυμένη ζώνη, με το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο αυτή την στιγμή να φαντάζει απλώς η αντικατάστασή του από τον Γιόγκι Φέρελ στο ρόστερ της Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ