Για τον Ντένις Ρόντμαν τα ριμπάουντ ήταν απλά μαθηματικά (vids)

Για τον Ντένις Ρόντμαν τα ριμπάουντ ήταν απλά μαθηματικά (vids)

Ο Ντένις Ρόντμαν υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς και ριμπάουντερ όλων των εποχών και προσέγγισε το θέμα επιστημονικά για να καταφέρει να τα μαζεύει σαν «φιστίκια».

Ο Ντένις Ρόντμαν μπορεί να είχε μια ταραχώδη προσωπική ζωή, αλλά στο γήπεδο ήταν ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες σε βαθμό που είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, κρίνοντας από τη χαλαρότητά του εκτός παρκέ.

Μπορούσε να μαρκάρει από γκαρντ μέχρι σέντερ με εξωπραγματική αντοχή και δύναμη, ακολουθώντας τον καλύτερο σκόρερ των αντιπάλων σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου για 48 λεπτά.

Αφού τελείωνε με το κυνηγητό ερχόταν η ώρα να κατεβάσει τα ριμπάουντ, αρχίζοντας πολλές φορές αιφνιδιασμό με δύσκολες πάσες πίσω από το κεφάλι, όντας ένας από τους κορυφαίους σε αυτόν τον τομέα, σίγουρα στο Top3 μαζί με Γουές Άνσελντ και Κέβιν Λοβ.

Πώς όμως κατάφερε να γίνει τόσο καλός στα ριμπάουντ, αναπτύσσοντας κάτι σαν έκτη αίσθηση για το που θα πάει η μπάλα μετά από ένα χαμένο σουτ; Η απάντηση είναι απλή αν και κάπως παράδοξη για εκείνον.

Δεν ήταν και πολύ καλός μαθητής στο σχολείο, έχοντας μια έχθρα με τη μάθηση, όμως στο μπάσκετ ξεχώρισε λόγω… μελέτης.

Στις προπονήσεις των Πίστονς συνήθιζε να κάθεται στην πλάγια γραμμή και να παρατηρεί την ώρα που οι υπόλοιποι σούταραν. Έβλεπε την τροχιά της μπάλας σε σουτ κάθε συμπαίκτη απομνημονεύοντας πόσες περιστροφές έκανε η μπάλα από τη στιγμή που άρχιζε την πορεία της προς τη στεφάνη και πόσες μετά την επαφή της με αυτήν, βλέποντας είναι πλέον διεκδικήσιμη. Και αυτό το έκανε ακόμα και με αντιπάλους, προσπαθώντας να θυμάται αγαπημένα τους σημεία και περιστροφές της μπάλας.

Συνέχισε την τέχνη του και στο Σαν Αντόνιο και το Σικάγο με τα γνωστά αποτελέσματα. 5 φορές πρωταθλητής, 2 με τους Πίστονς (1989-1990) και 3 με τους Μπουλς (1996-1998), επτά συνεχόμενες φορές πρώτος ριμπάουντερ (1992-1998).

«Όταν πολύ ήθελαν να δουν πώς μπαίνει η μπάλα στο καλάθι, εγώ ήθελα νδω πως βγαίνει έξω και που πάει. Με ρωτούσαν όλοι τι κάθομαι και κοιτάω Όταν σούταρε ο Τζο (Ντούμαρς) περιστρεφόταν χ φορές και πήγαινε δεξιά, όταν σούταρε Ο Αιζέια (Τόμας) πήγαινε δεξιά. Οπότε έμαθα πως να βάζω τον εαυτό μου στην κατάλληλη θέση για να παίρνω τα ριμπάουντ» έχει πει χαρακτηριστικά.

Ντένις Ρόντμαν ένας τρελος τρελός… επιστήμονας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ