Παναθηναϊκός – Eδώ ήταν Μάριο, εκεί έγινε… Χεζόνια (pics+vids)

Παναθηναϊκός – Eδώ ήταν Μάριο, εκεί έγινε… Χεζόνια (pics+vids)

Ο Μάριο Χεζόνια, το αγαπημένο παιδί της πράσινης κερκίδας επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Οι αριθμοί του δείχνουν πως στην Ούνιξ Καζάν είναι άλλος παίκτης και to10.gr κάνει τη σύγκριση με αυτόν του Παναθηναϊκού.

Μάριο Χεζόνια. Από «ήρωας» της πράσινης εξέδρας, στο αντίπαλο στρατόπεδο μέσα σε λίγους μήνες. Ο Κροάτης φόργουορντ ήλθε μετά βαΐων και κλάδων στον Παναθηναϊκό στα μέσα της προηγούμενης σεζόν, για να αποχωρήσει εν τέλει το καλοκαίρι για να πάρει τα ταλέντα του στην «κρύα» Ρωσία και το Καζάν. Τα λόγια «αγάπης» και αφοσίωσης ξεχάστηκαν την ώρα της επαγγελματικής απόφασης, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στο «συναπάντημα» του ΟΑΚΑ παρά τις υποσχέσεις να μην αντιμετωπίσει ποτέ το τριφύλλι ως αντίπαλος.

Ο Χεζόνια αναμένεται να πατήσει κανονικά το παρκέ στην αναμέτρηση της Ούνιξ Καζάν (3-5) απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-6) για την 9η αγωνιστική της EuroLeague (11/11, 21:00) και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό των πράσινων, αλλά ως αντίπαλος. Ο κόσμος δεν ξεχνά όσα διαδραματίστηκαν πριν από λίγο καιρό και οι αντιδράσεις προς το πρόσωπο του 26χρονου ποικίλλουν. Σίγουρα πάντως δεν θα πρόκειται για την ατμόσφαιρα που ονειρευόταν να ζήσει, όπως ο ίδιος πολλάκις είχε τονίσει μέσα από τα social media, ωστόσο όταν ο διαιτητής θέσει την μπάλα προς διεκδίκηση στο τζάμπολ, όλα θα αποτελούν παρελθόν και ο Κροάτης θα κάνει τα πάντα για να οδηγήσει το σύλλογο από τον Ταρστατάν στη νίκη.

Ωστόσο πόσο άλλαξε ο Μάριο Χεζόνια του Παναθηναϊκού και ποιος παίκτης παρουσιάζεται στην Ούνιξ; To10.gr παρουσιάζει τον Κροάτη στα πράσινα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ρωσίας, έχοντας αγωνιστεί με αμφότερες τις ομάδες σε οχτώ αγώνες.

Ο Χεζόνια του Παναθηναϊκού 

Ο Μάριο Χεζόνια αποτέλεσε το μεταγραφικό «μπαμ» του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν, πανηγυρίζοντας με τους πράσινους το εγχώριο νταμπλ, πριν αποχωρήσει για την Ούνιξ. Η αλήθεια είναι πως το τριφύλλι δεν διεκδικούσε κάτι στην EuroLeague στο διάστημα που ο Κροάτης ήταν στην ομάδα, πράγμα που όπως φαίνεται στα στατιστικά που παρουσιάζει το 3StepsBasket του έδωσε την δυνατότητα να αναλάβει ένα σχετικά μεγάλο μέρος των επιθέσεων.

Συνολικά, σε οχτώ συμμετοχές και 22:41΄ που βρίσκονταν στο παρκέ, μέτρησε 14,4 πόντους, 19/41 δίποντα (46,3%), 15/41 τρίποντα (36.6%), 32/38 βολές (84.2%), 2,5 ριμπάουντ (όλα αμυντικά), 1.3 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.1 λάθη. Ο Χεζόνια έψαχνε συνεχώς τον ελεύθερο διάδρομο για να βρει τον δρόμο προς το καλάθι και τις περισσότερες φορές είτε τελείωνε τη φάση είτε εκτελούσε βολές. Διαφορετικά, αποφάσιζε να εκτελέσει από τα 6,75, όντας αρκετά καλός από την κορυφή του τριπόντου (4/6), αλλά και από τις δύο γωνίες, έχοντας συνολικά 5/11 από τα συγκεκριμένα σημεία.

Ο Κροάτης όσο βρισκόταν στο παρκέ είχε την μπάλα στα χέρια του στο 33% των επιθέσεων του Παναθηναϊκού, με το usage του να είναι από τα μεγαλύτερα στη διοργάνωση (Εξ ου και τα 2,1 λάθη ανά παιχνίδι). Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτό δεν ωφελούσε την ομάδα, με τους πράσινους να χάνουν για 2,6 πόντους (45,9-48,5) με τον 26χρονο στη πεντάδα, ενώ χωρίς αυτόν η απόσταση με τους αντιπάλους μειωνόταν, με το τριφύλλι να μειονεκτεί μόλις για 0,5 πόντους.

Ο Χεζόνια ήταν ένας παίκτης που δεν «κορόιδευε» στην άμυνα (1,5 κλεψίματα, 0,4 μπλοκ, 2,5 ριμπάουντ), αλλά το Defensive Efficiency (πόντοι που δέχεται μια ομάδα ανά 100 κατοχές) του Παναθηναϊκού ήταν 116,9 πόντους.

Για το κλείσιμο αφήσαμε την καλύτερη εμφάνισή του με το τριφύλλι στο στήθος, η οποία ήρθε στο ντεμπούτο του με τους πράσινους στην EuroLeague (2 Μαρτίου 2021) και συμπτωματικά ήταν απέναντι στην ομάδα που τον πρωτοεμφάνισε στο κορυφαίο επίπεδο, την Μπαρτσελόνα. Ο Χεζόνια τελείωσε με 21 πόντους (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9/9 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη, 1 τάπα και 21 στο σύστημα αξιολόγησης σε 29:23΄ συμμετοχής.

Ο Χεζόνια της Ούνιξ Καζάν

Ο Χεζόνια πείστηκε από τα λόγια του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και ετοίμασε τις βαλίτσες για να πάει στο Καζάν. Ο συμπατριώτης του του πρόσφερε ηγετικό ρόλο και μια ομάδα ικανή για να διεκδικήσει κάτι καλό στην EuroLeague. Μετά από οχτώ αγωνιστικές, η Ούνιξ έχει ρεκόρ 3-5, ενώ ο Κροάτης μένει στο παρκέ για 27:01΄ ανά παιχνίδι, πίσω από τους δύο Μπράουν του ρόστερ (Λορένζο 30:31΄, Τζον 29:16΄).

Τα στατιστικά του δεν διαφέρουν με αυτά που είχε στον Παναθηναϊκό, με τον 26χρονο να μετρά 14 πόντους, 34/58 δίποντα (58.6%), 9/37 τρίποντα (24.3%), 17/22 βολές (77.3%), 5.5 ριμπάουντ (5,3 αμυντικά, 0,2 επιθετικά), 1.1 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 1.9 λάθη. Από τους αριθμούς γίνεται σαφές πως ακόμα δεν έχει βρει το χέρι του από μακρινή απόσταση, μην σουτάροντας πλέον τόσο από τις γωνίες (1/6 από την αριστερή πλευρά), ενώ ούτε από τις 45 μοίρες σημαδεύει καλά, έχοντας 5/21 από τα συγκεκριμένα σημεία.

Αυτό τον έχει οδηγήσει πιο μέσα στο καλάθι, με την επιθετική του προσέγγιση να μην διαφέρει από αυτήν που είχε με τους πράσινους. αλλά παράλληλα δεν πηγαίνει τόσο συχνά στην γραμμή των βολών, έχοντας 16 λιγότερες προσπάθειες από τα 4,5 μέτρα (38-22).

Μπορεί να αγωνίζεται πέντε λεπτά περισσότερα από ό,τι έκανε στον Παναθηναϊκό, αλλά στην Ούνιξ η μπάλα δεν περνάει τόσο συχνά από τα χέρια του στην επίθεση, με το usage του να έχει πέσει στο 27%. Η αλλαγή πλεύσης έχει ωφελήσει και την ίδια την ομάδα, η οποία όσο δεν βρίσκεται ο Κροάτης στο παρκέ χάνει για δύο πόντους, ενώ με αυτόν στην πεντάδα το σκορ είναι σχεδόν ισόπαλο (48,6-49,5).

Βελτίωση έχει παρουσιαστεί και στο Dεfensive Efficiency, με την Ούνιξ να δέχεται 103,9 πόντους ανά 100 κατοχές (116,9 στον Παναθηναϊκό), αλλά η αναλογία ασίστ-λάθη παραμένει αρνητική, με τον Κροάτη να μοιράζει 1,1 ασίστ και να υποπίπτει σε 1,9 λάθη.

Βέβαια, ο Χεζόνια έρχεται με φόρα στο ΟΑΚΑ καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague απέναντι στη Βιλερμπάν πέτυχε τρία ρεκόρ καριέρας (πόντοι, αξιολόγηση, λεπτά συμμετοχής). Ειδικότερα είχε 27 πόντους (10/12 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/1 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 29 στο σύστημα αξιολόγησης σε 31΄ συμμετοχής.

Credits: 3StepsBasket.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ