Εθνική Ισπανίας – «Διψασμένη» όσο ποτέ για διάκριση (vids)

Εθνική Ισπανίας – «Διψασμένη» όσο ποτέ για διάκριση (vids)

To10.gr παρουσιάζει την ανανεωμένη Ισπανία του Λουίς Ενρίκε και εστιάζει σε νέα πρόσωπα αλλά και μία σημαντική επιστροφή.

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται απόψε (11/11, 21:45) την Ισπανία για την 7η  αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με στόχο να εξαντλήσει τις πιθανότητές της να βρεθεί στο Κατάρ. Η αποστολή, όμως, μόνο εύκολη δε θα είναι για τους παίκτες του Τζον Φαντ Σιπ, καθώς θα βρουν απέναντί τους μία παραδοσιακή δύναμη του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κάτοχο τριών Euro και ενός Μουντιάλ, η οποία μπορεί να απέχει 9 χρόνια από την κορυφή(τότε ήταν το τελευταίο της Euro), αλλά πάντα προκαλεί τρόμο και δέος στους αντιπάλους της.

Η «Φούρια Ρόχα» βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου με 13 βαθμούς, έχοντας δύο λιγότερους από την Σουηδία και τέσσερις παραπάνω από την Ελλάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι και οι Ίβηρες καίγονται για τη νίκη, ώστε να κάνουν το πρώτο από τα δύο αποφασιστικά βήματα για την πρωτιά που οδηγεί απευθείας στην πρόκριση. Μην ξεχνάμε ότι την τελευταία αγωνιστική(14/11) η Ισπανία αντιμετωπίζει στην έδρα της τους Σκανδιναβούς σ’ ένα ματς φωτιά.

Με αφορμή, λοιπόν, την αποψινή  αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, to10.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για την άκρως ταλαντούχα ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορεί η Ισπανία να απέχει από τις διακρίσεις για σχεδόν μια δεκαετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει και την αίγλη της. Τουναντίον, με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, ο οποίος προσελήφθη το 2018 μετά την τότε αποτυχία των Ιβήρων στο Mundial (αποκλείστηκαν στη φάση των 16 από την Ρωσία στα πέναλτι), δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή. Δεδομένου ότι από το 2014 η «χρυσή» γενιά έχει αποχαιρετήσει, την σκυτάλη έχει πάρει τώρα ένα νεανικό γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Ο άλλοτε προπονητής των «μπλαουγκράνα» κατάφερε «αθόρυβα» να φτιάξει μία πάρα πολύ δεμένη και ταυτόχρονα ποιοτική ομάδα, με την ευρεία νίκη επί της Γερμανίας με 6-0 (17/11/2020) για το Nations League να ξεχωρίζει επί των ημερών του. Την φετινή χρονιά μάλιστα έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Euro, καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι (2-4, 1-1 κ.α.), ενώ ήταν φιναλίστ στο Nations League γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Γαλλία.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο 51χρονος τεχνικός έχει πετύχει να συνδυάσει εμπειρία με νιάτα. Μπουσκέτς, Άλμπα, Τιάγκο και Κόκε μαζί με Γκαρθία, Φεράν Τόρες και Πέδρι συνθέτουν ένα πολύ ελπιδοφόρο σύνολο. Ο Ισπανός αρχιτέκτονας μπορεί να μην υπολογίζει για τα 2 εναπομείναντα ματς στις υπηρεσίες των Φατί,  Μορένο, Τιάγκο,  Ογιαρθάμπαλ, Γιορέντε, Πέδρι και Τόρες αλλά διαθέτει σίγουρα μια τεράστια δεξαμενή σε παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά.

Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Καρβαχάλ, ο οποίος επέστρεψε στις κλήσεις μετά από αρκετό διάστημα. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που αγωνίστηκε στη «Φούρια Ρόχα» ο 29χρονος δεξιός μπακ ήταν στις 3/9/2020 απέναντι στη Γερμανία (1-1) για το UEFA Nations League. Ακόμη, λόγω του τραυματισμού του Φατί, ο Ενρίκε κάλεσε για πρώτη φορά τον Ραούλ Ντε Τόμας, έναν παίκτη που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής εξαιρετική σεζόν στη La Liga με τα χρώματα της Εσπανιόλ(6 γκολ, 2 ασίστ σε 11 παρουσίες).

Να σημειωθεί ότι νέο πρόσωπο είναι και ο μεσοεπιθετικός της Μίλαν, Μπραχίμ Ντίας. Ο νεαρός εξτρέμ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το «εθνόσημο» το περασμένο καλοκαίρι (8/6/2021) στο φιλικό με την Λιθουανία (4-0), διανύει πολύ καλή σεζόν με τους «ροσονέρι» έχοντας 11 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ.

Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην περίπτωση του Γκάβι, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος βασικός παίκτης στην ιστορία της Εθνικής παίρνοντας πρόσφατα το βάπτισμα του πυρρός σε ηλικία μόλις 17 ετών και 62 ημερών στον ημιτελικό κόντρα στην Ιταλία για το Nations League (6/10). Κατάφερε μάλιστα να σπάσει ένα ρεκόρ 85 ετών που διατηρούσε ο Βάσκος Άνχελ Θουπιθαρέτα από το μακρινό 1936, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, όντας 17 χρονών και 284 ημερών.

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα θεωρείται από τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» ένα παιδί με λαμπρό μέλλον. Στα δυνατά του σημεία είναι η διορατικότητα και η ωριμότητα που διακατέχει το παιχνίδι του, γεγονός που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτός ο παίκτης έχει εκατοντάδες συμμετοχές και πολλά χρόνια εμπειρίας.  Άλλωστε και ο Ενρίκε έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό, χαρακτηρίζοντάς τον σπάνια περίπτωση αθλητή που θα αποτελέσει το παρόν και το μέλλον της Εθνικής.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ