Παναθηναϊκός – Πόσο καλύτερος είναι τελικά με τον Παπαπέτρου;

Παναθηναϊκός – Πόσο καλύτερος είναι τελικά με τον Παπαπέτρου;

Είναι ο Παναθηναϊκός καλύτερη ομάδα με τον Παπαπέτρου στο παρκέ; To10.gr παρουσιάζει τους σχετικούς αριθμούς, οι οποίοι δεν κολακεύουν τον αρχηγό του τριφυλλιού.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αστόχησε στο τρίποντο νίκης και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Ούνικς Κάζαν του Μάριο Χεζόνια με 74-72 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Ο αρχηγός του τριφυλλιού ανέλαβε την ευθύνη στην τελευταία επίθεση έστω και αν η μπάλα έπρεπε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, να πάει στον Νταρίλ Μέικον, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε βρήκε στεφάνι και οι πράσινοι γνώρισαν την τρίτη διαδοχική τους ήττα στη διοργάνωση, με το ρεκόρ τους να πέφτει στο 2-7.

Ο 27χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του πίσω από τα 6,75, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 2/11 τρίποντα, ποσοστό λιγότερο του 20%. Κανείς όμως δεν θα έδινε σημασία στην επίδοσή του αν το σουτ κατέληγε στο διχτάκι. Ο «Παπ» δεν μπόρεσε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, μετά το παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της EuroLeague απέναντι στην Μπασκόνια, με τους πράσινους να ηττώνται με 81-79. Ένα deja vu για τον Ιωάννη, αν και οι προσπάθειές του δεν έγιναν κάτω υπό καλές προϋποθέσεις σε αμφότερες περιπτώσεις.

Ο Παπαπέτρου είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού, όντας έκτος στα λεπτά συμμετοχής στο σύνολο της EuroLeague με 29:30΄ ανά παιχνίδι. Τη φετινή σεζόν πετυχαίνει 12,7 πόντους, σουτάροντας με 55,6% στα δίποντα (30/54), 27,1% στα τρίποντα (13/48) και 88,2% στις βολές (15/17). Παράλληλα μοιράζει 3,7 ασίστ, δίνει 2,4 ασίστ για 2 λάθη που κάνει, έχοντας 11,9 στο σύστημα αξιολόγησης.

Μπορεί απέναντι στην Μπασκόνια να ήταν ο μοιραίος στο τέλος, ωστόσο πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας season high σε πόντους, τρίποντα, ασίστ και αξιολόγηση. Ειδικότερα, τελείωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους (4/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη και 24 στο ranking σε 30΄ συμμετοχής.

Πόσο τελικά όμως βοηθάει την ομάδα;

Ο Παπαπέτρου, που ταλαιπωρήθηκε και από ένα πρόβλημα στο ισχίο που αποκόμισε από το παιχνίδι με το Περιστέρι, θέλει να επιδρά και να συμμετέχει όσο περισσότερο μπορεί στη λειτουργία του Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό όπως δείχνουν οι αριθμοί δεν ωφελεί τόσο τους πράσινους. Χωρίς τον αρχηγό του, το τριφύλλι πετυχαίνει περισσότερους πόντους στις έξι από τις εννιά αναμετρήσεις του στη διοργάνωση, ένα στατιστικό που μπορεί να λέει κάτι αλλά μπορεί και τίποτα.

Ειδικότερα, το σκορ στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με και χωρίς τον Παπαπέτρου, όπως παρουσιάζεται στον πίνακα της σελίδας 3StepsBasket.com:

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του παραπάνω πίνακα είναι πως ακόμα και στην εύκολη επικράτηση επί της Αναντολού Εφές, με τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με μόλις δύο πόντους (42-40), με τη διαφορά να δημιουργείται χωρίς αυτόν, καθώς οι πράσινοι είχαν επί μέρους σκορ 53-29 (+24). Χειρότερη επίδοση είναι το -29 στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (33-62), ενώ η παρουσία του ήταν κομβική στην πρώτη νίκη της σεζόν και συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Φενέρ, όπου οι πράσινοι ήταν στο +11 (80-69) με τον αρχηγό τους στο παρκέ και στο -7 (11-18) χωρίς αυτόν.

Γενικότερα όμως ο Παναθηναϊκός δεν πραγματοποιεί το ξεκίνημα που θα ήθελε και είναι λογικό και δεδομένο πως η εικόνα του έχει συμπαρασύρει και τους παίκτες, με τον Παπαπέτρου να μην αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και ο χρόνος μπορεί να δουλέψει υπέρ τόσο της ομάδας όσο και του αρχηγού της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ