Ολυμπιακός – Ο Πασκουάλ «απειλεί» τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός – Ο Πασκουάλ «απειλεί» τον Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες τη Ζενίτ (19:00) για την 9η αγωνιστική της EuroLeague και to10.gr παρουσιάζει τις προκλήσεις που αναμένεται να βάλει η ομάδα του Πασκουάλ στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στη Ρωσίας, καθώς μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολης για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Ο αγώνας στην «Sibur Arena» θα ξεκινήσει στις 19:00 και αναμένεται με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, διότι θα κοντραριστεί η ομάδα που έφτασε μια νίκη μακριά από το Final 4 την περσινή σεζόν και αυτή που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή και δείχνει που επέστρεψε στα παλιά της στάνταρ.

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια των ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με το μπάσκετ, ωστόσο η Ζενίτ δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Το αντίθετο μάλιστα, με τους παίκτες του Πασκουάλ να έρχονται φουριόζοι στον αγώνα μετά την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές.

Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και αυτές οι αντιθέσεις κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το σημερινό τους συναπάντημα. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Ρώσων αναμένεται να βάλουν νέες προκλήσεις στο ερυθρόλευκο σύνολο και to10.gr παρουσιάζει με αριθμούς το πόσο διαφέρουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους.

Κοντρόλ παιχνίδι με λιγότερες κατοχές

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι του να τρέξει το γήπεδο και να βρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Κάπως έτσι πετυχαίνει 79 πόντους ανά παιχνίδι, διαθέτοντας την τέταρτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, η Ζενίτ προτιμά περισσότερο το παιχνίδι 5vs5 και προσπαθεί να κατεβάσει τον ρυθμό και να μειώσει τον ρυθμό των επιθέσεων σε κάθε ματς. Κάπως έτσι εξηγείται πως έχει την πέμπτη χειρότερη επίθεση της EuroLeague με 73,1 πόντους. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μετρούν 67,6 κατοχές ανά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις παραπάνω (70,6), αριθμός που μεταφράζεται και στα σουτ που επιχειρούν, τα οποία είναι τα λιγότερα μεταξύ όλων των ομάδων της διοργάνωσης (56,6). Παράλληλα όμως έχουν καταφέρει να επιβάλλουν τη δική τους επιθυμία στο παρκέ, καθώς και οι αντίπαλοί τους κάνουν 58,5 προσπάθειες για να βάλουν καλάθι, η τέταρτη χαμηλότερη επίδοση ανάμεσα στους 18 συμμετέχοντες.

Το μεγάλο «όπλο» και ο παίκτης-«κλειδί»

Η ομάδα του Πασκουάλ παρουσιάζει μια τρομερή έφεση πίσω από τα 6,75, σουτάροντας με το τέταρτο καλύτερο ποσοστό στην EuroLeague. Συνολικά έχει 70/188, επίδοση που μεταφράζεται σε 37,2% και είναι η μοναδική στατιστική κατηγορία στην οποία υπερέχει του Ολυμπιακού.

Έρχεται μάλιστα «ζεστή» στο σημερινό παιχνίδι, καθώς στο παιχνίδι με την Εφές είχε 14/31 και απέναντι στην Ζιέλονα Γκόρα για τη VTB League 18/35.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα ισορροπημένο ρόστερ, στο οποίο όμως ξεχωρίζει ο Τζόρνταν Λόιντ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος σε ασίστ για τη Ζενίτ και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ειδικότερα σε οχτώ συμμετοχές μετρά 12.9 πόντους (62.8% δίποντα, 34.5% τρίποντα, 90.5% βολές), 3,3 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ, 0,6 κλεψίματα και 1,6 λάθη σε 25΄ κατά μέσο όρο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ