Ρον Αρτέστ – Ένας… ειρηνιστής που ξέρει να ραπάρει (pics, vids)

Ρον Αρτέστ – Ένας… ειρηνιστής που ξέρει να ραπάρει (pics, vids)

Ο Μέτα Γουόρλντ Πις ήταν ένας τρομερός αμυντικός στην ακμή του στο NBA, που κανείς δεν ήθελε να μπλέξει μαζί του, ενώ το έχει και με τη μουσική, κάνοντας συνεργασία με τους «Active Member». To10.gr σκιαγραφεί τη ζωή του πρωθλητή με τους Λέικερς, που σήμερα γίνεται 42 ετών.

Ο Metta World Piece είναι γνωστός στους περισσότερους με το όνομα Ρoν Αρτέστ κι αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς των 2000s’, «σπάζοντας μάλιστα την παντοκρατορία του Μπεν Γουάλας στα σχετικά βραβεία.

Η σκληρότητά του στο παρκέ αντικατοπτρίζει τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και τα μπλεξίματα με τον Νόμο. Ο ίδιος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς που άλλαξε το NBA, ενώ είχε σε εκτίμηση και το ελληνικό lpw bup, κάνοντας διασκευεί σε γνωστό τραγούδι των «Active Member».

Τα ναρκωτικά και η σκληρή πσιδική ηλικία

Γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης στις 13 Νοεμβρίου του 1979. Μια σκληρή γειτονιά όπου η εγκληματικότητα βρισκόταν παντού. Οίδιος θυμάται:

«Όλα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι αλήθεια. Είμαι από τους δρόμους, είμαι από τα γκέτο. Τα πάντα ξεκινάνε με την αποδοχή του γεγονότος αυτού. Μπορείς να το κάνεις; Εγώ δεν είμαι από εκεί που είσαι εσύ, έχω άλλες καταβολές. Μου αρέσει που έχω αυτό το background.

Εγώ είχα μητέρα και πατέρα μέχρι τα 13, μετά χώρισαν και άρχισα να μην είμαι καλά ψυχολογικά. Στη γειτονιά μας υπήρχαν τα πάντα, ναρκωτικά, βία, συμπλοκές, όλα. Ήταν το φυσιολογικό Περπατάς και δεν είσαι φοβισμένος, θα έπρεπε αλλά δεν είσαι. Αν κάποιος πυροβοληθεί λες εντάξει πυροβολήθηκε. Ήταν σκ@@α που συνέβη, αλλά θα το ξεπεράσει. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να το περνάει αυτό. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις πρέπει να δεχθείς από που ερχόμαστε.

Είχα γίνει ειδικός στο να φτιάχνω και να πουλάω κρακ από τα 13. Βλέπεις τα λεφτά και λες μπορώ να βγάλω 10 δολάρια πολύ γρήγορα, μετά 100 δολάρια και πάει λέγοντας. Μετά σκέφτεσαι αν συνεχίσω έτσι θα μπορώ να αγοράσω παπούτσια. Μια φορά οι αστυνομικοί μας χτυπούσαν την πόρτα και ήμουν έτοιμος να πετάξω τα ναρκωτικά στην τουαλέτα και να πατήσω το καζανάκι. Ο ξαδερφός μου ούρλιαξε ότι ήταν πολλά τα λεφτά κι ευτυχώς δε μας πήραν χαμπάρι και το σώσαμε».

«Malice at the Palace»

Στις 19 Νοεμβρίπυ του 2004 οι Πίστονς υποδέχθηκαν τους Πέισερς. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν με 97-82 και απέμενε κάτω από ένα λεπτό, για να ολοκληρωθεί το ματς. Ο Αρτέστ κάνει ένα σκληρό φάουλ του Μπεν Γουάλας και… άρχισαν τα όργανα.

Συμπλοκές μεταξύ των παικτών σε κάθε σημείο, μέχρι να ηρεμήσουν σε πρώτη φάση. Ενώ ο Αρτέστ χαλάρωνε ξαπλωμένος ένα ποτήρι τον χτύπησε στο πρόσωπο. Αυτό ήταν. Τινάχτηκε πάνω πήγε στην κερκίδα και άρχισε να χτυπά τον… διπλανό οπαδό από αυτόν που του έριξε το αντικείμενο.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο με συρράξεις στις κερκίδες με οπαδούς των γηπεδούχων και παίκτες της Ιντιάνα. Εννέα παίκτες αποκλείστηκαν από 146 παιχνίδια, με τον Ρον να χάνει τη σεζόν και να «σβήνουν» οι ελπίδες της Ιντιάνα για πρωτάθλημα, στην τελευταία σεζόν του Ρέτζι Μίλερ. Το NBA αύξησε σημαντικά την ασφάλεια στα γήπεδα από τότε στην πιο «μαύρη ημέρα» της λίγκας.

Ο Τάρλατς και οι «Active Member»

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2000-2001 ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαϊωάννου βρίσκεται στο Σικάγο. Εκεί ο Ron πιάνει τον συμπαίκτη του Ντράγκαν Τάρλατς να ακούει «Active Member». Τρελάθηκε με τα ακούσματα. Κάποια στιγμή ήρθε Ελλάδα 10 μέρες ,και αφού μεσολάβησε ο Παπαϊωάννου, ηχογράφησε τραγούδια με τον Μιχάλη Μυτακίδη, κατά κόσμον B.D. Foxmoor. Ξεχώρισε η διασκευή του «φύλακας άγγελος» με αγγλικό στίχο και όνομα «guardian angel» Από τότε ο Αρτέστ δηλώνει οπαδός του low bap.

Ο ίδιος θυμάται:

Εμεινα δέκα μέρες στην Ελλάδα και τις εννέα ήμουν στο Πέραμα, μαζί με τον Μιχάλη (σ.σ Μυτακίδη ή B.D Foxmoor) των Active Member. Παίζαμε κάθε βράδυ μπάσκετ στο ανοιχτό γηπεδάκι εκεί στα καζάνια. Εβλεπα την θάλασσα και σε αυτήν την μικρή γειτονιά ένιωσα ζεστασιά που μόνο η δική μου γειτονιά μου είχε προσφέρει μέχρι τότε. Εκεί δεν έκανα φίλους, αλλά αδέλφια».

Το original κομμάτι:

Η διασκευή του Αρτέστ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ