Ντόντα Χολ – Ήρθε από το πουθενά για να… τρελάνει την Ευρώπη (pics, vids)

Ντόντα Χολ – Ήρθε από το πουθενά για να… τρελάνει την Ευρώπη (pics, vids)

Ο Ντόντα Χολ εμφανίστηκε από το πουθενά και πρωταγωνιστεί στη Euroleague, όντας ένας από τους κορυφαίους ψηλούς στη διοργάνωση.

Στη φετινή σεζόν της Euroleague υπάρχουν ήδη κάποιοι παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη διοργάνωση και έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τις φανέλες των ομάδων τους. Έλι Οκόμπο, Ντάριλ Μέικον και Κόνερ Φράνκαμπ είναι ορισμένοι εξ αυτών, ενώ μια ακόμα ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί αυτή του Ντόντα Χολ της Μονακό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες των Μονεγάσκων, κάνοντας τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντάς τον να συγκαταλέγεται στους κορυφαίου ψηλούς αυτή την στιγμή στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό σύνολο το οποίο στηρίζεται στην ταχύτητα και τις γρήγορες επιθέσεις, κάτι που βοηθά και τον Χολ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του όταν βρίσκει ανοιχτό γήπεδο και όταν οι γκαρντ των Γάλλων τον βρίσκουν με ψηλοκρεμαστές πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Οι περιπέτειες στο ΝΒΑ και την G-League

Το 2019 ο 24χρονος πλέον παίκτης, δεν είχε καταφέρει να επιλεγεί στο draft του ΝΒΑ, ωστόσο βρήκε συμβόλαιο στη θυγατρική ομάδα των Ντένβερ Νάγκετς στην G-League, τους Grand Rapids Drive όπου βρέθηκε στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα της λίγκας. Τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψε δύο φορές 10ήμερες συμφωνίες με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν στους Μπρούκλιν Νετς. Συνολικά κατέγραψε σε 9 αγώνες 4,3 πόντους και 4,2 ριμπάουντ.

Στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου του 2020, φόρεσε τη φανέλα των NBA G-League Ignite, μιας ομάδας που δίνει φιλικές αναμετρήσεις έξω από το πρόγραμμα της λίγκας., λίγο πριν υπογράψει με τη θυγατρική των Τορόντο Ράπτορς, Raptors 905, τον Μάρτιο. Μια νέα ευκαιρία για το ΝΒΑ ήρθε, με τους Ορλάντο Μάτζικ τον Απρίλη. Αρχικά υπέγραψε δύο δεκαήμερα συμβόλαια, μένοντας έως το φινάλε, αφού σημείωσε σε 13 ματς, 5,6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ.

Η… έκρηξη στη Μονακό

Όπως πολλοί αθλητές από την Αμερική, έτσι και ο Χολ επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, με τη Μονακό να αρπάζει την ευκαιρία και να τον αποκτά. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε να πιάσει τόσο υψηλά στάνταρ, από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια. Και στις δύο πλευρές του παρκέ βγάζει μια εντυπωσιακή σταθερότητα που δεν μπορεί κάποιος να βρει εύκολα σε αυτό το επίπεδο από παίκτες δίχως εμπειρία.

Επιθετικά ο 24χρονος έχει αποδείξει πως μπορεί να τελειώσει τις φάσεις κοντά στο καλάθι με μεγάλη ευκολία, καθώς το μεγάλο εκτόπισμα που έχει του επιτρέπει να επιδιώκει τις επαφές, κερδίζοντας τους αντιπάλους του στη δύναμη. Αμυντικά πάλι είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του, με ικανότατα πλάγια βήματα, που του δίνουν την ευχέρεια να κυνηγήσει ακόμα και κοντύτερους παίκτες από εκείνον όταν βρεθεί εκτός ρακέτας.

Τα νούμερα του αποδεικνύουν περίτρανα τις επιδόσεις του μέσα στα παρκέ, μιας και πετυχαίνει κατά μέσο όρο 10 πόντους με το εξαιρετικό 70,7% στα δίποντα, κατεβάζει 6,6 ριμπάουντ εκ των οποίων 2,6 επιθετικά, ενώ κάνει και 1,4 τάπες, στα περίπου 19 λεπτά που βρίσκεται στο γήπεδο.

Είναι δεδομένο πως αν συνεχίσει έτσι όλη τη σεζόν, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει η Μονακό να τον κρατήσει στο δυναμικό της, καθώς όλο και κάποια από τις μεγάλες ομάδες θα του προσφέρει ένα αρκετά καλό συμβόλαιο για να τον κάνει δικό της. Τις δυνατότητες τις έχει, την ψυχολογία την έχει βρει και πλέον είναι στο χέρι του να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις «μετοχές» του για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ