Το «κακό σπυρί» των μεγάλων της Premier League

Το «κακό σπυρί» των μεγάλων της Premier League

Η Γουέστ Χαμ με τον Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της φετινής Ρremier League, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Γουέστ Χαμ αποτελεί φέτος την ευχάριστη έκπληξη του αγγλικού πρωταθλήματος καθώς μετά από 11 αγωνιστικές φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, ισοβαθμεί με την Μάντσεστερ Σίτι και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή όπου βρίσκεται η Τσέλσι με 26 βαθμούς.

Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό την έχει βοηθήσει ο προπονητής της Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τον χειμώνα του 2019. Η φετινή πορεία της Γουέστ Χαμ οφείλεται και στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από την περσινή σεζόν, όπου η ομάδα τερμάτισε στην έκτη θέση με 65 βαθμούς, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι της Γουέστ Χαμ στην ιστορία της στην premier League.

Μάλιστα την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας με 3-2 της Λίβερπουλ παίρνοντας μία σπουδαία νίκη δείχνοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο και αυτό το απέδειξε περίτρανα και στο κύπελλο όπου άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

 

Ή έκτη θέση που κατέλαβε στο περσινό πρωτάθλημα εξασφάλισε στα σφυριά την έξοδό τους στο Εuropa League, όπου και εκεί μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία αντίστοιχη σαν και αυτή του πρωταθλήματος. Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στην κορυφή του όγδοου ομίλου με 10 βαθμούς μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία και με δύο αγωνιστικές να απομένουν ακόμα φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την είσοδο της στις 32 καλύτερες ομάδες του θεσμού, ενώ το πιο σίγουρο είναι ότι θα τερματίσει ως πρώτη καθώς η δεύτερη της βαθμολογίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει έξι βαθμούς.

 

Εκτός από την πορεία της στο αγγλικό πρωτάθλημα και το europa League η Γουέστ Χαμ πραγματοποιεί μέχρι τώρα και εξαιρετικές εμφανίσεις στα παιχνίδια του κυπέλλου Αγγλίας.

Πρώτο θύμα της Γουέστ Χαμ στον 3ο γύρο του Carabao Cup ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τα «σφυριά» επικράτησαν με 1-0 μέσα στο Ολντ Τράφορντ με γκολ του Λαντσίνι στο 9ο λεπτό και πήραν την εκδίκησή τους για ήττα από την Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα λίγες μέρες πριν. Στον επόμενο γύρο βρέθηκε αντίπαλος με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ της Σίτι, όπου και αυτή κατάφερε να την αποκλείσει στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

Σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία και οι επιτυχίες της Γουέστ Χαμ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος έχει καταφέρει να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο και δεμένο σύνολο παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια, με τα «σφυριά» να δείχνουν πιο πεινασμένα από ποτέ για μία διάκριση τόσο στην Premier League όσο και στο Europa League που τα πηγαίνουν εξίσου καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ