Τι συμβαίνει με τον Ποκουσέφσκι στην Οκλαχόμα; (pics, vids)

Τι συμβαίνει με τον Ποκουσέφσκι στην Οκλαχόμα; (pics, vids)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι βλέπει φέτος τον χρόνο του στους Θάντερ να έχει μειωθεί αισθητά και to10.gr εξηγεί τους λόγους πίσω από την αλλαγή του ρόλου του στο ροτέισον των «Κεραυνών».

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι πέρυσι πήρε άφθονο χρόνο συμμετοχής, όμως φέτος δεν συμβαίνει το ίδιο για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Οι Θάντερ βρίσκονται ακόμα σε μια μετέωρη κατάσταση, βέβαια είναι νωρίς, αλλά το λογικό είναι με βάση το υλικό τους, και το σκεπτικό της διοίκησης, να κινηθούν σε χαμηλές «πτήσεις».

Φέτος ο στόχος της ομάδας αναμένεται να είναι να τερματίσουν χαμηλά, για να πάρουν ένα ψηλό πικ στο ντραφτ, αν και οι πιθανότητες έχουν αλλάξει με το νέο σύστημα και το χαμηλότερο ρεκόρ δεν δίνει τόση σιγουριά στην ομάδα που το έχει.

Πέρυσι είχε 9 λεπτά περισσότερα συγκριτικά με φέτος (24.2 έναντι 15.3) με καλύτερα όλα του τα στατιστικά. Σίγουρα το δείγμα είναι μικρό με μόλις 13 παιχνίδια σε σχέση με τα 45 του 2021, όμως κάτι φαίνεται παράξενο.

Σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ για τη διοίκηση, η οποία υπεραμύνθηκε της επιλογής του στο ντραφτ σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Μαρκ Ντέινο τον ζει εδώ και δύο χρόνια που έχει αναλάβει την ομάδα, μετά το διαζύγιο με Ντόνοβαν.

Του έδινε την μπάλα, σχεδίαζε plays για εκείνον και τον έκανε να νιώθει σημαντικός. Από πριν υπήρχαν πολλοί στις θέσεις των φόργουορντ και τώρα ο αριθμός συμπεριλαμβανομένου και του Ποκουσέφσκι είναι επτά τον αριθμό.

Με τον Ντεκ υπήρχε η σκέψη μήπως γύριζε στην Ευρώπη, αλλά οι υπόλοιποι ακόμα εξετάζονται αναφορικά με το τι θα είναι τόσο για φέτος όσο και για το μέλλον. Το 5-8 τους τοποθετεί ως τώρα στην 11η θέση, μόλις μια νίκη μακριά από το Σακραμέντο που είνσι στην 10η, την τελευταία του play in Tournament, με 6-8.

Η σεζόν όμως έχει ακόμα δρόμο και ίσως υπάρχει ο αστερίσκος του να πειραματιστούν λίγο με πρόσωπα και πράγματα, τώρα που ακόμα μπορούν μήπως μπορέσουν να κάνουν κάτι παραπάνω από «tanking», αλλά δύσκολο. Μόλις δει την κατάσταση να παίρνει τον… φυσιολογικό δρόμο, μάλλον θα τον χρησιμοποιήσει περισσότερο.

Οι Θάντερ είναι ακόμα αναποφάσιστοι και γενικά έχουν περίεργο προσανατολισμό, καθώς ενδέχεται να κάνουν κάποια μετακίνηση που δεν το περιμένει κανείς, μόνο και μόνο για να απελευθερώσουν περισσότερο χώρο στο salary cup. Το μυαλό του Σαμ Πρέστι ανεβάζει «στροφές» συνεχώς, μένει να φανεί πού θα… κάτσει η μπίλια αναφορικά με τον Ποκουσέφσκι, τους πολλούς φόργουορντς και το έντονο νεανικό στοιχείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ