Ολυμπιακός στο ΣΕΦ vs Ολυμπιακός εκτός ΣΕΦ

Ολυμπιακός στο ΣΕΦ vs Ολυμπιακός εκτός ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες στη φετινή EuroLeague, όντας αήττητος στην έδρα του και χωρίς νίκη εκτός. Το ρεκόρ του μετά από δέκα αγωνιστικές είναι 6-4 και to10.gr προσπαθεί με αριθμούς να εξηγήσει τι συμβαίνει στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε τέταρτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή EuroLeague, χάνοντας με 88-69 από την Αναντολού Εφές για τη 10η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης για τριάντα λεπτά, αλλά πραγματοποίησαν το χειρότερο δεκάλεπτο στην ιστορία τους στο θεσμό, καθώς σκόραραν μόλις τρεις πόντους με 1/11 σουτ εντός παιδιάς και μοιραία το ρεκόρ του έπεσε στο 6-4.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να μην «βολεύεται» μακριά από το ΣΕΦ, το οποίο έχει μετατρέψει σε «φρούριο», όντας αήττητος και στις έξι αναμετρήσεις που έχει δώσει με τον κόσμο στο πλευρό του. Το αν είναι ομάδα έδρας ή όχι δεν μπορεί να κριθεί από αυτό το σημείο της σεζόν, αλλά από την άλλη δεν γίνεται να μην τονιστεί η αδυναμία που έχουν να πανηγυρίσουν μακριά από τον Πειραιά. Η αγαπημένη του Πόλη δεν μπόρεσε να βάλει «στοπ» στο αρνητικό σερί και to10.gr παρουσιάζει τους αριθμούς των ερυθρόλευκων όταν παίζουν εντός και όταν καλούνται να ταξιδέψουν ανά την Ευρώπη.

Χειρότερος σε οχτώ στατιστικές κατηγορίες

Βλέποντας τις δέκα βασικές στατιστικές κατηγορίες, θα παρατηρήσουμε πως στις οχτώ ο Ολυμπιακός μειονεκτεί στα εκτός από τα εντός έδρας παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν χαμηλότερα νούμερα στην αξιολόγηση, στους πόντους, στα ριμπάουντ, στις ασίστ, στα κλεψίματα, στα λάθη και στα ποσοστά του σε δίποντα και τρίποντα. Από την άλλη, είναι καλύτερος στα κοψίματα και στο ποσοστό του από την γραμμή των βολών.

Φυσικά, η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη σε όλες τις κατηγορίες, αλλά καταδεικνύει και την πτώση στην απόδοση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα όταν δεν παίζουν στο ΣΕΦ. Για παράδειγμα, κάνουν μόλις 0,4 λιγότερα λάθη στο γήπεδό τους από ότι εκτός, ενώ τα ποσοστά τους σε δίποντα και τρίποντα δεν γνωρίζουν μείωση μεγαλύτερη του 2%. Η πιο χαρακτηριστικές διαφορές σημειώνονται στις βολές, εκεί όπου εκτός σουτάρει περίπου 15% καλύτερα (80,5% – 65,9%), όπως επίσης και στην αξιολόγηση, με τον Ολυμπιακό να συλλέγει 93,8 στο σύστημα εντός έδρας και 87,3 εκτός (διαφορά 6,5).Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες στη φετινή EuroLeague, όντας αήττητος στην έδρα του και χωρίς νίκη εκτός. Το ρεκόρ του μετά από δέκα αγωνιστικές είναι 6-4 και to10.gr προσπαθεί με αριθμούς να εξηγήσει τι συμβαίνει στους ερυθρόλευκους.

Βάσει της κατάταξης μεταξύ των ομάδων, οι αριθμοί του Ολυμπιακού σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες εκτός έδρας βρίσκονται ψηλότερα από ό,τι κάνει στο ΣΕΦ, αλλά υστερούν σε σύγκριση με την ίδια την ομάδα. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στα κλεψίματα που κάνουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα, καθώς είναι στην τελευταία θέση μεταξύ 18 ομάδων εκτός έδρας με 4, και πέμπτοι στα εντός με 7,8.

Αναλυτικά οι αριθμοί και η κατάταξη του Ολυμπιακού μεταξύ των ομάδων της EuroLeague

Εντός

93.8 αξιολ. – 5ος

78,6π. – 8ος

36.5ριμπ – 6ος

18 ασίστ – 4ος

7,8 κλεψ. – 5ος

2,6 τάπες – 5ος

11,1 λάθη – 6ος

65,9% βολές – 16ος

56,7% δίποντα – 3ος

34,5% τρίποντα – 9ος

Εκτός

87,3 αξιολ. – 4ος

76.7π. – 3ος

32,7ριμπ. – 10ος

14,7 ασίστ – 11ος

4 κλεψ. – 18ος

3 τάπες – 5ος

11,5 λάθη – 3ος

80,5% βολές – 3ος

54,4% δίποντα- 6ος

32,9% τρίποντα – 11ος

Οι παίκτες… έδρας

Βλέποντας τα στατιστικά των πιο βασικών παικτών του Ολυμπιακού, παρατηρούμε πως σε δύο οι μεταπτώσεις στην απόδοσή τους στα εντός και τα εκτός είναι χαρακτηριστική όσον αφορά το σκοράρισμα.

Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου και Μουστάφα Φαλ, οι οποίοι γίνοντας άλλοι… παίκτες ανάλογα με το που αγωνίζονται. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι εμφανώς καλύτερος στο ΣΕΦ, όπου μετρά 9,1 πόντους, την στιγμή που μακριά από αυτό, η συνεισφορά του πέφτει στους 2,2. Απέναντι στην Εφές αγωνίστηκε για 20:23΄ και είχε 3 πόντους με 1/5 τρίποντα.

Από την άλλη, ο Γάλλος σέντερ είναι καλύτερος όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, έχοντας 11,5 πόντους, ενώ στο ΣΕΦ ο μέσος όρος του πέφτει στους 6,8. Απέναντι στην Εφές έμεινε στο παρκέ για 23:44΄ και είχε 15 πόντους, με 5/8 δίποντα και 5/6 βολές.

Το πρόγραμμα-βουνό 

Μπορεί ο απολογισμός των τεσσάρων ηττών σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια να μην «ακούγεται» όμορφα στο ερυθρόλευκο περιβάλλον, αλλά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στους αντιπάλους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μακριά από την έδρα του, θα δει πως πρόκειται για τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που έδωσαν πέρσι το παρών στο Final 4 της EuroLeague (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές) και μία που για μία νίκη δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο τελικό τουρνουά της διοργάνωσης (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης).

Ωστόσο, τα δύσκολο θα συνεχιστούν για τον Ολυμπιακό, καθώς το επόμενο παιχνίδι που θα κληθεί να δώσει μακριά από το ΣΕΦ θα είναι στο Μιλάνο με την Αρμάνι, η οποία πέρσι έχασε την πρόκριση στον τελικό για ένα σουτ και φέτος βρίσκεται συνεχώς στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ