O Στεφ Κάρι κάνει την καρδιά των Γουόριορς να «χτυπά» ξανά (pics, vids)

O Στεφ Κάρι κάνει την καρδιά των Γουόριορς να «χτυπά» ξανά (pics, vids)

Το ημερολόγιο δείχνει μόλις μέσα Νοεμβρίου, όμως ο Στεφ Κάρι παίζει ήδη σαν να είναι Απρίλιος κι έχει βάλει «πλώρη» για το τρίτο του βραβείο MVP.

Το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στο NBA συνήθως μια «κούρσα» 2-3 ατόμων, η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι οριακή κι αμφίρροπη, φέτος όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Ο Στεφ Κάρι οδηγεί τους Γουόριορς εκ του ασφαλούς και το NBA παραμιλά ξανά για τον… δολόφόνο με το αγγελικό πρόσωπο.

Οι Γουόριορς έχουν κάνει ένα απίστευτο ξεκίνημα και το οφείλουν κατά κύριο λόγο στον γιο του Ντελ, που δείχνει ότι το σουτ δεν ξεχνιέται. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν μια εξαιρετική χρονιά σε αυτόν τον τομέα, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια αποδεικνύεται «φωτοβολίδα». Στην περίπτωσή του κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ομάδα ωρίμασε και του έδιωξε το άγχος

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τους Γουόριορς. Το 2020, τη χρονιά του κορωνοϊού, που το NBA διεκόπη για περίπου 150 ημέρες, μετά το κρούσμα του Γκομπέρ είχαν την απώλεια του Τόμπσον, με τον χιαστό από τους τελευταίους τελικούς στους οποίους πήραν μέρος, το 2019, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Τον Οκτώβριο ο Κάρι τραυματίστηκε στο μετακάρπιο και χρειάστηκε χειρουργείο στο χέρι, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις σε 5 από τα 65 παιχνίδια, και την ομάδα πολύ φυσιολογικά να έχει ρεκόρ 15-50, μετά και τη φυγή Ντουράντ και Ιγκουοντάλα.

Το 2021 πολλοί περίμεναν να είναι μεν καλύτεροι, όμως να μείνουν πάλι εύκολα εκτός plsyoffs για δεύτερη σερί χρονιά. Ο Στεφ βέβαια είχε διαφορετική άποψη. Με μέσο όρο 32 πόντους, 5.8 ασίστ, 5.5 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα, σουτάροντας με 48.2% εντός πεδιάς και 42.1% στα τρίποντα τους πήγε μέχρι το Play in Tournament, με ρεκόρ 39-32. Έφτασαν «μια ανάσα» από τα playoffs χάνοντας από τους Γκρίζλις. Μπορεί να μην τα κατάφεραν, όμως η σεζόν ήταν σημάδι για τα προσεχώς.

Φέτος η μπάλα κυκλοφορεί καλύτερα, ο Γουίγκινς με 18.1 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1 τάπα, με 35.2% στα τρίποντα. νιώθει πολύ καλά στο παρκέ, ο Γκάρι Πέιτον παίζει με «τέρμα τα γκάζια» σε άμυνα κι επίθεση, με κλεψίματα στη μια άκρη και τρομερά καρφώματα στην άλλη. Ο Γκριν παραμένει ο Γκριν, που κάνει τα πάντα στο παρκέ, ενώ η επιστροφή του Ιγκουοντάλα στα «παλιά λημέρια» δίνει κι άαλη εμπειρία και σκληράδα στημ άμυνα.

Ο Κάρι βλέπει τους πάντες να έχουν πιάσει δουλειά στα πόστα τους και μπορεί άνετα να κάνει τα δικά του. Σε 14 παιχνίδια έχει 28.7 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ κι 1.7 κλεψίματα, με 45.4% εντός πεδιάς και 40.6% στα τρίποντα.

Είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα αθροιστικά, σε κανονική σεζόν και playoffs, ξεπερνώντας τον Ρέι Άλεν και θέλει μόλις διψήφιο αριθμό για να τον ξεπεράσει και σε αυτά της κανονικής περιόδου. Οι Γουόριορς έχουν το καλύτερο ρεκόρ όχι μόνο της Δύσης, αλλά ολόκληρου του NBA, Με ρεκόρ 13-2. Για την ώρα, σε αντίθεση με άλλους σταρ όπως ο Ντόντιστς, ο Λίλαρντ, ο Γιανγκ, ο Τζορτζ, δεν διαμαρτύρεται για την αίσθηση της νέασ μπάλας και βλέπει την ευστοχία του να μένει ανεπηρέαστη.

Η απουσία του Τόμπσον παίζει ρόλο

Ο Κλέι Τόμπσον λείπει από το καλοκαίρι του 2019 με χιαστό και αργότερα νέο τραυματισμό, έχει μπει όμως σε διαδικασία επιστροφής. Δε σημαίνει ότι όταν γυρίσει οι αριθμοί του Κάρι θα δουν τεράστια μείωση, αλλά θα του αφαιρέσει κάποιες κατοχές. Χωρίς τον «Splash Brother» του, αναγκάζεται να… ανεβάσει στροφές από νωρίς.

Ιδανικά θα ήθελε να οργιάζει πιο αργά μέσα στη σεζόν, για να διατηρηθεί σε τοπ φόρμα και στα playoffs. Βέβαια με τις διαφορές βέβαια που παίρνουν μέχρι και την έναρξη της τελευταίας περιόδου, αρκετά συχνά δεν εμφανίζεται σε αυτήν, οπότε ειναι περίπου μια η άλλη.

Αυτό που ίσως φέρει η επιστροφή Τόμπσον, είναι κάποιες αλλαγές στο θέμα ρυθμού. Όταν «ζεσταθεί» δύσκολα αστοχεί, αλλά ο Κάρι δεν έχει πρόβλημα να του δώσει την μπάλα, αν τον δει να «βρίσκει το χέρι του». Αυτό τον κάνει τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, είναι το… σύστημα, αλλά δεν θέλει να έχει μόνο εκείνος την μπάλα στα χέρια.

Οι «Πολεμιστές» θυμίζουν τους Κινγκς και τους Σανς της δεκαετίας του 2000, όπως οργανώνει το παιχνίιδι ο Στεφ. Όταν κρίνει ότι πρέπει να εκτελέσει θα το κάνει και σε επόμενες επιθέσεις θα ψάξει τους υπόλοιπους, για να «ενεργοποιηθεί» όλο το σύνολο. Οι διάδοχοι του τρόπου παιχνιδιού των ομάδων του Άντελμαν και του Ντ’ Αντόνι, το εξέλιξαν στην καλύτερη μορφή του, με τον καλύτερο παίκτη που θα μπορούσε να το υπηρετήσει.

Ο Κάρι παίρνει την ομάδα στις «πλάτες του» και ηδη κάνει απίστευτα πράγματα, με στόχο το τέταρτο πρωτάθλημα και το τρίτο βραβείο MVP, για το οποίο ήδη θέτει ισχυρή υποψηφιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ