Ελ Αραμπί – Ο «σεσημασμένος» του Θρύλου (και) στα ντέρμπι (vids)

Ελ Αραμπί – Ο «σεσημασμένος» του Θρύλου (και) στα ντέρμπι (vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα ακόμη μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 3-2 και «εκτοξεύτηκε» στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς πλέον απέχει από τη δεύτερη Ένωση 6 βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παραδίδει σεμινάριο για το πως να κερδίζει απέναντι στην ΑΕΚ, αφού εδώ και περίπου 3,5 χρόνια παραμένει αήττητος (9-3-0).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών σε ακόμη ένα ντέρμπι ήταν ο -συνήθης ύποπτος- Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο αρχηγός των πρωταθλητών έβγαλε το φίδι από την τρύπα στο ΟΑΚΑ και με δυο προσωπικά του γκολ έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης. Μιας ακόμη αναμέτρησης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αφού ο Μαροκινός στράικερ, όποτε βλέπει κιτρινόμαυρα… αφηνιάζει.

Η ιδιαίτερη… αγάπη με την ΑΕΚ

Ο σπουδαίος σκόρερ του Ολυμπιακού έχει βρει στην ΑΕΚ τον αγαπημένο του αντίπαλο, καθώς μετράει σε 10 παιχνίδια 6 γκολ και 2 ασίστ, μαζί με τα 2 που σημείωσε χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ο Ελ Αραμπί είναι ο κορυφαίος επιθετικός της Superleague την τελευταία τριετία και «σφυροκοπάει» τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έχει τρομερούς αριθμούς συνολικά στα ντέρμπι.

Εκτός από την ιδιαίτερη… αγάπη του με την ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να σκοράρει σύνολο 13 φορές σε 30 ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ έχει και 5 ασίστ. Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους για την ποιότητα του, αλλά και για το γεγονός ότι στα δύσκολα βγαίνει μπροστά.

Ο 34χρονος «πιστολέρο» απέναντι στον μεγαλύτερο αντίπαλο (ιστορικά) του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό έχει παίξει σε 8 ματς στην καριέρα του και έχει σκοράρει 5 φορές, ενώ έχει και 1 ασίστ. Τα περισσότερα παιχνίδια που έχει παίξει ωστόσο στην Ελλάδα είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού έχει βρει απέναντι του με την ερυθρόλευκη φανέλα τον Δικέφαλο του βορρά 12 φορές σε πρωτάθλημα, play off και Κύπελλο. Με τους Θεσσαλονικείς έχει πετύχει δυο τέρματα, ενώ έχει και 2 τελικές πάσες.

Ο X-Factor των ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό με τον Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα του στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αφού από τα 30 ματς, έχει 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες. Στα αξιοσημείωτα επίσης είναι πως σε όσα ματς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός χάνει, ή δεν κερδίζει, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αν και με τις δυο ομάδες της Αθήνας ο Ολυμπιακός μετράει σε 18 ματς μόλις μια ήττα από το τριφύλλι. Και με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει.

Το χθεσινό ματς λοιπόν με την ΑΕΚ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ότι ο Ελ Αραμπί είναι ο καλύτερος επιθετικός των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και κυρίως ο παίκτης του Ολυμπιακού για τα μεγάλα παιχνίδια, αφού βρίσκει περίπου δίχτυα σχεδόν μια φορά ανά δυο ματς σε ντέρμπι.

Οι αριθμοί του Ελ Αραμπί στα ντέρμπι

Ελ Αραμπί VS ΑΕΚ: 10 ματς, 6 γκολ και 2 ασίστ
Ελ Αραμπί VS Παναθηναϊκό: 8 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ
Ελ Αραμπί VS ΠΑΟΚ: 12 ματς, 2 γκολ και 2 ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ