Ο Ραντζέλοβιτς σταματά να αδικεί τον εαυτό του και το ταλέντο του… (Vids)

Ο Ραντζέλοβιτς σταματά να αδικεί τον εαυτό του και το ταλέντο του… (Vids)

Ο Σέρβος εξτρέμ κάνει... παπάδες με τη φανέλα της Λεγανές, είναι πρώτος σκόρερ και αναγκάζει την ισπανική ομάδα να σκέφτεται σοβαρά να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να παραχωρήσει δανεικό τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, διότι δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, λόγω της πληθώρας παικτών στα «φτερά» της επίθεσης. Ο Σέρβος εξτρέμ παρότι αρέσει στον Πορτογάλο τεχνικό και πήρε αρκετές ευκαιρίες την προηγούμενη σεζόν θα είχε μειωμένο έως ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον των Πειραιωτών, για αυτό και κρίθηκε σωστό να δοθεί δανεικός για να έχει μια γεμάτη χρονιά.

Ο Ραντζέλοβιτς βέβαια στο ξεκίνημα της σεζόν έπαιξε σε δυο παιχνίδια των προκριματικών με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά οι προσθήκες των Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες και Γκάρι Ροντρίγκες τον έστειλαν μακριά από το λιμάνι (προς το παρόν). Η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον έκανε δικό της την τελευταία στιγμή ουσιαστικά του μεταγραφικού παράθυρου του καλοκαιριού ήταν η Λεγανές. Η ισπανική ομάδα πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (11.59) το trade deadline και απέκτησε έναν εξτρέμ που αποτέλεσε έκπληξη στο φινάλε των μεταγραφών.

Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό προβλέπει δανεισμό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς στα 1.800.000 ευρώ, ποσό που στην άφιξη του έμοιαζε μεγάλο. Στην πορεία της σεζόν όμως ο Ραντζέλοβιτς εξελίχθηκε στον πιο σημαντικό παίκτη της ομάδας και η Λεγανές δεν αποκλείεται να έχει πετύχει «λαβράκι» με τη συγκεκριμένη οψιόν που τέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από τον πάγκο… αναντικατάστατος 

Ο Ραντζέλοβιτς από τον Ολυμπιακό είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία εξτρέμ, όμως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες στο λιμάνι. Παράλληλα, ο Σέρβος αδίκησε ουσιαστικά μόνος του τον εαυτό του και το τεράστιο ταλέντο του και ενώ ξεκίνησε φουριόζος στον Ολυμπιακό το 2020, λίγο πριν αποχωρήσει για τη Λεγανές ερχόταν συνήθως από τον πάγκο.

Ανάλογο λοιπόν ήταν και στην Ισπανία το ξεκίνημα του. Στα πρώτα δυο παιχνίδια με Εϊμπάρ και Σπόρτινγκ Χιχόν ήρθε από τον πάγκο και παρότι βοήθησε αρκετά η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει νίκη. Στην τρίτη του παρουσία όμως με τη φανέλα της Λεγανές ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και με δικό του γκολ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Αυτό ήταν και το κομβικό ματς για να πάρει… μπροστά, αφού έκτοτε με εξαίρεση ένα ματς είναι αναντικατάστατος και μετράει συνολικά 13 ματς, όπου έχει σκοράρει 3 φορές και έχει μοιράσει και μια ασίστ.

Έχει αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο και ξεδιπλώνει το ταλέντο του στα ισπανικά γήπεδα με τη διοίκηση της Λεγανές να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Η Λεγανές μπορεί να βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη με 18 βαθμούς, όμως η εικόνα της όσο περνούν τα παιχνίδια γίνεται ακόμη καλύτερη με τον Σέρβο να είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

Ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο επιδραστικός

Ο Ραντζέλοβιτς αν και είναι εξτρέμ, έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας με τα τρία τέρματα που έχει πετύχει. Μάλιστα είναι ο μοναδικός που έχει πάνω από 10 σουτ και έχει σκοράρει τρεις φορές. Σύμφωνα με το «OPTA», το 21,43% από τα  14 σουτ που έχει επιχειρήσει έχει βρει δίχτυα, κάτι που σημαίνει ότι το 50% των σουτ του που δεν έχουν μπλοκαριστεί είναι γκολ (6 σουτ – 3 γκολ).

Για να καταλάβει κανείς πόσο κυνικός αλλά και σημαντικός είναι ο Ραντζέλοβιτς στα παιχνίδια, ο δεύτερος κατά σειρά είναι ο Μπαουτίστα, ο επιθετικός της ομάδας ο οποίος έχει ποσοστό μόλις 20%. Είτε αγωνίζεται στα δεξιά της επίθεσης είτε στα αριστερά, είναι ο παίκτης που δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες για την ομάδα του, ενώ λέγεται ότι ήδη αρκετά «μάτια» παρακολουθούν τα παιχνίδια της Λεγανές για… πάρτη του.

Στο τελευταίο χρονικά ματς, αυτό με τη Σαραγόσα σκόραρε και πάλι και έφτασε όπως προείπαμε τα τρία τέρματα, με τους Αρνάιθ, Χάβι Ερνάντεζ, Βίκο, Μπαουτίστα και Γκακού να έχουν 2 γκολ. Η αποτελεσματικότητα του ήταν και πάλι το «κλειδί», αφού είχε 100% ευστοχία, παρά το γεγονός ότι ήτα «ριμπάουντ». Στο μοναδικό του τελείωμα σκόραρε και έδωσε ένα μεγάλο διπλό στη Λεγανές.

Ο Ραντζέλοβιτς όταν αποκτήθηκε δεν ήταν για να ηγηθεί της προσπάθειας της Λεγανές. Όμως έχει καταφέρει να γίνει ο «Χ Factor» της ομάδας και αυτός που θα την «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται. Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί με τη σειρά του τα πεπραγμένα του Ραντζέλοβιτς και σίγουρα οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων θα είναι ικανοποιημένοι τόσο με την επιλογή της Λεγανές, αλλά και με την εικόνα του ίδιου του παίκτη, ο οποίος σταμάτησε να αδικεί μόνος του τον εαυτό του και μεγαλουργεί στη Segunda της Ισπανίας.

Και δεν αποκλείεται η Λεγανές όταν έρθει η ώρα της λήξης του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό να αποφασίσει να βγάλει από τα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό για να τον κάνει δικό της, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει εξελιχθεί στον Νο. 1 του συλλόγου.

Δείτε το γκολ του Ραντζέλοβιτς με την Αμορεμπιέτα εδώ.

Και το γκολ με την Ουέσκα εδώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ