Πως ο Μεσίνα έκλεψε από τον Ολυμπιακό τον Τζινόμπιλι το καλοκαίρι του 2000

Πως ο Μεσίνα έκλεψε από τον Ολυμπιακό τον Τζινόμπιλι το καλοκαίρι του 2000

Ο νυν προπονητής της Αρμάνι και σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού Ετορε Μεσίνα, το καλοκαίρι του 2000 είχε καταφέρει να κλέψει μέσα από τα χέρια των «ερυθρολεύκων» τον Τζινόμπιλι και to10.gr σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες πίσω από αυτή την ιστορία.

Ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ στις 21:30 αντιμετωπίζει στην Ιταλία την Αρμάνι Μιλάνο για την 12 αγωνιστική της Euroleague. Προπονητής της Αρμάνι είναι ο Ετόρε Μεσίνα, ένας από τους καλύτερους προπονητές εδώ και χρόνια στην Euroleague με σπουδαία καριέρα σε αρκετές ομάδες και με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Ο Ιταλός προπονητής έχει συνδέσει το όνομα του με τον Ολυμπιακό από το 2000, όταν κατάφερε να πείσει τον νέο τότε Μανού Τζινόμπιλι να μην υπογράψει στον Ολυμπιακό με τον οποίο, είχε συμφωνήσει σε όλα, αλλά να τον εντάξει στην δική του ομάδα την τότε πανίσχυρη στην Ευρώπη Κίντερ Μπολόνια.

Το 2000 ο Μανού Τζινόμπιλι είχε συμπληρώσει δύο χρόνια αγωνιζόμενος στην Ιταλία στην ομάδα της Ρέτζιο Καλάμπρια και είχε πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν όπου οδήγησε την ομάδα του μέχρι τα play-off έχοντας μέσο όρο 17 πόντους στην κανονική διάρκεια και 21 πόντους μέσο όρο στην διαδικασία των play-off. Η ομάδα του Τζινόμπιλι είχε παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστική, καθώς είχε δυσκολέψει αρκετά την Κίντερ Μπολόνια, η οποία κατάφερε να πάρει την πρόκριση μετά από πέντε αγώνες.

Όλα ξεκινούν το καλοκαίρι του 2000 όταν στον Ολυμπιακό είχε έρθει ως νέος προπονητής ο Ηλίας Ζούρος. Ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τότε είχε ξεχωρίσει τον Μανού Τζινόμπιλι από την αγορά της Ιταλίας και τον είχε προτείνει στην διοίκηση της ομάδας. Άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες και οι άνθρωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με την Ρέτζιο Καλάμπρια ώστε να μπορέσουν να τον αποκτήσουν. Το συμβόλαιο του νεαρού Αργεντινού ήταν αρκετά υψηλό ενώ υπήρχε και ένα buy out για το NBA της τάξης των 750 χιλιάδων δολαρίων.

Οι άνθρωποι της Κίντερ Μπολόνια σε καμία περίπτωση δεν είχαν τον Τζινόμπιλι σε πρώτο πλάνο καθώς επιθυμούσαν διακαώς την απόκτηση του Αντρέα Μενεγκίν, ο οποίος πραγματοποιούσε εξαιρετικές σεζόν με τη Βαρέζε και ήταν και ο MVP του πρωταθλήματος. Στην διεκδίκηση για την απόκτηση του είχαν μπει και οι δύο ομάδες της Μπολόνια η Κίντερ και η Τίμσιστεμ. Σε μία συνάντηση λοιπόν του Μανού με τον Μεσίνα ο Ιταλός προπονητής κατάλαβε ότι Αργεντινός θα υπέγραφε στην Κίντερ, ωστόσο λίγο αργότερα προτίμησε την Τίμσιστεμ.

Έτσι άνθρωποι της Κίντερ Μπολόνια στράφηκαν στην λύση του 23χρονου τότε Μανού Τζινόμπιλι και του έκαναν μία πρόταση παρόμοια με του Ολυμπιακού ωστόσο είχαν πιο χαμηλό buy out για το NBA. Ο Αργεντίνος είχε ενημερώσει τον Ολυμπιακό για αυτή την εξέλιξη και μάλιστα είπε πως θα ερχόταν στην Ελλάδα αν και οι ερυθρόλευκοι μείωναν το buy out κάτι που δεν δέχτηκαν και τελικά ο Τζινόμπιλι κατέληξε στην Κίντερ Μπολόνια.

Κάπως έτσι για 250.000 δολάρια χάλασε η μεταγραφή του Μανού Τζινόμπιλι στο Ολυμπιακό με τον Αργεντίνο παίκτη να ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, όμως οι λάθος χειρισμοί της υπόθεσης από τους ανθρώπους της ομάδας  τον οδήγησαν να υπογράψει τελικά συμβόλαιο με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα την Κίντερ Μπολόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ