Μεσίας – Από τα χαμηλά … στη «Γη της Επαγγελίας» με τη Μίλαν (vids)

Μεσίας – Από τα χαμηλά … στη «Γη της Επαγγελίας» με τη Μίλαν (vids)

To10.gr ξετυλίγει την ιστορία ζωής του Μεσίας Ζούνιορ, που από οικονομικός μετανάστης πριν έξι χρόνια, έφτασε στα «αστέρια» με τη Μίλαν.

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο Μεσίας Ζούνιορ ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι ως παίκτης της Μίλαν, καθώς είναι ο άνθρωπος που στην παρθενική του συμμετοχή στο Champions League, λύτρωσε με δικό του τέρμα στο 87′ τους «ροσονέρι» (0-1) στο «Wando Metropolitano» κόντρα στην Ατλέτικο. Ένα «διπλό» τεραστίων διαστάσεων για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι που την κρατά ζωντανή στο «κόλπο» της πρόκρισης. Πολλοί στο άκουσμα του σκόρερ μπορεί να αναρωτήθηκαν για το ποιος είναι ο συγκεκριμένος τύπος, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή όχι ευρέως γνωστό στο φίλαθλο κοινό.

To10.gr , όμως,  έψαξε και σας συστήνει τον 30χρονο Βραζιλιάνο, η ιστορία του οποίου συγκινεί και δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πόσο αξίζει να παλεύεις για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στη Βραζιλία

Ο Ζούνιορ Βάλτερ Μεσίας γεννήθηκε τον Μάιο του 1991 στο Σάο Κάντιντο, ένα χωριό κοντά στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας και ,όπως ήταν λογικό ,δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το «βασιλιά των σπορ». Έτσι, όντας πιτσιρικάς εντάχθηκε στις ακαδημίες της Κρουζέιρο. Εκεί συνάντησε, όμως, και τις πρώτες δυσκολίες αφού ο ανταγωνισμός για μία θέση στην πρώτη ομάδα ήταν μεγάλος. Ο ίδιος δεν κατάφερε να πιάσει ταβάνι, μιας και έφτασε μέχρι την τρίτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ιντεάλ, ομάδα της γειτονικής πόλης Ιπατίνγκα.

Η μετανάστευση στην Ιταλία και οι δουλειές του ποδαριού

Το 2011 πήρε την απόφαση μαζί με τον αδελφό και την οικογένειά του να αφήσει την πατρίδα του και να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο στην Ιταλία. Αφού μετακόμισε στο Τορίνο άρχισε να στέλνει βιογραφικά προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην, με το ποδόσφαιρο να μη βρίσκεται στις προτεραιότητές του. Ξεκίνησε από δουλειές του ποδαριού, όπως να κουβαλάει τούβλα σε οικοδομές, να μοιράζει φαγητό ως διανομέας αλλά και να παραδίδει ψυγεία και άλλες οικιακές συσκευές σε σπίτια. Βέβαια, τον ελεύθερο χρόνο του χαλάρωνε παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους του, ενώ τα Σαββατοκύριακα αγωνιζόταν ερασιτεχνικά με την Σπορτ Βαρίκε, ομάδα που είχαν ιδρύσει κάποιοι Περουβιανοί μετανάστες, με τους οποίους ο Μεσίας είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει: «Το ποδόσφαιρο είναι μία απόλαυση, όπου και να παίζεις. Πέρασα καλά με τα παιδιά, μου άρεσε να παίζω μαζί τους. Το να μαζευόμαστε τα Σαββατοκύριακα και να παίζουμε ποδόσφαιρο ήταν απολαυστικό γιατί η δουλειά μου ήταν κουραστική. Οπότε μετά από μία εβδομάδα σκληρής δουλειάς, το ποδόσφαιρο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. Είμαι ακόμα σε επαφή με τους συμπαίκτες μου από εκείνα τα χρόνια».

Ο κίνδυνος απέλασης λόγω της περιβόητης βίζας και η επιμονή του Ρόσι

Λίγα χρόνια μετά, σε παιχνίδι της Βαρίκε, σκάουτερ που ήταν στο γήπεδο είδαν με καλό μάτι την περίπτωσή του, με τον Ρομπέρτο Αρένα (έναν εκ των σκάουτερ) να τηλεφωνεί αμέσως στον καλό του φίλο και την παλιά μεγάλη δόξα της Τορίνο, Έτζιο Ρόσι, ώστε να τον ενημερώσει για τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο. Ο Ρόσι ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και παρακολουθώντας  από κοντά τον Μεσία, πείστηκε για τις δυνατότητές του. Οι δυο άνδρες μάλιστα συναντήθηκαν, με τον πρώτο να του προτείνει να ασχοληθεί πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο και τον παίκτη της Μίλαν να απαντά αρνητικά. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε βγάλει βίζα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του και να απελαθεί.

Το 2015, όμως, ξανασυναντήθηκαν οι δρόμοι τους, όταν ο Ρόσι ανέλαβε προπονητής στην Καζάλε, ομάδα 5ης κατηγορίας, και πήρε σαν πρώτο παίκτη τον Μεσία με 1500 ευρώ μηνιαίο μισθό, με τον σύλλογο να του βγάζει παράλληλα και την περιβόητη βίζα. Ο Βραζιλιάνος δεν απογοήτευσε όσους τον εμπιστεύτηκαν και με 21 γκολ σε 32 εμφανίσεις στην Eccellenza οδήγησε την Καζάλε στην άνοδο.

Την επόμενη σεζόν, μάλιστα, ο Μεσία πήρε μεταγραφή στην Κιέρι, με την πρώην ομάδα του να καρπώνεται το ποσό των 120.000 ευρώ. Αγωνίστηκε μαζί της στη Serie D για δύο σεζόν (2016-2017, 2017-2018) με απολογισμό 15 τέρματα και 3 ασίστ.

Η πρώτη του επαφή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Tην αγωνιστική περίοδο 2017-18 μετακινήθηκε στη Γκοτσάνο, με τον παίκτη να πανηγυρίζει άλλη μία άνοδο, αυτή την φορά στη Serie C. Το σημαντικότερο βέβαια για τον ίδιο ήταν ότι θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία όπου λίγο αργότερα θα σημείωνε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ στο παιχνίδι στην Πιατσέντσα (26/9/2018). Κάπως έτσι το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Μεσίας είχε μόλις ξεκινήσει.

Η πορεία προς τη Serie A

Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα γήπεδα τις Serie C, δεν άργησε να έρθει η ανταμοιβή για τον Βραζιλιάνο. Το 2019 η Κροτόνε δαπάνησε 400.000 για να αποκτήσει τα δικαιώματά του και ο Μεσίας τους δικαίωσε, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Ποιο; Να προβιβάζει τις ομάδες στις οποίες αγωνίζεται.  Αυτό έκανε με την ομάδα της Καλαβρίας, οδηγώντας την με 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ τη σεζόν 2019-20 στα μεγάλα σαλόνια της Serie A.

Βέβαια, η παρθενική του παρουσία (2020-21) στην μεγάλη κατηγορία δεν κύλησε όπως θα ήθελε, καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της Κροτόνε με 9 γκολ και 4 ασίστ σε 36 συμμετοχές, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της.

Η πραγματοποίηση ενός τρελού ονείρου

Η Μίλαν την περασμένη μεταγραφική περίοδο έκανε την έκπληξη και ολοκλήρωσε τις κινήσεις της, με την απόκτηση τον 30χρονου Βραζιλιάνου,  με τη μορφή δανεισμού έναντι 2.6 εκατομμυρίων ευρώ από την Κροτόνε και με οψιόν αγοράς 5,4 εκατ. ευρώ. Η μεταγραφή του στους «ροσονέρι» αποτέλεσε αν μη τι άλλο το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών του όλα αυτά τα χρόνια. Ο Μεσίας, λοιπόν, μετά το ντεμπούτο του (3/10) ως αλλαγή στη νίκη με 3-2 επί της Αταλάντα, ήρθε την Τετάρτη το βράδυ, πάλι από τον πάγκο, και έκανε το θαύμα του με το παρθενικό του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ