Η «θρυλική» πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στο «παγοδρόμιο» του Ζάγκρεμπ (vid)

Η «θρυλική» πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στο «παγοδρόμιο» του Ζάγκρεμπ (vid)

23 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Champions League.

Ήταν 9 Δεκέμβρη του 1998. Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Κροατία σε τρομερά κακές καιρικές συνθήκες, απέναντι στην τοπική Κροάσια του Ζάγκρεμπ (νυν Ντιναμό).

Το γήπεδο; «Παγοδρόμιο»; Συνθήκες που οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχαν συνηθίσει. Ακόμα και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι το μεγαλείο του. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φύγουν με το 1-1 και μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με το διπλό.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ακόμα και έτσι κατάφερε να προκριθεί ως 1ος και να γράψει ιστορία. Σκόρερ του τέρματος των πρωταθλητών Ελλάδας ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (64’) με κεφαλιά-ψαράκι, μετά από σέντρα-σουτ του Νινιάδη. Οι Κροάτες είχαν προηγηθεί με τον Γέλιτσιτς στο 35ο λεπτό.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε την πρόκριση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου βρήκε στη συνέχεια τη Γιουβέντους μπροστά του.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος (80’ Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (61’ Λουτσιάνο), Γεωργάτος, Γκόγκιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ