Όταν ο Μέσι έφτασε στο πιο «θρυλικό» ρεκόρ (pics)

Όταν ο Μέσι έφτασε στο πιο «θρυλικό» ρεκόρ (pics)

Σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να «σπάσει» το «θρυλικό» ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Είναι μερικά ρεκόρ που είναι σχεδόν απίθανο να «σπάσουν». Από αυτά που συμβαίνουν μία στο… εκατομμύριο. Για τέτοιο ακριβώς, πρόκειται και ένα από τα πολλά ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι.

Μπορεί ο Αργεντινός να κατέχει πολλά ρεκόρ και να έχει «σπάσει» αμέτρητα από τότε που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, ωστόσο ένα από όλα ξεχωρίζει για το επίπεδο δυσκολίας του. Και πραγματικά φαντάζει εντελώς απίθανο να καταφέρει κάποιος στο μέλλον να το ξεπεράσει.

Πρόκειται για εκείνο ΤΟ ρεκόρ που είχε «σπάσει» το 2012. Ο pulga είχε καταφέρει να φτάσει σε μερικά «μυθικά» νούμερα εκείνη τη χρονιά και «έσπασε» το… άπιαστο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο Γερμανός «θρύλος» της Μπάγερν, είχε σκοράρει το 1972 85 φορές με τους Βαυαρούς και την εθνική ομάδα του. Ωστόσο, ο Μέσι κατάφερε στις 9 Δεκεμβρίου του 2012 να το «σπάσει», σκοράροντας δύο φορές απέναντι στην Μπέτις.

Ο Αργεντινός βρήκε ακόμα πέντε φορές δίχτυα μέχρι το τέλος εκείνου του έτους και διεύρυνε το ρεκόρ του, φτάνοντας στο απίθανο νούμερο των 91 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, τα οποία τα πέτυχε σε 72 αγώνες, έχοντας παράλληλα και 22 ασίστ…

Για να καταλάβει κανείς το μεγαλείο του συγκεκριμένου επιτεύγματος, αρκεί να γνωρίζει πως την ίδια χρονιά, ο Μέσι είχε μόνος του περισσότερα γκολ από ότι είχαν ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (85), Παρί Σεν Ζερμέν (86), Τσέλσι (87) και Ντόρτμουντ (88). Μοναδικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ