Κόνορ Γκάλαχερ – Από το πρόωρο τέλος της καριέρας, στην απόλυτη εκτόξευση – Το νέο αστέρι της Τσέλσι (pics, vids)

Κόνορ Γκάλαχερ – Από το πρόωρο τέλος της καριέρας, στην απόλυτη εκτόξευση – Το νέο αστέρι της Τσέλσι (pics, vids)

Το 2018 χρειάστηκε να κάνει μία επέμβαση στην καρδιά λόγω μιας αρρυθμίας που είχαν εντοπίσει οι γιατροί. Ο Κόνορ Γκάλαχερ δεν τα έβαλε κάτω, συνέχισε, έκανε θραύση σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών της Τσέλσι και πλέον «λάμπει» σε ολόκληρη την Premier League.

Σαν τη μύγα μέσ’ το γάλα… Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί από τον απλό λαό η πορεία του Κόνορ Γκάλαχερ φέτος στην Κρίσταλ Πάλας. Ο νεαρός Άγγλος μέσος ήταν εκπληκτικός για ακόμη μία φορά και ουσιαστικά νίκησε μόνος του την Έβερτον, καθώς σκόραρε δύο γκολ, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως πρόκειται για το επόμενο next big thing της Τσέλσι.

Το γρήγορο αλλά… τρελό πέρασμα από τη ρυθμική και το «μικρόβιο» με το ποδόσφαιρο

Γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου του 2000, κοντά στο Cobham που προπονείται η Τσέλσι. Ο Κόνορ γεννήθηκε τελευταίος στην οικογένεια Γκάλαχερ, έχοντας τρία μεγαλύτερα αδέρφια. Αυτοί ήταν που τον «έχωσαν» στο ποδόσφαιρο από μικρή και του κόλλησαν το… μικρόβιο.

Πριν μπει ωστόσο στο ποδόσφαιρο, ο Γκάλαχερ είχε στραφεί στη ρυθμική. Και μάλιστα το ταλέντο του ήταν τόσο μεγάλο που όλα τα μέλη της οικογένειας είχαν σίγουρη την ενασχόληση του με το άθλημα.

Το ποδόσφαιρο ωστόσο του «έκλεψε» την καρδιά, ο μικρός Κόνορ έπεσε στην αγκαλιά της στρογγυλής… θεάς και από τότε δεν είδε ποτέ ξανά πίσω του.

Η «τρέλα» της οικογένειας με την Τσέλσι και η είσοδος στο Cobham

Μεγάλωσε δίπλα στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι στο Cobham. Και μάλιστα, ο Γκάλαχερ έχει αποκαλύψει πως η οικογένεια του είναι «άρρωστη» με τους Λονδρέζους. Δεν προκαλεί και καμία εντύπωση πως ο Γκάλαχερ ανήκει στους «μπλε» εδώ και πολλά χρόνια.

Σε ηλικία οχτώ ετών, ο Γκάλαχερ πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Cobham και κατάφερε να ενταχθεί στις ακαδημίες της ομάδας της καρδιάς του. Μάλιστα, ο Κόνορ δεν ήταν ο μόνος που έπαιζε σε ομάδα πρώτης κατηγορίας, καθώς και τα δύο του μεγαλύτερα αδέρφια φορούσαν τη φανέλα της… μισητής Φούλαμ.

Από τότε οι άνθρωποι της Τσέλσι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γκάλαχερ, ο οποίος ξεκίνησε ως επιθετικός, πριν μεταφερθεί στον άξονα. Ο νεαρός μέσος «μάγεψε» σε όλα τα επίπεδα και κατάφερε να φτάσει μέχρι και το τελευταίο ηλικιακό γκρουπ των ακαδημιών της Τσέλσι, που στην Αγγλία θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα challenges για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να γίνει… μόνιμος στους «μπλε».

Το… παρ’ ολίγον τέλος από το ποδόσφαιρο, το comeback και ο τίτλος του καλύτερου παίκτη των ακαδημιών

Το 2018 ο Γκάλαχερ είχε κάνει παράπονα στους γιατρούς της Τσέλσι πως… ξέμενε συνεχώς από ανάσες. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχασαν χρόνο και τον έστειλαν αμέσως για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε πως ο νεαρός μέσος είχε μία αρρυθμία στην καδριά του.

Σκοτάδι. Ο Γκάλαχερ είδε το όνειρο του ποδοσφαίρου να κάνει… φτερά. Δεν μπορούσε ούτε καν να τρέξει. Και τελικά αποφάσισε μαζί με την ομάδα και την οικογένεια του να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Κι όμως, δεν τα έβαλε κάτω. Και μάλιστα επέστρεψε, έκανε εκπληκτική σεζόν και πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Τσέλσι για τη σεζόν 2018/19!

Η επιτυχία με την εθνική και η ιστορική χρονιά με την U18 της Τσέλσι

Οι τρομερές του εμφανίσεις με την Τσέλσι, του έδωσαν δικαίως μία θέση στο ρόστερ της U17 της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Και τα μικρά «τρία λιοντάρια» κατάφεραν να γράψουν ιστορία, καθώς κατέκτησαν την κούπα, με τον Γκάλαχερ να έχει καταλυτικό ρόλο σε όλη την πορεία.

Την σεζόν, ήταν η σειρά της U18 της Τσέλσι να γράψει ιστορία, κατακτώντας το επικό quadruple. Ο Γκάλαχερ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς (αν όχι ο πιο σημαντικός) ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο επιτυχημένος πρώτος δανεισμός και ο δρόμος προς την επιστροφή

Είναι γνωστό πως η Τσέλσι κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο δανεικών ποδοσφαιριστών. Και η συγκεκριμένη τακτική έχει αποδειχθεί… λίρα εκατό για την Τσέλσι, με τους Μάουντ, Τζέιμς, Κρίστενσεν κτλ να επαληθεύουν τα λεγόμενα…

Ο Γκάλαχερ έφυγε για πρώτη φορά δανεικός το καλοκαίρι του 2019, μετακομίζοντας στο Τσάρλτον. Εκεί ο Άγγλος αγωνίστηκε συνολικά 26 φορές, σκοράροντας 6 φορές. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε δανεικό στη Σουόνσι με την οποία έπαιξε 19 φορές στη σεζόν.

Το μεγάλο «μπαμ» το έκανε στη Γουέστ Μπρομ την περασμένη σεζόν. Ο νεαρός μέσος ήταν από τους λίγους διασωθέντες της ομάδας και αυτό εκτιμήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Τσέλσι και τον Τόμας Τούχελ, καθώς ο Γερμανός έκανε σκέψεις το καλοκαίρι για την παραμονή του στο κλαμπ.

Οι «μπλε» και ο Γερμανός αποφάσισαν να δοθεί δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας. Ο Άγγλος έχει αρπάξει από τα μαλλιά τη συγκεκριμένη ευκαιρία και ξεχωρίζει σε κάθε αγωνιστική. Μέχρι στιγμής έχει έξι γκολ και τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει δύο φορές απέναντι στη Γουέστ Χαμ και μία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Παράλληλα, στις 15 Νοεμβρίου έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του με τους άνδρες της Αγγλίας, γράφοντας μία από τις πιο μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

Και όλα δείχνουν πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου τόσο πολύ θέλει να επιστρέψει. Ήδη τα αγγλικά Μέσα αναφέρουν πως η Τσέλσι έχει αποφασίσει να τον κρατήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και να τον… ρίξει στην πρώτη ομάδα, με τον Τόμας Τούχελ να έχει δώσει από την πλευρά του το «πράσινο» φως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ