Κέιντ Κάνινγκχαμ – Μία… όαση στους «θλιβερούς» Πίστονς (pics, vids)

Κέιντ Κάνινγκχαμ – Μία… όαση στους «θλιβερούς» Πίστονς (pics, vids)

Οι Πίστονς δεν έχουν πολλούς λόγους να χαμογελούν φέτος, όμως ο Κέιντ Κάνινγκχαμ τους δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή τους στο νούμερο 1 του ντραφτ, το καλοκαίρι που πέρασε.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν χάσει από νωρίς το… τρένο των playoffs και αξιοποιούν τον νεαρό «κορμό» που έχουν, όσο περισσότερο γίνεται και ειδικά τον Κέιντ Κάνινγκχαμ, το νούμερο 1 του ντραφτ του 2021.

Μέχρι στιγμής έχουν μόλις 4 νίκες σε 26 ματς, μετρώντας μάλιστα 12 συνεχόμενες ήττες, μετά κι από αυτή κόντρα στους Νετς τα ξημερώματα. Η γκρίνια γύρω από τον Ντουέιν Κέισι έχει «φουντώσει», όμως τουλάχιστον η εξέλιξη του νεαρού, από τον προπονητή και τον τεχνικό επιτελείο, δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Ο μόνος που διακρίνεται

Ο Κάνινγκχαμ είχε να αντιμετωπίσει στο ντραφτ τον Τζέιλεν Γκριν, τον Έβαν Μόμπλεϊ, τον Τζέιλεν Σαγκς. Τελικά το όνομα του ακούστηκε πρώτο, αλλά αυτό σημαίνει και κάτι άλλο, ότι πήγε στην, κατά πολλούς χειρότερη ομάδα του NBA.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλοι πήγαν σε διεκδικητές τίτλου, αλλά σίγουρα είχαν πάνω από έναν συμπαίκτη με εμπειρία, ή/και αριθμούς. Ο Γκριν τους Γουντ και Γκόρντον, ο Σαγκς τους Ρος και Κάρτερ Τζούνιορ, ο Μόμπλεϊ τους Γκάρλαντ, Άλεν και Λοβ. Ο Κέιντ έχει μόνο τον Γκραντ, ο οποίος δυστυχώς θα απουσιάσει για καιρό, λόγω εγχείρησης στους συνδέσμους του δεξιού του χεριού, ο οποίος δεν είναι καν για το μεπίπεδο του Ντιτρόιτ και αξίζει πολύ καλύτερα.

Ο Ρούκι των «Πιστονιών» όμως δεν έχει… χτίσει ακόμη όνομα, όπως ο Τζέραμι, αλλά βρίσκεται ακόμη στην αρχή της καριέρας του κι έπρεπε από την αρχή να πάρει κατοχές κι ευθύνες. Δεν ήταν βέβαια όλα «ρόδινα» στην αρχή, καθώς έχασε ματς στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω διαστρέμματος στον αστράγαλο, αλλά όταν βρήκε ρυθμό, έδειξε γιατί επιλέχθηκε στο νούμερο 1.

Μπορεί να απειλήσει από μακριά (αν και θ, από μέση απόσταση, να πάει κοντά στο καλάθι, να οργανώσει, αν χρειαστεί και να παίξει άμυνα, στην οποία βέβαια χρειάζεται δουλειά ακόμα. Το γεγονός βέβια ότι βρίσκεται στην ομάδα των Πίστονς με συμπαίκτες όπως ο Στιούαρτ, που δεν καταλαβαίνει από επαφές μπορεί να αποβεί πολύ θετικό γι’ αυτόν.

Ήδη συγκρίνεται με θρύλους

Το ότι δεν είναι φτασμένος παίκτης δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τέτοιους υπό συγκεκριμένη σκοπιά. Οι Αμερικανοί που είναι αριθμολάγνοι έψαξαν τους αριθμούς του και τους συνέκριναν με αντίστοιχους θρύλων του παρελθόντος.

Πρόλαβε να σημειώσει 305 πόντους, να μαζέψει 123 ριμπάουντ, να μοιράσει 90 ασίστ, να κάνει 26 κλεψίματα και 11 τάπες. Μόνο ο Άλβαν Άνταμς, ο Λάρι Μπερντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και πιο πρόσφατα ο Μπεν Σίμονς (ναι όταν έπαιζε) έχουν καταφέρει παρόμοιες ή καλύτερες επιδόσεις.

Έχει ήδη τα περισσότερα παιχνίδια με τουλάχιστον 20 πόντους από όλους τους ρούκι της λίγκας, με 6 τέτοιες εμφανίσεις, τελευταία κόντρα στους Νετς τα ξημερώματα με 26, όπου προσπάθησε πάρα πολύ, αλλά είδε τον Ντουράντ να σημειώνει 51, την μεγαλύτερη επίδοση στο καινο΄ριο γήπεδο των Πίστονς, ξεπερνώντας τους 50 του Μπλέικ Γκρίφιν το 2018.

Με αντίπαλο τους Λέικερς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που τελειώνει ένα ματς με τουλάχιστον 25 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 τρίποντα.

Οι Πίστονς αναγκαστικά κάνουν «tanking» στοχέυοντας σε άλλο ένα υψηλό pick στο draft, αλλά τουλάχιστον έχουν βρει έναν παίκτη που δείχνει ότι μπορεί να γίνει ηγέτης. Το αν θα μπορέσουν να «χτίσουν γύρω του είναι βέβαια μια άλλη ιστορία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ