Μίντιλαντ – Μια ομάδα που ξέρει να παλεύει, στον δρόμο του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Μίντιλαντ – Μια ομάδα που ξέρει να παλεύει, στον δρόμο του ΠΑΟΚ (pics & vids)

To10.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Μίντιλαντ, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα μπαράζ για τους «16» του Europa Conference League, εξηγώντας και το μεγάλο πλεονέκτημα του «Δικεφάλου» κόντρα στους Δανούς.

«Χαμογέλασε» στον ΠΑΟΚ η κληρωτίδα το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12), καθώς έφερε στο δρόμο του για τα playoff του Conference League την δευτεραθλήτρια Δανίας, Μίντιλαντ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει τον πρώτο αγώνα στις 17 Φλεβάρη στην σκανδιναβική χώρα, με την ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μία εβδομάδα μετά, στις 24 του μηνός.

Η ομάδα του Μπο Χένρικσεν, η οποία τερμάτισε τρίτη στον 6ο όμιλο του Europa League, πίσω από Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα, βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει  3 πρωταθλήματα, ενώ στη φαρέτρα της έχει και ένα 1 Κύπελλο Δανίας. Φέτος δε, πρωταγωνιστεί στη Superliga, όντας στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από την Κοπεγχάγη.

To10.gr λοιπόν, δράττεται της ευκαιρίας της προχθεσινής κλήρωσης και σας παρουσιάζει μερικά στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, η οποία μπορεί να μην αποτελεί φόβητρο αλλά ξέρει να μάχεται.

Λίγα λόγια για τo κλαμπ

Η Μίντιλαντ ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1999 και έδρα της είναι η MCH Arena, γήπεδο χωρητικότητας 11.500 θέσεων, στο οποίο μετακόμισε το 2004. Παρά τα μόλις 22 χρόνια ιστορίας της, έχει προλάβει να αφήσει το στίγμα της στο δανέζικο ποδόσφαιρο. Πανηγυρίζοντας με το «καλημέρα» από το έτος ίδρυσής της (1999-2000), την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί στα μεγάλα «σαλόνια» μέχρι και σήμερα.

31500.JPG

Κι αν απείχε από τους τίτλους την πρώτη δεκαπενταετία, φτάνοντας πολλάκις κοντά στην πηγή (4 φορές φιναλίστ στο Κύπελλο), την τελευταία επταετία με τρία πρωταθλήματα (2015, 2018, 2020) και ένα Κύπελλο Δανίας (2019), είναι από τις βασικές διεκδικήτριες τίτλων στη χώρα της μαζί με Κοπεγχάγη και Μπρόντμπι. Να σημειωθεί ότι η Μίντιλαντ την περασμένη σεζόν, όντας πρωταθλήτρια, έπαιξε στους ομίλους του Champions League αποσπώντας μάλιστα βαθμό από Αταλάντα και Λίβερπουλ.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που βασίζεται κυρίως στις ακαδημίες του σε Δανία και Νιγηρία, όπως μαρτυρά και ο αριθμός των 100 συνεργαζόμενων ακαδημιών που έχει στην αφρικανική ήπειρο.

fgmwjbzxoagzhch.jpg

Παίκτες-κλειδιά

Από το πλούσιο σε Βραζιλιάνους ρόστερ της Μίντιλαντ, το οποίο σύμφωνα με το «transfermakt» κοστολογείται γύρω στα 47.000.000 ευρώ, οι δύο παίκτες-βαρόμετρα που επηρεάζουν την συνολική απόδοση της ομάδας είναι οι Καγιούστε και Εβάντερ που αγωνίζονται στον χώρο του κέντρου.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Σουηδό και έναν 23χρονο Βραζιλιάνο αντίστοιχα, με τον πρώτο να προέρχεται από τις ακαδημίες της Έργκριτ και τον δεύτερο από τη Βάσκο ντα Γκάμα. Η Μίντιλαντ είχε αποκτήσει μάλιστα τον τελευταίο, προσφέροντας το 2019 στην βραζιλιάνικη ομάδα το ποσό των 2.500.000 ευρώ.

Σημαντικές αγοραπωλησίες το περασμένο καλοκαίρι

Μάλιστα, το καλοκαίρι η δανέζικη ομάδα προχώρησε σε δύο σημαντικές πωλήσεις ποδοσφαιριστών, παραχωρώντας τον Φρανκ Ονιέκα στην Μπρέντφορντ έναντι 10.000.000 ευρώ και τον Άντερς Ντρέιερ στην Ρουμπίν Καζάν για 7.000.000 ευρώ, ενώ ενισχύθηκε με την απόκτηση του Μαρόνι από την Ατλέτικο Μινέιρο προσφέροντας το ποσό των 4.500.000 ευρώ. Ωστόσο, o Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες μέχρι τώρα έχοντας μείνει «άσφαιρος» σε μόλις 8 παρουσίες του.

Ο ηγέτης της ομάδας

Ο Ζούνιορ Μπρουμάντο εξελίσσεται τη φετινή σεζόν σε πρωταγωνιστή των Δανών, στην προσπάθεια που κάνουν να στεφθούν πρωταθλητές για 4η φορά στην ιστορία τους. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 για 2.250.000 από την Μπαΐα, σε έντεκα παιχνίδια φέτος στη Superliga έχει καταγράψει 7 γκολ και 1 ασίστ. Βέβαια στο Europa League, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός, καθώς σε τέσσερις αγώνες δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η φετινή πορεία της στην Ευρώπη

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Μίντιλαντ ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League πέταξε εκτός την Σέλτικ, παίρνοντας αρχικά ισοπαλία στην Σκωτία (1-1) και επικρατώντας 2-1 στη ρεβάνς στη MCH Arena.

Επόμενη αντίπαλος στην επόμενη φάση ήταν η Αϊντχόφεν, το εμπόδιο της οποίας αποδείχτηκε ανυπέρβλητο. Οι Ολλανδοί καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους (3-0), για να ακολουθήσει και νέα ήττα στη Δανία για την ομάδα του Μπο Χένρικσεν (0-1), η οποία συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο Europa League.

Εκεί όπως προαναφέραμε αγωνίστηκε στον έκτο όμιλο μαζί με τους Ερυθρό Αστέρα, Λουντογκόρετς και Μπράγκα φτάνοντας μία ανάσα από τα μπαράζ της διοργάνωσης. Και αυτό διότι η Μίντιλαντ την τελευταία αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με την αδιάφορη βαθμολογικά Λουντογκόρετς, με αποτέλεσμα να καταλάβει την τρίτη θέση με 9 βαθμούς, μαζεύοντας μόλις 1 πόντο λιγότερο από την δεύτερη Μπράγκα.

Αναλυτικά το ρόστερ της Μίντιλαντ:

Τερματοφύλακες: Γιόνας Λεσλ, Ελίας Ραφν Όλαφσον, Γιάρεντ Τόμπσον, Σίμον Μάντσεν, Νίκολας Μπέετσον, Βαλντεμάρ Τόρσεν

Αμυντικοί: Ντιόν Κουλς, Ντάνιελ, Χεγκ, Γιόελ Άντερσον, Χένρικ Ντάλσγκααρντ, Έρικ Σβιατσένκο, Παουλίνιο, Νίκολας Ντιρ, Χοσίν Μπιλίτι, Βίκτορ Μπακ Γένσεν, Αντρέας Μπόνεν, Μίκελ Φίσερ, Ράσμους Κρίστιανσεν, Γιάκομπ Λερχέι Λάρσεν, Πόντους Τέξελ, Ζουνίνιο

Μέσοι: Πιόνε Σίστο, Εβάντε, Αουέρ Μαμπίλ Μπόζινταρ Κράεφ, Όλιβερ Σέρενσεν, Σάρλες, Ραφαέλ Ονιεντίκα, Γενς Λις Καζίστ, Γκούσταβ Ίσακσεν, Όσκαρ Φράουλο, Γκούσταβ Κρίστενσεν, Ντάνιελ Τζακ Τζούριτς, Αντρέας Χάνσεν

Επιθετικοί: Μαρόνι, Φρέντερικ Χέισελμπεργκ, Μαντς Χάνσεν, Βίκτορ Λιντ, Αράλ Σιμσίρ, Ντόναβαν Κάφο Μπαγκού, Ζούνιορ Μπρουμάντο

Το αβαντάζ του «Δικεφάλου»

Ένα σημαντικό στοιχείο, που πιθανώς να αποδειχθεί θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στη Δανία έχει διακοπεί από τα τέλη Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει πάλι στις 20 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Μίντιλαντ θα προέρχεται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Με το πέρας 17 αγωνιστικών πάντως, η ομάδα του Χένρικσεν προπορεύεται στο βαθμολογικό πίνακα με 37 βαθμούς έναντι 35 της Κοπεγχάγης, η οποία ήταν και αντίπαλος του ΠΑΟΚ στoυς ομίλους του Conference League.

Το τελευταίο συναπάντημα της Μίντιλαντ με ελληνική ομάδα

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί τίθενται αντιμέτωποι με ελληνική ομάδα, καθώς το καλοκαίρι του 2014 είχαν βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα playoff του Europa League. Τότε οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα και με δύο νίκες (4-1 στη Λεωφόρο, 1-2 στη Δανία) πήραν την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ