Τιερί Ανρί, το «τέλειο πλασέ» (pic, vids)

Τιερί Ανρί, το «τέλειο πλασέ» (pic, vids)

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ο Τιερί Ανρί είχε ανακοινώσει την απόφαση του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

791 επίσημες συμμετοχές, 360 γκολ και 177 ασίστ.

Στατιστικά και νούμερα που προκαλούν ζάλη. Όλα «γραμμένα» με αυτή τη ξεχωριστή φινέτσα που μόνο αυτός είχε. Ο λόγος για τον έναν και μοναδικό, Τιερί Ανρί.

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο Γάλλος «θρύλος» είχε ανακοινώσει την απόφαση του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 37 ετών, φορώντας για τελευταία φορά τη φανέλα των Νιού Υορκ Ρεντ Μπουλς.

Μία ονειρική καριέρα, με τίτλους, γκολ, ασίστ, αφήνοντας πίσω του ωστόσο και μία παρακαταθήκη. Το «τέλειο πλασέ» του Ανρί το οποίο μνημονεύεται και θα συνεχίσει να μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Διότι, το συγκεκριμένο τελείωμα μόνο ο «Τίτι» μπορούσε να το κάνει. Τόσο χαλαρός και με τέτοιο στιλ. Με αυτό συστήθηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τη Μονακό, πριν πάει στη Γιουβέντους. Στην Άρσεναλ ωστόσο έγραψε το «μύθο» του, παίζοντας για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Μέλος της εκπληκτικής ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κανονιέρηδων» με 228 επίσημα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League με τουλάχιστον 20+ γκολ και 20+ ασίστ σε μία σεζόν. Και φυσικά, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας με 51 γκολ, έχοντας κατακτήσει ένα Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα επιτεύγματα όμως δεν σταματάνε εδώ. Μετακόμισε στη Βαρκελώνη και έπαιξε στην πιο εντυπωσιακή ομάδα όλων των εποχών. Μαζί με Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ κτλ. Κατέκτησε εκείνο το ιστορικό sextuple με τους «μπλαουγκράνα» και συνολικά σκόραρε 35 γκολ σε 80 συμμετοχές.

Μετακόμισε στις ΗΠΑ, έκανε εκείνο το επικό comeback στην Άρσεναλ το 2012, σημειώνοντας και ένα γκολ και έκλεισε την καριέρα του το 2014. Μία πλούσια πορεία, την οποία σημάδεψε με τα γκολ του και κυρίως με το «τέλειο πλασέ»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ