Λαρεντζάκης – Δεν γίνεται να μην πορωθείς μαζί του

Λαρεντζάκης – Δεν γίνεται να μην πορωθείς μαζί του

Πάθος, δύναμη, χαρά και αγάπη για αυτό που κάνει. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δένει όλα τα κομμάτια στο «παζλ» του Ολυμπιακού και πολύ απλά σε παρασέρνει στον ρυθμό του.

Η περσινή χρονιά τελείωσε πρόωρα για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να μένουν εκτός playoffs στην EuroLeague τερματίζοντας στη 12η θέση με ρεκόρ 16-18. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε τον χρόνο για να «χτίσει» τη φετινή, καλύπτοντας το κατά δύναμιν τις αδυναμίες που εντόπιζε στο ρόστερ. Τα αποτελέσματα των επιλογών του Έλληνα τεχνικού τα βλέπουμε φέτος στο παρκέ και είναι άκρως ενθαρρυντικά για τη συνέχεια.

Ένας παίκτης που διανύει μόλις τον δεύτερό του χρόνο στην ομάδα, αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, είναι φυσικά ο Γιαννούλης Λαρέντζακης. Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ δεν προσποιείται για να κερδίσει συμπάθειες. Δεν το έχει ανάγκη άλλωστε. Επιλέγει τον τίμιο, τον καθαρό τρόπο. Αυτόν που πηγάζει από μια πορτοκαλί μπάλα, που τον κέρδισε με το που την κράτησε τα χέρια του.

Ούτε γρήγορα πόδια διαθέτει, ούτε πολύ αθλητικός είναι. Αλλά αν τα είχε και αυτά, ίσως να τον βλέπαμε σε μια ευρωπαϊκή ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο το τρόπαιο. Συνεισφέρει ωστόσο τόσο σε πράγματα που δεν φαίνονται στην στατιστική, αλλά και σε αυτά που κάνουν μπαμ. Δεν είναι ο παίκτης που θα ζητήσει την μπάλα στα χέρια, αυτό που συνήθως κάνει είναι να βάζει τα δικά του χέρια, όταν η μπάλα βρίσκεται σε αντίπαλο.

Αμυντικός από τους λίγους, ώρες-ώρες λειτουργεί και σαν «τερματοφύλακας», στενός κορσές για κάθε επιτιθέμενο. «Τρελαίνεται» με το παιχνίδι, ανάβει την σπίθα όταν οι συμπαίκτες του είναι υποτονικοί, βγάζει πάθος, δίνει ενέργεια, αλλά πάνω από όλα αγαπάει το παιχνίδι, το μπάσκετ. Όσο χρόνο βρίσκεται στο παρκέ, δεν τον νοιάζει άλλωστε, ούτε έχει διαμαρτυρηθεί απαιτώντας να παίζει περισσότερο, τα δίνει όλα. Άμυνα και επίθεση. Ξεσηκώνει τον κόσμο, τον κάνει να «πορώνεται», να φωνάζει ακόμα περισσότερο. Και έτσι δένει το γλυκό.

Ένας παίκτης που δουλεύει συνεχώς, κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί. Δεν είναι απαραίτητο να βάζει 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι και να γίνεται ο «ήρωας» μέσα από την επίθεση. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να συμβεί αυτό. Το μπάσκετ είναι πολλά παραπάνω από δέκα παίκτες που είναι στο παρκέ την στιγμή του αγώνα. Σίγουρα στόχος του καθενός είναι να βρίσκεται την περισσότερη ώρα σε αυτό, αλλά δυστυχώς δεν καθίσταται πάντα δυνατό.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει κερδίσει κάθε δευτερόλεπτο συμμετοχής μέσα από την σκληρή προπόνηση, σε μόλις δύο χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, έχει ακούσει τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Δεν τους υποχρέωσε κανείς να το κάνουν, αλλά τους «ανάγκασε» ο «Λάρυ» να το κάνουν. Τους «πόρωσε» με το πάθος του.

Κάθε καλάθι του πανηγυρίζεται λίγο παραπάνω από ότι των συμπαικτών του. Και τελευταία τα καλάθια έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Ο 28χρονος «κυκλοφορεί και «οπλοφορεί». Αν του δώσεις τον χώρο σε έχει «εκτελέσει». Όλα αυτά πάντα βέβαια χωρίς να παραμελεί αυτό που έχει μετατραπεί στο μεγάλο πλεονέκτημά του. Η έφεση στην άμυνα από όπου παίρνει ρυθμό και τα «σπάει» στην επίθεση.

 

Απέναντι στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός μετρούσε μέχρι το 28΄, 0-10 τρίποντα. Τελείωσε τον αγώνα με 6-21. Τα τέσσερα κατέληξαν στο διχτάκι από το χέρι του Λαρεντζάκη. Αυτή φυσικά και δεν είναι η καλύτερη επίδοση του Έλληνα γκαρντ, καθώς είχαν προηγηθεί τα 5-9 στο παιχνίδι με την Αρμάνι.

Συνολικά, τη φετινή σεζόν στην EuroLeague μετράει 6.7 πόντους (47.1% δίποντα, 37.7% τρίποντα, 88.2% βολές), 1.9 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 0.6 κλεψίματα, 1.6 λάθη και 4.7 στο σύστημα αξιολόγησης, μένοντας στο παρκέ 14:48΄, ενώ και στις 15 εμφανίσεις του έρχεται από τον πάγκο.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό είναι πως όταν αγωνίζεται για λιγότερο από δέκα λεπτά, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 1-3. Ειδικότερα, μέτρησε 9:48΄ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (88-82), 9:29΄ με την Αναντολού Εφές (88-69) και 8:37΄ με τον Ερυθρό Αστέρα (81-76). Σε αυτά τα παιχνίδια είχε συνολικά 3 πόντους με 1-5 σουτ, δύο ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-65. Εκεί έμεινε στο παρκέ για 8:42΄, αλλά πρόλαβε να πετύχει 10 πόντους (2-4 τρίποντα, 4-5 βολές), να κατεβάσει ένα ριμπάουντ και να μοιράσει μία ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ