Κώστας Μανωλάς – Η ζωή μου όλη… (vids)

Κώστας Μανωλάς – Η ζωή μου όλη… (vids)

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη «βόμβα» του Κώστα Μανωλά και to10.gr παρουσιάζει τη σπουδαία καριέρα του κορυφαίου Έλληνα στόπερ...

Η «βόμβα» του Ιανουαρίου είναι γεγονός! Ο Ολυμπιακός συμφώνησε σε όλα με τον Κώστα Μανωλά και τη Νάπολι και ο Έλληνας αμυντικός επιστρέφει στο λιμάνι. Οι ερυθρόλευκοι μετά από ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές, καθώς απομένουν λεπτομέρειες για να επισημοποιηθεί η συμφωνία για τον 30χρονο στόπερ.

Ο Μανωλάς βρίσκεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη, πέρασε με επιτυχία και τις ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα της Πέμπτης θα είναι στα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο του και να αποθεωθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια μεταγραφή από το υψηλότερο επίπεδο, για έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι, που έχει διαπρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και που αποτελούσε και αποτελεί έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στη Γηραιά Ήπειρο. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός πως επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και που εκτόξευσε την καριέρα του σε αρκετά καλή και παραγωγική ηλικία, αφού διανύει το 30 έτος της ηλικίας του.

To10.gr με αφορμή το μεγάλο «μπαμ» του Ολυμπιακού με τον Μανωλά, παρουσιάζει την τεράστια καριέρα του. Από την πρώτη θητεία στο λιμάνι και την εκτόξευση, μέχρι τη Ρόμα, τη Νάπολι και τις δυο μεταγραφές αξίας 50.000.000 ευρώ. Και από το αξέχαστο γκολ-αποκλεισμό στην Μπαρτσελόνα μέχρι την Εθνική και το «φιάσκο» με τον Φαν Σιπ, που άφησε εκτός… κάδρου έναν από τους πιο σταθερούς και πιο ποιοτικούς στόπερ της δεκαετίας στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ και η μεγάλη απόφαση

Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε από τον Θρασύβουλο την καριέρα του, στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και από εκεί το 2012 στον Ολυμπιακό. Στην Ένωση έμεινε για τρεις σεζόν και είχε σύνολο 84 συμμετοχές και 6 γκολ.

Ο ανιψιός του Στέλιου Μανωλά, που μεγαλούργησε με την κιτρινόμαυρη φανέλα όμως, παρότι είχε υπογράψει για τρία χρόνια με την ΑΕΚ και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα prospect του συλλόγου είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Παρά την πρόταση που του έκανε η Ένωση αποφάσισε να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, όπου και πήρε τη μεγάλη απόφαση να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Η πρώτη θητεία στον Ολυμπιακό και η «απογείωση»

Η επιλογή του να πάει ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό είναι και αυτή που απογείωσε την καριέρα του. Μέσα από τον Ολυμπιακό βελτιώθηκε, εξελίχθηκε και έκανε όλα τα μεγάλα κλαμπ μέσα σε διάστημα δυο ετών να θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Ο Μανωλάς στα δυο χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό αγάπησε την ομάδα, δέθηκε με τον κόσμο, αλλά και αγαπήθηκε όσο λίγοι τόσο για τη συμπεριφορά του, αλλά και για το πάθος του και τις ικανότητες του.

Στον Ολυμπιακό έγινε νικητής και πρωταθλητής δυο φορές μάλιστα, κατακτώντας και ισάριθμα Κύπελλα. Παράλληλα, είχε μοναδικές παραστάσεις από το Champions League, ενώ συνολικά μέτρησε 74 συμμετοχές και 6 τέρματα.

Από τα 6 γκολ του δυο ήταν κομβικής σημασίας στην Ευρώπη και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όπου έκανε παπάδες και εντέλει εκτόξευσε ακόμη περισσότερο την καριέρα του. Παιχνίδια όπως η Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη που ήταν αυτός που με γκολ του έγραψε το τελικό 1-0, ή όπως αυτό μέσα στο Παρίσι με την Παρί που κόντρα σε Καβάνι και Ζλάταν ήταν εντυπωσιακός, ενώ είχε ισοφαρίσει κιόλας σε 1-1.

Όπως είναι λογικό λοιπόν οι προτάσεις έφταναν «βροχή» στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην απίθανη πρόταση της Ρόμα οι δυο ομάδες συμφώνησαν, με τους Πειραιώτες να βάζουν στα ταμεία τους 15.000.000. Όμως από τότε από το 2014 φαινόταν ότι δεν ήταν αντίο με τον Ολυμπιακό, αλλά εις το επανιδείν…

Η Ρόμα και η μεταγραφή 36.000.000 ευρώ

Ο Κώστας Μανωλάς άνοιξε τα φτερά του στη Serie A, όπου έγινε άμεσα αναντικατάστατος στη Ρόμα. Μπορεί στον Ολυμπιακό να εκτόξευσε την καριέρα του και να έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής του κορυφαίου επιπέδου, όμως στους τζιαλορόσι απέδειξε ότι είναι στόπερ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Συνολικά έμεινε για πέντε χρόνια στη Ρώμη, όπου κι εκεί αγαπήθηκε πολύ και προσέφερε τα πάντα. Στη Ρόμα είχε 206 παιχνίδια και 8 γκολ. Δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά έφερε τη Ρόμα σε σημείο να είναι σταθερά στην τετράδα. Ακόμα, έκανε όλους του «γίγαντες» της Ευρώπης (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) να ασχοληθούν μαζί του, ενώ η αξία του είχε φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Από τη Ρόμα έφυγε το καλοκαίρι του 2019 με προορισμό τον Ιταλικό νότο και τη Νάπολι, η οποία έβγαλε 36.000.000 ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της και του έδωσε πολύ υψηλό συμβόλαιο. Μια χρονιά πριν φύγει όμως είχε φτάσει με τη Ρόμα σε μια σπουδαία στιγμή, αφού βρέθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Όταν «τέζαρε» την Μπαρτσελόνα

Το ματς-σταθμός στην καριέρα του και το γκολ που τον σημάδεψε κι εκείνον, αλλά και γενικότερα τη Ρόμα ήταν αυτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα πριν από 3,5 χρόνια. Οι «τζιαλορόσι» χρειαζόντουσαν ένα θαύμα απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που είχαν επικρατήσει στη Βαρκελώνη με 4-1 για τα προημιτελικά του Champions League το 2018.

Και το πέτυχαν. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μανωλά νίκησαν με 3-0 και έστειλαν σπίτι την Μπάρτσα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν αυτός που σκόραρε το μεγάλο γκολ στα τελευταία λεπτά και έδωσε στη Ρόμα μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Με μία τρομερή κεφαλιά, ο Μανωλάς κέρδισε τους πάντες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν, σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση της Ρόμα.

Η Νάπολι, το Κύπελλο και η ιδιαίτερη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η θητεία του Μανωλά στη Ρόμα μόνο επιτυχημένη μπορεί να κριθεί από όλες τις απόψεις. Στη Νάπολι πήγε με σκοπό το κάτι παραπάνω. Αυτό που του έλειψε στους τζιαλορόσι. Ένας τίτλος. Ο Μανωλάς έφτιαξε ένα απροσπέλαστο δίδυμο με τον Καλιντού Κουλιμπαλί και έκανε πράξη τον στόχο του. Πανηγύρισε το Copa Italia με τη φανέλα των παρτενοπέι τους οποίους και επανέφερε στους τίτλους.

Τα πρώτα δυο χρόνια ο Μανωλάς δεν ήταν απλά βασικός, ήταν αναντικατάστατος, η Νάπολι έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και ο κόσμος είχε σε τεράστια εκτίμηση τις ικανότητες του Έλληνα στόπερ. Ο ίδιος επίσης αγάπησε πολύ τη Νάπολι, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε 75 παιχνίδια και σκόραρε και 4 γκολ. Τη φετινή σεζόν όμως η έλευση του Λουτσιάνο Σπαλέτι και κάποιοι τραυματισμοί τον πήγαν λίγο πίσω, δεν ήταν ακριβώς βασικός, ενώ από το καλοκαίρι είχε εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Με μια μικρή καθυστέρηση λοιπόν, φαίνεται πως η επιθυμία του γίνεται πράξη, κατόπιν και προσωπικών κινήσεων του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η αφοσίωση του εξάλλου στον Ολυμπιακό ήταν και είναι τεράστια, όπως και στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών, με τον οποίο έχουν εξαιρετική σχέση.

Τα έχει πει και ο ίδιος εξάλλου σε δηλώσεις του στο παρελθόν. «Μιλάω, με παίρνει τηλέφωνο και τον παίρνω και ‘γω. Τρέφει εκτίμηση για εμένα και ‘γω για εκείνον. Και τον βοήθησα και με βοήθησε», είχε πει σε συνέντευξη του για τον ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα ο ίδιος το δήλωνε με κάθε ευκαιρία όποιος και αν τον ρωτούσε, «στην Ελλάδα θα επιστρέψω μόνο για τον Ολυμπιακό!» ή «θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό». Και να που επτά χρόνια μετά επιστρέφει στο λιμάνι του.

Η Εθνική και ο Φαν Σιπ

Ο Κώστας Μανωλάς από την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και μετά ήταν βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας και μάλιστα ήταν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στις τελευταίες επιτυχίες της γαλανόλευκης, αφού είχε δώσει κανονικά το παρών στο Μουντιάλ του 2014. Και ήταν μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο από τους κορυφαίους της τότε ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Το 2019 όμως και ενώ μέχρι τότε ο Έλληνας στόπερ είχε με την Ελλάδα 42 συμμετοχές και 1 τέρμα, ο Τζον Φαν Σιπ αποφάσισε μαζί με την ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου να τον αφήσουν εκτός ομάδας, μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και τον Δημήτρη Σιόβα λίγο αργότερα. Ο Μανωλάς λοιπόν που αποτελεί τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή εδώ και μια δεκαετία περίπου και τον παίκτη που έχει κάνει μαζί με τον Σωκράτη τη μεγαλύτερη καριέρα στο εξωτερικό δεν έκανε στην ΕΠΟ και τον Ολλανδό τεχνικό, που αποφάσισε να τους αφήσει εκτός. Αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί σε καμία από τις μεγάλες διοργανώσεις μέχρι και σήμερα η Ελλάδα…

Ο Ολυμπιακός ωστόσο συνεχίζει να μεγαλώνει, αφού ότι απέφυγε να κάνει η ΕΠΟ και ο Φαν Σιπ το έκανε εκείνος μέσα σε έναν χρόνο. Έφερε τους δυο κατά γενική ομολογία καλύτερους Έλληνες αμυντικούς, συνθέτοντας ένα σπουδαίο δίδυμο στην άμυνα του. Και με τεράστιες παραστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ