La… Cobham – Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα (pics)

La… Cobham – Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα (pics)

Το όραμα του ήταν να φτιάξει μία ευρωπαϊκή υπερδύναμη. Η οποία ωστόσο θα «δημιουργούσε» δικούς της ποδοσφαιριστές μέσα από τα «φυτώρια» του Cobham. Το μεγάλο όνειρο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει πάρει σάρκα και οστά και η Τσέλσι έχει πλέον μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες του πλανήτη.

Σέντρα ο Τζέιμς, γκολ ο Μάουντ, νίκη η Τσέλσι. Γκολ ο Γκάλαχερ με την Πάλας, γκολ ο Μπρόγια με τη Σαουθάμπτον, MVP με τη Γουέστ Χαμ ο Ράις.

Τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω μικροί «αστέρες» της Premier League; Είναι όλοι τους απόφοιτοι της μεγάλης σχολής του Cobham.

Της περίφημης πλέον, ακαδημίας της Τσέλσι, που διαπρέπει και δείχνει σε όλους πως οι μεγάλες ομάδες δεν δημιουργούνται μονάχα από το χρήμα και τους «ανακυκλώσιμους» ποδοσφαιριστές. Το καλοκαίρι του 2003, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ταξίδεψε στο Λονδίνο με σκοπό να αποκτήσει μία ομάδα της πόλης και να φτιάξει μία νέα υπερδύναμη. Η… τυχερή ήταν τελικά η Τσέλσι, καθώς ο Ρώσος δαπάνησε 140 εκατομμύρια λίρες για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι.

Ο Αμπράμοβιτς μπήκε φουριόζος στην Αγγλία, άρχισε να ξοδεύει με το… τσουβάλι, έφερε τον Μουρίνιο και του πήρε όποιον παίκτη ήθελε για να εκτοξεύσει την Τσέλσι. Όπως και έγινε. Η γρήγορη επιτυχία, ήταν φυσικά ο μεγάλος στόχος του Αμπράμοβιτς. Ωστόσο ο Ρώσος μεγιστάνας, είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του, ένα μεγάλο όνειρο.

Ένα όραμα το οποίο ήταν καθαρά… ποδοσφαιρικό. Το οποίο θα λάτρευε ο κάθε ουδέτερος φίλαθλος της στρογγυλής… Θεάς. Να φτιάξει τις υποδομές της ομάδας. Να φτιάξει στην Τσέλσι, ένα από τα καλύτερα τμήματα ακαδημιών του πλανήτη.

Με ποδοσφαιριστές που θα βγαίνουν από τα «φυτώρια» του Cobham και θα διαπρέπουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και σε όλη την Ευρώπη. Και το συγκεκριμένο όνειρο του Ρώσου μεγιστάνα, έχει πάρει εδώ και χρόνια σάρκα και οστά, καθώς η Τσέλσι έχει μία από τις καλύτερες ακαδημίες παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Τόμας Τούχελ, υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές από την… La Cobham. Μέισον Μάουντ, Ρις Τζέιμς, Χάντσον Οντόι, Τρέβο Τσάλομπα, Λόφτους Τσικ και Αντρέας Κρίστενσεν.
Και φυσικά, όλοι τους είναι ποδοσφαιριστές που έχουν βασικό ρόλο στο ροτέισον του Τούχελ, με τους δύο πρώτους να είναι σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα.

Ωστόσο δεν αρκούν μονάχα αυτά για να καταλάβει κάποιος το μεγαλείο της «μπλε» ακαδημίας.

Αυτή τη στιγμή, στην Premier League έχουν μπει συνολικά 68 γκολ από ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών. Το 41% των συγκεκριμένων τερμάτων, έχουν μπει από παίκτες που κάποτε έπαιζαν στις ακαδημίες της Τσέλσι. Το 41%! Ποσοστό που αναλογεί σε 28 από τα 68 γκολ. Επικό.

Πρώτος σκόρερ της Τσέλσι στην Premier League για φέτος είναι ο Μέισον Μάουντ με επτά γκολ. Απόφοιτος του Cobham. Πρώτος σκόρερ της Κρίσταλ Πάλας στην Premier League για είναι ο Κόνορ Γκάλαχερ φέτος με έξι γκολ. Απόφοιτος του Cobham.

Και πρώτος σκόρερ της Σαουθάμπτον στην Premier League για φέτος είναι ο Αρμάντο Μπρόγια με τέσσερα γκολ. Και αυτός, απόφοιτος του Cobham.

Και δεν είναι οι μόνοι (από αυτούς που έχει «φτιάξει» η Τσέλσι) που κάνουν θραύση στην Premier League, καθώς από τα «φυτώρια» των «μπλε» έχουν βγει επίσης οι Γκουέι, Ράις, Γκίλμουρ και Λιβραμέντο που βγάζουν επίσης… μάτια.

Μάλιστα, η Γουέστ Χαμ κοστολογεί τον νεαρό αμυντικό χαφ στα 100 εκατομμύρια ευρώ…

Η «μπλε» ακαδημία όμως κάνει «πάταγο» και εκτός αγγλικών συνόρων. Ο Τζαμάλ Μουσιάλα που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ με την Μπάγερν είναι προϊόν της Τσέλσι. Όπως φυσικά και ο Τάμι Έιμπραχαμ που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για χάρη της Ρόμα, στην οποία έχει καταλυτικό ρόλο μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Μάλιστα, ο Άγγλος φορ δεν είναι ο μόνος απόφοιτος του Cobham που αγωνίζεται στην Ιταλία, καθώς από τον Γενάρη του 2021 βρίσκεται στη Μίλαν ο Φικάγιο Τομόρι, ο οποίος είναι βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Στέφανο Πιόλι.

Τα γεγονότα και κυρίως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έχει δημιουργήσει η Τσέλσι, αποδεικνύουν πως η «μπλε» ακαδημία είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δυνατές του πλανήτη. Με ποδοσφαιριστές σε όλη την Αγγλία, αλλά γενικότερα σε όλη την Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο πως όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν κατακτήσει τα πάντα ως παίκτες των ακαδημιών της Τσέλσι, με συνεχόμενες κούπες, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στις ευρωπαϊκές.

Ένα όνειρο που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει κάνει πραγματικότητα και μπορεί να καμαρώνει. Όπως φυσικά καμαρώνει για τη φωτογραφία-κυμήλιο που έβγαλαν οι επτά απόφοιτοι της… La Cobham στο Οπόρτο, κρατώντας την κούπα του Champions League, μετά τον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ