Γιάννης Αντετοκούνμπο – Η χρονιά που θα θυμάται για πάντα (pics, vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Η χρονιά που θα θυμάται για πάντα (pics, vids)

Το 2021 είναι η χρονιά κατά την οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή του NBA και to10.gr θυμάται τη διαδρομή των Μπακς στα playoffs.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Μπακς, όμως μέχρι το 2021 δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω στα playoffs. Το 2019 έφτασε ένα βήμα πριν τους τελικούς και το 2020, στη «φούσκα» του Ορλάντο, σταμάτησε μόλις στον δεύτερο γύρο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν το ξέχασε και μπήκε στην καινούρια χρονιά με μόνο στόχο να μην κάνει το ίδιο λάθος, αλλά και να αποτρέψει τους συμπαίκτες του από το να το πράξουν.

Ο Χόλιντεϊ και η εκδίκηση

Όλα τα προηγούμενα έτη οι Μπακς πλαισίωναν τον «Greek Freak» με διάφορους παίκτες στην θέση του άσου, πάντα όμως κάτι έλειπε. Ο Μπράντον Νάιτ δεν ήταν για πολλά, ειδικά στην άμυνα, αλλά κι ο Μπλέντσο ό,τι έδινε στην πίσω πλευρά του παρκέ, το έχανε επιθετικά.

Όταν λοιπόν αποκτήθηκε ο Χόλιντεϊ όλοι χάρηκαν κι όχι άδικα. Άφησε μια πικρή γεύση το «ναυάγιο» εν τέλει με τον Μπογκντάνοβιτς, όμως ο Τζρου ήταν δικός τους. Ο Γιάννης απελευθερώθηκε καθώς του έφυγε επιθετικό κι αμυντικό βάρος.

Με 27 πόντους, 11.6 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.6 τάπες οδήγησε την ομάδα εκ του ασφαλούς στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου με 46-26.

Αυτό σήμαινε ότι στον πρώτο γύρο των playoffs τους περίμεναν οι Χιτ, ο «κρυπτονίτης» τους. Φυσικά ο Γιάννης ήθελε να… ανταποδώσει τα χρωστούμενα και το έκανε, χωρίς ευτυχώς να είναι μόνος του.

Η σειρά τελείωσε με σκορ 4-0, «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», τελείως αντίθετα δηλαδή με αυτό που περίμεναν πολλοί, ειδικά όσον αφορά τους φιναλίστ του 2020.

Σημείο «κλειδί» αναμφίβολα ήταν τα ριμπάουντ, με τον Γιάννη να μην έχει σε κανένα ματς λιγότερα από 12 και να είναι πάντα πρώτος από τους Μπακς σε αυτόν τον τομέα. Στον τελευταίο παιχνίδι μάλιστα έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο, μοιράζοντας 15 ασίστ.

Επικό φινάλε στο Μπρούκλιν

Οι Νετς ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν καν ξεκινήσει η σεζόν και όταν πήραν τον Χάρντεν όλοι νόμιζαν ότι δεν θα έχουν ανταγωνισμό.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου όμως, ο «Μούσιας» τραυματίστηκε και Ντουράντ, Ίρβινγκ έμειναν μόνοι.

Αργότερα τραυματίστηκε και ο Κάιρι, αυτό όμως δε σήμαινε πως θα ήταν εύκολο από εκεί και πέρα, κάθε άλλο. Βρέθηκαν με «την πλάτη στον τοίχο», 2-0 πίσω στο σκορ. Κάπου εκεί όμως ο… διακόπτης γύρισε. Νίκη σε ένα αμφίροπο τρίτο ματς με 35 πόντους του Μίντλετον και 33 του Γιάννη. Οι 33 έγιναν 34 στο επόμενο και οι Μπακς πήραν προβάδισμα 3-2 στη σειρά.

Το έκτο ματς χάθηκε κι απέμενε ένα τελευταίο do or die παιχνίδι. Ο νικητής θα συνέχιζε να έχει δικαίωμα στο όνειρο, ο χαμένος θα «κουνούσε μαντήλι».

Τι κι αν έβαλε 48 ο Ντουράντ, τι κι αν έστειλε το ματς στην παράταση με απίθανο σουτ. Το γεγονός ότι, έστω και για λίγα χιλιοστά το σουτ ήταν σουτ ισοφάρισης και όχι νίκης, θα το πλήρωνε ακριβά. Ο Γιάννης αντεπιτέθηκε με 40 και ήταν συνεχώς παρών. Είδε τον Μίντλετον να ευστοχει σε δύσκολο fadeaway και τον «KD» από… ωραίος να γίνεται μοιραίος, αστοχώντας στην εκπνοή.

Δεν τον σταμάτησε ούτε ο τραυματισμός

Μετά τους Νετς περίμενε η Ατλάντα, στο τελευταίο εμπόδιο πριν τους τελικούς. Με ένα εκπληκτικό ματς του Μίντλετον στο Game 3, όπου είχε 38 πόντους, έκαναν το 2-1 στη σειράόμως η συνέχεια θα τους τρόμαζε.

Στο τέταρτο ματς ο Γιάννης τραυματίστηκε στο γόνατο κι αποχώρησε. Αυτομάτως όλοι τους ξέγραψαν, όμως και πάλι βρήκαν τον σθένος πήραν τα επόμενα δύο ματς και πλέον ήταν τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από το τρόπαιο. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να… κοιτάξουν κατάματα τον ήλιο.

Ο Γιάννης όμως «έσφιξε τα δόντια» και επέστρεψε σε λιγότερο από 10 μέρες, τη στιγμή που γινόταν λόγος για επάνοδο με τη νέα σεζόν. Ναι φαινόταν ότι δεν ήταν ακόμα καλά και δεν μπορούσε να πατήσει, ήταν όμως εκεί. Δεν ήταν και μικρό πράγμα να βρίσκεται η ομάδα σε τελικούς για πρώτη φορά μετά το 1974.

Όσο περνούσαν τα παιχνίδια ανέβαζε στροφές. Απίστευτη τάπα στο τέταρτο ματς πάνω στον Έιτον, τρομερό κάρφωμα μετά από πάσα ποιου άλλου του Χόλιντεϊ, που δεν έκανε… διακοπές, στο πέμπτο.

Πρωτάθλημα στο Γουισκόνσιν μετά από πέντε δεκαετίες. Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου κι όμως δεν ξέχασε. Έφυγε κατευθείαν βολίδα προς τη σύζυγό του και τη μητέρα του. Έκατσε μόνος να πει νοερά δυο κουβέντες στον πατέρα του.

«Πηγαίνετε να δείτε τις φωτογραφίες μετά το τέλος του ματς, δεν είμαι εκεί» είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «GQ». Αυτός ήταν πάντα και δεν θα αλλάξει ούτε τώρα. Δεν τον νοιάζουν οι διακρίσεις, μόνο να νικάει. Το 2021 τα κατάφερε και είναι αρκετά πιθανό αυτή να είναι απλά η πρώτη νίκη από τις πολλές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ