Η απίστευτη ιστορία ενός «ήρωα» – Ο… killer των 20-30 γκολ τη σεζόν που έγινε τερματοφύλακας! (vids)

Η απίστευτη ιστορία ενός «ήρωα» – Ο… killer των 20-30 γκολ τη σεζόν που έγινε τερματοφύλακας! (vids)

Ο... μετρ των πέναλτι Κιάομιν Κέλεχερ «ντύθηκε» Άλισον και οδήγησε τη Λίβερπουλ σε μία επική πρόκριση παραμονές των γιορτών - To10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της υπέροχης ιστορίας ενός Ιρλανδού που από δεινός σκόρερ έγινε τερματοφύλακας... από ανάγκη!

«Αυτά μόνο στο Άνφιλντ» είπε «ξετρελαμένος» ο Κώστας Τσιμίκας αμέσως μετά τη μεγάλη πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Λέστερ στα ημιτελικά του Carabao Cup. Από 1-3 σε 3-3 μέσα σε 27 λεπτά και όλα αυτά με τις… ρεζέρβες. Και μεταξύ μας, δεν έχει άδικο ο «Τσίμι». Μόνο αυτή η ομάδα, μόνο η Λίβερπουλ, θα μπορούσε να κάνει αυτό το «θαύμα».

Ωστόσο, «ήρωας» του αγώνα και της μυθικής «κόκκινης» πρόκρισης δεν ήταν ο Τακούμι Μιναμίνο που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Ούτε ο Ντιόγκο Ζότα που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Αλλά ο 23χρονος τερματοφύλακας, Κιάομιν Κέλεχερ!

Ο Ιρλανδός γκολκίπερ προέβη σε 2 εντυπωσιακές αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι και αν δεν ήταν εκείνος η Λίβερπουλ θα είχε αποχαιρετήσει το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ο νεαρός «ντύθηκε» Άλισον και τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Ο Κέλεχερ είναι ένας… μετρ των πέναλτι, ένα παιδί με πολύ μέλλον μπροστά του και το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας απασχολήσει πολλές φορές ακόμη.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα τα παραπάνω έχει το βιογραφικό του Κέλεχερ. Αν πιστεύετε ότι ο Ιρλανδός ονειρευόταν από μικρό παιδί να γίνει ο νέος… Σέι Γκίβεν ή ένας δεύτερος Άλαν Κέλι είστε βαθιά γελασμένοι.

To10.gr ξετυλίγει το κουβάρι μίας υπέροχης ιστορίας. Μίας ιστορίας ενός ανθρώπου που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ως κλασικός φορ, αλλά εξελίχθηκε στα 14 του αναγκαστικά σε τερματοφύλακα.

He's a sensationally talented goalie' - Klopp hints Kelleher in line for Premier League bow and hits back at Neville - Independent.ie

Ένας επιθετικός… και τι επιθετικός

Η καριέρα του Κιάομιν Κέλεχερ λοιπόν δεν ξεκίνησε ακριβώς όπως τη φαντάζεστε. Από τη θέση του τερματοφύλακα δηλαδή. Ούτε ονειρευόταν να γίνει ένας μεγάλος γκολκίπερ όπως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ή ο Ίκερ Κασίγιας. Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ιρλανδίας. Το Κορκ. Στις 23 Νοεμβρίου 1998. Από τα πρώτα βήματα της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο και μέχρι την ηλικία των 14 ετών, ο Κέλεχερ αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός. Καθαρό φορ! Ενώ κάποιες φορές έπαιζε και λίγο πιο πίσω, ως επιτελικός χαφ.

Τερματοφύλακας από… ανάγκη

Αλλά δεν ήταν απλά ένας επιθετικός. Ήταν ένας επιθετικός που… μάτωνε κάθε χρόνο τα δίχτυα. 20 και 30 γκολ ανά σεζόν πετύχαινε. Τον «έτρεμαν» όλοι οι αντίπαλοι αμυντικοί. Ωστόσο, στην ηλικία των 14 χρόνων άλλαξαν όλα. Ο Κέλεχερ αγωνίστηκε σε ένα ματς ως τερματοφύλακας με τις ακαδημίες της Κορκ. Και αυτό συνέβη γιατί ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας αποφάσισε να… αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Εκείνη τη στιγμή προφανώς σκέφτηκε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με το άθλημα. Και ο Κέλεχερ, αναγκαστικά, φόρεσε τα γάντια και έκατσε στο τέρμα. Πολλοί πίστεψαν πως αυτό θα γίνει για έναν, το πολύ δύο, αγώνες. Διαψεύστηκαν παταγωδώς άπαντες!

Ο Κέλεχερ έβαλε τα γάντια του τερματοφύλακα και δεν τα έβγαλε ποτέ ξανά. Διότι αποφάσισε πως του άρεσε να παίζει εκεί. Πως αυτή τελικά είναι η αγαπημένη του θέση. Και το 2015, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Και το όνειρο μόλις είχε πάρει σάρκα και οστά.

Πρώτα στην Κ18, μετά στην Κ23 και από το καλοκαίρι του 2019 μόνιμο μέλος της ανδρικής ομάδας. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Κέλεχερ δεν άργησε να έρθει. Ήταν Δεκέμβρης του 2020 όταν ο Ιρλανδός τερματοφύλακας έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, το Champions League. Τότε, ο Γιούργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίπεδο Premier League ή Champions League τον 22χρονο Κέλεχερ. Σε ένα ματς 6ης αγωνιστικής ομίλων κόντρα στον Άγιαξ. Και ο Γερμανός τεχνικός δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Νίκη με 1-0, πρόκριση στα νοκ-άουτ και ένας Κέλεχερ να… τον πιεις στο ποτήρι. Απλά εξαιρετικός. Εκεί λοιπόν ο Ιρλανδός με τα ξανθά μαλλιά και γένια μας συστήθηκε. Αυτή ήταν μόλις η αρχή…

Ένας… μετρ των πέναλτι

Εκτός από το έπος της περασμένης Πέμπτης (23/12), με τα δύο πέναλτι που έπιασε και έστειλε τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Carabao Cup, ο Κέλεχερ έχει γράψει μία ακόμη χρυσή σελίδα σε αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία. Ήταν Οκτώβριος του 2019 όταν η Λίβερπουλ υποδεχόταν την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» για τη φάση των 16 του Carabao Cup. Το έπος των έπων. Σε εκείνο το ματς επετεύχθησαν συνολικά 10 γκολ σε 90 λεπτά. 5-5. Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί ο Κέλεχερ έπιασε το τέταρτο πέναλτι της Άρσεναλ, στέλνοντας τους «κόκκινους» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

2/2 μέχρι στιγμής στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Κέλεχερ. Έχει δώσει ήδη δύο σημαντικές προκρίσεις στην ομάδα του και είναι 23 χρόνων. Το μέλλον είναι δικό του και διαθέτει όλο το «πακέτο» για να κατακτήσει όλα όσα ονειρεύεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ