Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα έκλεισε τον κύκλο των 400… πεταμένων εκατομμυρίων

Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα έκλεισε τον κύκλο των 400… πεταμένων εκατομμυρίων

Το οριστικό «διαζύγιο» με τον Ουσμάν Ντεμπελέ κλείνει για την Μπαρτσελόνα έναν κύκλο που θα ήθελε να ξεχάσει για πάντα. Οι «μπλαουγκράνα» δαπάνησαν ό,τι είχαν για τον Γάλλο και τους Κουτίνιο και Γκριεζμάν και δεν πήραν ποτέ πίσω όσα περίμεναν...

«Καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση του Ντεμπελέ είναι να μην συνεχίσει και η απόφαση μας έχει μεταφερθεί σε αυτόν. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να είναι αφοσιωμένοι στην Μπαρτσελόνα και αυτός δεν είναι. Ο Ντεμπελέ πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο CEO της Μπαρτσελόνα, μετά την ανακοίνωση της αποστολής για το αποψινό παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπιλμπάο.

Στους εκλεκτούς του Τσάβι δεν βρίσκεται ο Ουσμάν Ντεμπελέ. Ήταν κάτι που έγραφαν συνεχώς οι Ισπανοί τις τελευταίες ημέρες. Η απόφαση του Γάλλου να μην ανανεώσει, έφερε και την… αντεπίθεση του συλλόγου ο οποίος αποφάσισε να θέσει εκτός πλάνων τον Ντεμπελέ, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα αποδυτήρια, αλλά και τη γενικότερη εικόνα του κλαμπ.

Μάλιστα, το ουσιαστικό τέλος του Ντεμπελέ από την Μπαρτσελόνα, έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση το Φιλίπε Κουτίνιο ο οποίος παραχωρήθηκε στην Άστον Βίλα με τη μορφή δανεισμού. Παράλληλα, από το καλοκαίρι, ο Αντουάν Γκριεζμάν αγωνίζεται στη Μαδρίτη με τη φανέλα της Ατλέτικο.

Τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά. Και οι τρεις χρυσοπληρώθηκαν. Ωστόσο όλοι τους απογοήτευσαν και απέτυχαν. Συνολικά, για να αποκτηθούν οι Ντεμπελέ, Κουτίνιο και Γκριεζμάν, η Μπαρτσελόνα έβγαλε συνολικά από τα ταμεία της περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ!

140 για τον Ντεμπελέ, 145 για τον Κουτίνιο και 120 για τον Γκριεζμάν. Μυθικά ποσά, τα οποία ακόμα «κλαίνε» και «πονάνε» στην Μπαρτσελόνα, προσπαθώντας να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα.

Από το 2017, έως και σήμερα, ο Ντεμπελέ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα στα «πιτς» παρά στα γήπεδα. Συνολικά, έχασε 102 παιχνίδια, έχοντας αντιμετωπίσει 13 τραυματισμούς και τον κορωνοϊό. Περίπου τόσες φορές (129) μπόρεσε να αγωνιστεί σε αυτό το διάστημα, έχοντας 31 γκολ και 23 ασίστ… Απογοητευτικοί αριθμοί για έναν ποδοσφαιριστή 140 εκατομμυρίων ευρώ…

Λίγους μήνες μετά την ιστορική αποχώρηση του Νεϊμάρ με τα 222 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2017, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 150+ εκατομμύρια για χάρη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ που έβγαζε μάτια με τη Λίβερπουλ.

Μία μεταγραφική κίνηση, που με βάση τη λογική, τα νούμερα και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κουτίνιο, έμοιαζε ιδανική για όλες τις πλευρές. Και φυσικά, ακόμα και για τη Λίβερπουλ, η οποία με τα συγκεκριμένα χρήματα πρόσθεσε στο ρόστερ της τους Φαν Ντάικ και Άλισον.

Η ιστορία ωστόσο έγραψε… αλλιώς για την Μπαρτσελόνα και τον Κουτίνιο. Η ακριβότερη μεταγραφή, αποδείχθηκε και η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο Κουτίνιο αγωνίστηκε συνολικά με την Μπαρτσελόνα 106 φορές, σκόραρε 25 γκολ, είχε 14 ασίστ και κατέκτησε πέντε τίτλους.

Ποτέ ωστόσο δεν έδωσε πίσω όσα περίμεναν στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να τον παραχωρεί στην Άστον Βίλα, ευελπιστώντας να βρει καλη απόδοση και να πωληθεί οριστικά το καλοκαίρι για 40 εκατομμύρια, που είναι η ρήτρα του με τους «χωριάτες».

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο Αντουάν Γκριεζμάν όσο φόρεσε τα «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, για τον Γάλλο το θετικό είναι πως πάντοτε έδινε όλη του την ενέργεια, ενώ πολλοί από την Μπαρτσελόνα έχουν μιλήσει για τον τρομερό επαγγελματισμό του.

Ωστόσο, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο «Γκριζού» κρίνεται από το γήπεδο. Και με την Μπαρτσελόνα το αποτέλεσμα δεν ήταν πετυχημένο. Ο Γκριεζμάν αποδείχθηκε ακόμη μεταγραφή για την οποία ο Μπαρτομέου «πέταξε» λεφτά.

Συνολικά αγωνίστηκε με την Μπαρτσελόνα 102 φορές, σκόραρε 35, «σέρβιρε» 17 και κατέκτησε μόλις έναν τίτλο. Το καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός στην Ατλέτικο, η οποία συμφώνησε για μια οψιόν αγοράς 45 εκατομμυρίων, η οποία θα ενεργοποιηθεί με την επίτευξη κάποιων στόχων.

Το οριστικό «διαζύγιο» με τον Ουσμάν Ντεμπελέ κλείνει για την Μπαρτσελόνα έναν κύκλο που θα ήθελε να ξεχάσει για πάντα, με τον Ζουάν Λαπόρτα να βάζει τέλος σε έναν «εφιάλτη» πενταετίας… Οι «μπλαουγκράνα» δαπάνησαν ό,τι είχαν για τον Γάλλο και τους Κουτίνιο και Γκριεζμάν και δεν πήραν ποτέ πίσω όσα περίμεναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ