Αϊντχόφεν – Άγιαξ: Ένα ντέρμπι κορυφής που κόβει την ανάσα (vid)

Αϊντχόφεν – Άγιαξ: Ένα ντέρμπι κορυφής που κόβει την ανάσα (vid)

Ημέρα ντέρμπι σήμερα (23/1, 15:30) στην Ολλανδία, με την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν να υποδέχεται τον Άγιαξ που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Στο μεγάλο παιχνίδι κορυφής της 20ης αγωνιστικής της Eredivisie ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τον Άγιαξ (15:30) στο «Philips Stadion», είναι απόψε (23/1) στραμμένα όλα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μιας και πρόκειται για το λεγόμενο «ντέρμπι του μίσους» ανάμεσα στις δύο ιστορικότερες ομάδες της Ολλανδίας, ενώ το γεγονός πως βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους (1 βαθμός τους χωρίζει), το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Ξεκινώντας από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την Γκρόνινγκεν (0-1). Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ είναι σε δαιμονιώδη φόρμα καθώς μετράει 5 διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (τελευταία απώλεια βαθμών της τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στη Χέρενφεν), ενώ από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται και στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά την εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Τέλσταρ.

Όσον αφορά τον «Αίαντα», ο οποίος βρίσκεται έναν βαθμό πίσω (45 έναντι 46) από την σημερινή του αντίπαλο, προέρχεται από 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία να είναι το επιβλητικό 3-0 στην έδρα της Ουτρέχτη την προηγούμενη αγωνιστική.

Την προηγούμενη Πέμπτη (20/1) μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας, Τεν Χαχ να κάνει εκτεταμένο ροτέισον στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Εξέλσιορ Μάασλους (9-0), όπου οι «Godenzonen» πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Όπως γίνεται αντιληπτό επρόκειτο για δύο ομάδες άκρως φορμαρισμένες, με τους μεν γηπεδούχους να έχουν 8 νίκες στους τελευταίους 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις,  τους δε φιλοξενούμενους 9.

Μπορεί η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δύο συλλόγων να μην παίζει μπάλα, αλλά είναι γεγονός πως ο Άγιαξ στα τελευταία 6 ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Αϊνχτόφεν είναι αήττητος, μετρώντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.  Μάλιστα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν επιβλητικός απέναντι στους «Χωριάτες», συντρίβοντάς τους με 5-0.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αϊντχόφεν: (4-3-1-2): Ντρόμελ – Μουένε, Τέζε, Μποσκαλί, Μάουρο Τζούνιορ – Γκουτιέρες, Φαν Χίνκελ, Ντόαν – Γκέτσε – Χάκπο, Ζαχάβι

Άγιαξ: (4-3-3): Πάσφεϊρ – Μαζραουί, Μαρτίνες, Τίμπερ, Μπλιντ – Χράφενμπερχ, Μπέρχαους, Αλβάρες – Αντονι, Μπρόμπεϊ, Τάντιτς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ