Η Λαμία των «θαυμάτων»! (vids)

Η Λαμία των «θαυμάτων»! (vids)

Η Λαμία... ξαναχτύπησε στο Κύπελλο, απέκλεισε τον Άρη και πρόσθεσε ακόμη έναν άθλο στο βιβλίο της ιστορίας της μετά τις μεγάλες προκρίσεις επί του Παναθηναϊκού (Χ2) και του Ολυμπιακού.

Η Λαμία το έκανε ξανά! Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει εξελιχθεί σε φονέα των γιγάντων στο Κύπελλο Ελλάδος και μετά τους Παναθηναϊκό (Χ2) και Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, το βράδυ της Τετάρτης πρόσθεσε στο… βιογραφικό της ακόμη μία σπουδαία πρόκριση κόντρα σε έναν από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θύμα της αυτή τη φορά ο Άρης, σε ένα ματς που θα κάνει πολύ καιρό για να ξεχαστεί.

To10 σας παρουσιάζει όλα τα «θαύματα» της Λαμίας τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, με highlight τη σεζόν 2018-19 και τις διαδοχικές προκρίσεις επί των «αιωνίων» αντιπάλων. Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού, μάλιστα, είναι πιθανότατα η κορυφαία στιγμή της Λαμίας, μέχρι σήμερα, στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ξεκίνημα από τη σεζόν 2017-18, όπου η Λαμία έκανε το πρώτο… μπαμ! Στη φάση των «16» απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με εκείνη την τρομερή τεσσάρα εντός έδρας (4-1) σε παιχνίδι που διεξήχθη υπό σφοδρή χιονόπτωση και σε συνδυασμό με την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί δεν τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο (δύο ήττες με 1-0 και 1-4).

Κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού

Το 2018-19 η Λαμία δεν αρκέστηκε σε μία.. βόμβα. Πραγματοποίησε δύο μυθικές προκρίσεις σε μια χρονιά! Πρώτα στους «16» (ΞΑΝΑ!) κόντρα στον Παναθηναϊκό τον οποίο νίκησε με 1-0 στον πρώτο αγώνα εντός έδρας και κατάφερε να προκριθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Μετά το 1-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης στη ρεβάνς, το ματς έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Λαμία επικράτησε 4-2 και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Σαράνοφ έβαλε στοπ (και) στον Ολυμπιακό

Στους «8» η Λαμία έπρεπε να κάνει ακόμη έναν άθλο καθώς αντίπαλός της ήταν ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3 στο πρώτο παιχνίδι και όλοι θεώρησαν πως στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα είχε εύκολο έργο.

Εκεί ο Ολυμπιακός έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, σπατάλησε περίπου 30 τελικές στο ματς, αλλά το γκολ το έβαλε η Λαμία και ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση μέσα στον Πειραιά. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει και πέναλτι με τον Κώστα Φορτούνη λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. ‘Η για την ακρίβεια, το είχε αποκρούσει ο Σαράνοφ, ο ήρωας της Λαμίας και στην πρόκριση επί του Άρη. Στους «4» η ομάδα της Φθιώτιδας βρήκε μπροστά της την ΑΕΚ, όπου με δύο ήττες (2-0, 0-4) γνώρισε τον αποκλεισμό.

Η φετινή ήταν η πέμπτη συμμετοχή της Λαμίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου ενώ μετά την πρόκριση επί του Άρη θα δώσει για τρίτη φορά στην ιστορία της το «παρών» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αντίπαλος εκεί θα είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στον πρώτο προημιτελικό είχε νικήσει με 4-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας. Λέτε να… τριτώσει το καλό για τη Λαμία κόντρα στους «πράσινους»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ