Εντουάρντ Μεντί: Από το ταμείο ανεργίας, στους δέκα καλύτερους μήνες της ζωής του (pics, vids)

Εντουάρντ Μεντί: Από το ταμείο ανεργίας, στους δέκα καλύτερους μήνες της ζωής του (pics, vids)

Από τα επιδόματα ανεργίας, στη Ligue 1, στη μεταγραρή του στην Τσέλσι και την κατάκτηση του Champions League. Ο Εντουάρντ Μεντί κατέκτησε το Κόπα Άφρικα με τη Σενεγάλη και έγραψε ακόμη μία σελίδα σε ένα από τα ομορφότερα παραμύθια του ποδοσφαίρου.

Πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι από χθες το βράδυ η Σενεγάλη! Ο Σαντιό Μανέ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και έτσι η ομάδα του Πάπε Αμπού Σισέ σήκωσε την κούπα και έγραψε ιστορία, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά… ever στην κορυφή της Αφρικής!

Εκτός από τον επιθετικό της Λίβερπουλ, μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σενεγάλη ήταν και ο Εντουάρντ Μεντί. Ίσως και ο σημαντικότερος της ομάδας του, με βάση τις σπουδαίες αποκρούσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών, αλλά και της διαδικασίας των πέναλτι, στην οποία απέκρουσε ένα.

Μία ακόμη ονειρική βραδιά για τον τερματοφύλακα της Τσέλσι που διανύει τους δέκα καλύτερους μήνες της ζωής του. Από τα επιδόματα ανεργίας, στη Ligue 1, στη μεταγραρή του στην Τσέλσι και την κατάκτηση του Champions League, με το Κόπα Άφρικα να έρχεται σαν το… κερασάκι στην τούρτα.

To10 ξετυλίγει το «κουβάρι» μιας ιστορίας που όσο πάει και ομορφαίνει περισσότερο.

Γεννημένος για το ποδόσφαιρο

Γεννήθηκε την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, το 1992 στη βόρεια Γαλλία και συγκεκριμένα στο Μοτιβιλιέ. Από μικρή ηλικία, ο «Έντου» ανακάλυψε το πάθος του για το ποδόσφαιρο και μόλις στα επτά του χρόνια, ξεκίνησε να προπονείται κανονικά.

Παρότι οι ικανότητες του έκαναν… μπαμ από τότε, ο Μεντί δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Χάβρης, καθώς ο τότε προπονητής του επέλεγε συνεχώς τον Μπουσέ ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Μπαστιά, έχοντας περάσει και από τον Άρη τη σεζόν 2020/21.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, οι συνεχόμενες «σφαλιάρες» και τα επιδόματα ανεργίας

Ο Μεντί αποχώρησε οριστικά από τη Χάβρη το 2011, καθώς συμφώνησε με τη Σερμπούργκ, μετακομίζοντας έτσι στη βορειοδυτική Γαλλία και τη Νορμανδία, υπογράφοντας και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είχαν την εξέλιξη που θα ήθελε ο Μεντί. Ο Σενεγαλέζος έκανε ελάχιστες συμμετοχές και το 2014 του ανακοινώθηκε πως το συμβόλαιο του δεν θα έπαιρνε επέκταση, με αποτέλεσμα να βγαίνει στην αγορά ως ελεύθερος.

«Δεν έβρισκα πουθενά τον μάνατζερ μου. Τον έπαιρνα συνεχώς αλλά δεν μου σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Το μόνο που μου είπε, ήταν να μου στείλει ένα γραπτό μήνυμα στο οποίο μου ευχόταν καλή συνέχεια στην καριέρα μου», είπε λίγα χρόνια αργότερα ο ίδιος στη LeParisien

«Για έναν ποδοσφαιριστή το να είσαι άνεργος είναι ένα πάρα πολύ δυνατό χαστούκι. Η αποτυχία σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν πρέπει να συνεχίσεις το ποδόσφαιρο», είχε δηλώσει στο SoFoot ο Μεντί που.

Έτσι, ο Σενεγαλέζος αναγκάστηκε να κινηθεί προς το ταμείο ανεργίας, από όπου πήρε και μερικά επιδόματα για να συντηρηθεί, καθώς την ίδια ώρα η γυναίκα του περίμενε και τον γιο της οικογένειας.

Η επιστροφή στο «σπίτι», η ευκαιρία της Μαρσέιγ και η Ligue 2 που άλλαξε τα πάντα

Τότε ήταν που ο Μεντί έβαλε τα πάντα στο τραπέζι. Σε αυτό μερίδιο είχε και η οικογένεια του που τον έκανε να σκεφτεί ξανά την τελική του απόφαση. Και έτσι έπραξε. Ο Μεντί αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Χάβρη και να προπονηθεί για έναν χρόνο χωρίς μισθό, ώστε να βρει τη φόρμα του.

Το 2015 έσκασε και η «βόμβα». Πρόταση από τη Μαρσέιγ που έψαχνε έναν τερματοφύλακα για τη Β’ ομάδα. Ο Μεντί δεν το σκέφτηκε και ας γνώριζε πως οι ευκαιρίες που θα έπαιρνε θα ήταν ελάχιστες.

«Έκανα προπονήσεις με επαγγελματίες. Ήταν ένα όνειρο. Προπονήσεις με ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιαρά, ο Ντιαμπί και ο Μπατσουαγί. Κέρδισα πολλά από εκεί», είχε δηλώσει ο Μεντί για την παρουσία του στη Μαρσέιγ, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά οχτώ φορές ως τερματοφύλακας της δεύτερης ομάδας.

Έναν χρόνο αργότερα ο Μεντί βρήκε νέα στέγη και συγκεκριμένα στη Ρεμς που έπαιζε στην Ligue 2. Ωστόσο, ο ρόλος που είχαν υποσχεθεί οι άνθρωποι της ομάδας στον Σενεγαλέζο, ήταν αυτός του αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Το καλοκαίρι του 2016, η καριέρα του Μεντί αλλάζει ολοκληρωτικά. Ο Σενεγαλέζος μπαίνει αναγκαστικά λόγω της αποβολής του πρώτου τερματοφύλακα της Ρεμς στην αναμέτρηση με την Αμιάν και εν τέλει κρατάει το… μηδέν μέχρι το τέλος, κάτι που έκανε συνολικά 18 φορές και την επόμενη σεζόν, όταν η ομάδα του κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου!

Η ονειρική σεζόν με τη Ρεν, η μεγάλη μεταγραφή στην Τσέλσι και οι καλύτεροι δέκα μήνες της ζωής του

Αφού έκανε το έργο του με τη Ρεμς, ο Εντουάρντ Μεντί υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεν. Και εκεί κατάφερε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις «μετοχές» του. Ο Σενεγαλέζος κράτησε την εστία του 24 φορές ανέπαφη στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού και κατάφερε να κερδίσει τη μεγαλύτερη μεταγραφή της καριέρας του, καθώς το καλοκαίρι του 2020 η Τσέλσι έκανε μία προσφορά 25+ εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, καθώς ο Κέπα έκανε τη μία κακή εμφάνιση μετά την άλλη.

Από τότε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε ακόμα περισσότερο. Ειδικά από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Τόμας Τούχελ. Ο Μεντί ήταν ένας εκ των βασικότερων λόγων που η Τσέλσι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» δύο φορές απέναντι στην Ατλέτικο στα νοκ άουτ, μία απέναντι στην Πόρτο, άλλη μία κόντρα στη Ρεάλ και φυσικά στον τελικό απέναντι στη Σίτι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

Κι όμως, το story έχει πολύ… ψωμί ακόμα. Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, ο Μεντί πρόσθεσε ακόμα έναν τίτλο, κατακτώτας και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Οι συγκεκριμένοι δύο τίτλοι και γενικότερα, οι αριθμοί του και οι εμφανίσεις του, του έδωσαν τον πρώτο μεγάλο ατομικό τίτλο, καθώς αναδείχθηκε ο καλύτερος τερματοφύλακας της UEFA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edouard Mendy (@edou_mendy)

Τον περασμένο μήνα, ήρθε και το δεύτερο προσωπικό βραβείο, κατακτώντας και τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα της FIFA για το 2021! Όνειρο! Η κατάκτηση το Κόπα Άφρικα ήρθε για να δώσει συνέχεια σε ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια ever.

Το οποίο ενδέχεται να έχει και συνέχεια, καθώς ο Μεντί θα ταξιδέψει μέσα στις επόμενες ώρες για Άμπου Ντάμπι, ώστε να βοηθήσει την Τσέλσι να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ στο τέλος του μήνα θα δώσει το «παρών» στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Carabao Cup στο απέναντι στη Λίβερπουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ