Ζβόνιμιρ Ίβισιτς: Το μέλλον του κροατικού μπάσκετ (vids)

Ζβόνιμιρ Ίβισιτς: Το μέλλον του κροατικού μπάσκετ (vids)

Τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας συνεχίζουν να αναδεικνύουν νεαρούς με πολλά υποσχόμενο μέλλον στο μπάσκετ και ο Ζβόνιμιρ Ίβισιτς είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Κροατίας.

Το σύγχρονο μπάσκετ έχει ουσιαστικά καταργήσει τις θέσεις και όλοι κάνουν τα πάντα στο παρκέ στο μέτρο του δυνατού. Όσο όμως κι αν έχει αλλάξει το άθλημα, πολλές χώρες συνεχίζουν την παραγωγή ταλέντων, όπως έκαναν και παλαιότερα, ειδικά εκείνες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ο Ζβόνιμιρ Ίβισιτς «τραβά τα βλέμματα» όλων, τη στιγμή που η Κροατία ονειρεύεται να τον δει στο ΝΒΑ.

Εφόσον κάνει το μεγάλο και πολυπόθητο άλμα να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τότε οι συμπατριώτες του θα έχουν άλλη μια περίπτωση παίκτη στην Αμερική, μετά τον Ίβιτσα Ζούμπατς.

Μεγάλο πλεονέκτημα το ύψος

Ο Ίβισιτς είναι ένας… πύργος με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν είναι καν 20 χρονών ακόμα, γεννημένος τον Αύγουστο του 2003 και έχει φτάσει ήδη τα 2.19 μέτρα.

Όπως είναι φυσικό, οι αντίπαλοι το σκέφτονται πάνω από μια φορά, πριν καν κοιτάξουν το καλάθι της Ποντγκόριτσα με την οποία αγωνίζεται στην Κ-19.

Εκτός από ύψος έχει και τρομερό μάκρος στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνει την έκταση του ακόμη περισσότερο. Δεν χρειάζεται να βρεθεί εντελώς κοντά στον αντίπαλο για να αλλοιώσει προσπάθεια.

Το γεγονός ότι είναι πολύ αθλητικός τον βοηθά να έχει εύκολο έργο στη ρακέτα. Παρά τα 219 εκατοστά του, πολλές φορές δοκιμάζει ντρίμπλες για να δημιουργήσει ο ίδιος τον δικό του χώρο και να καρφώσει, ακόμα κι αν η μπάλα του φύγει, προλαβαίνει να την γραπώσει, φέρνοντας και πάλι ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Απειλείι από το τρίποντο

Το μπάσκετ έχει αλλάξει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με τον Στεφ Κάρι και τους Γουόριορς να σουτάρουν από παντού και τη νέα «μόδα»-κανονικότητα να μην περνά απαρατήρητη στην Ευρώπη.

Ο Ίβισιτς έχει φέτος 43.3% πίσω από τα 6.75. Το τρίποντο είναι βασικό κομμάτι στο επιθετικό του παιχνίδι, ειδικά στα παιχνίδια της Κ-19, όπου έχει στνολικά 14.6 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 3 τάπες σε πέντε ματς ως τώρα.

Σε επτά αναμετρήσεις στις οποίες προήχθη σε αντρικό επίπεδο με τη φανέλα της «Studentski» τα ποσοστά του δεν ήταν ίδια, όμως παίρνει εμπειρίες γρήγορα, καθώς τα νέα παιδιά εκεί βρίσκουν τη στήριξη που πρέπει, από τις διοικήσεις. Ευτυχώς για τον ίδιο, βρίσκεται ανάμεσα στις περιπτώσεις που προωθεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, οποότε έχει άλλο ένα μεγάλο αβαντάζ.

Ο Ίβισιτς έχει πολλές δυνατότητες και το «πακέτο» που προσφέρει είναι αν μη τι άλλο δελεαστικό, συνδυάζοντας πολλά από τα βασικά στοιχεία που ψάχνουν πλέον οι ομάδες ειδικά στο NBA. Αν εξελιχθεί όπως περιμένουν όλοι, είναι θέμα χρόνου να πάει και γιατί όχι να ξεπεράσει τον Ζούμπατς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ