Απίθανο: Τι δεν έχει κάνει (σχεδόν) ποτέ η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Απίθανο: Τι δεν έχει κάνει (σχεδόν) ποτέ η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Μετά από τρία χρόνια η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα στο Φάληρο, δίνοντας παράλληλα συνέχεια σε ένα παράδοξο που ελάχιστοι θα πρόσεξαν - Τα μόλις 12 γκολ σε 18 χρόνια και η... καταραμένη εστία.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 η ΑΕΚ έφευγε για τελευταία φορά νικήτρια από το «Γ. Καραϊσκάκης», χάρη στο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις. Ήταν και η τελευταία φορά που η Ένωση επισκέφθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο και η λήξη του αγώνα δεν την βρήκε ηττημένη. Μέχρι το ντέρμπι της Κυριακής όταν η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από τους «ερυθρόλευκους».

Με το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη μετά από τρία χρόνια (17/2/19), εκείνο του Εζέκιελ Πόνσε, στην ήττα με 4-1 από τους Πειραιώτες. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βρει ξανά δίχτυα ο Δικέφαλος στον Πειραιά και τέσσερα για να συνδυάσει ένα γκολ με θετικό αποτέλεσμα. Το γκολ που σημείωσε όμως ο Νταμιάν Σιμάνσκι έδωσε συνέχεια και σε ένα παράξενο στατιστικό που ελάχιστοι πιθανότατα θα παρατήρησαν.

Από το 2004 όταν και άνοιξε τις πόρτες του το νέο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ έχει σκοράρει εκεί 12 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν τις λες και πολλές αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε. Από αυτά τα 12 γκολ ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι πως η Ένωση έχει πετύχει τα 11 στην ίδια εστία! Σε αυτή που σκόραρε και ο Πολωνός χαφ την Κυριακή.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που έχει καταφέρει να παραβιάσει την απέναντι εστία είναι ο Πατίτο, σε εκείνη τη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 2-1 τον Μάρτιο του 2017 για το Κύπελλο. Μόνο ο Αργεντινός έχει σκοράρει στο συγκεκριμένο τέρμα. Θαρρείς και είναι… καταραμένο για την ΑΕΚ.

Στο 6:00 το γκολ του Πατίτο:

 

Όλα τα ματς που η ΑΕΚ σκόραρε στο Καραϊσκάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ