Στιβ Κούπερ: Ο ποδοσφαιρικός γιος του Χοσέ Σεγούρα οδηγεί την Φόρεστ στην πρόκληση του 21ου αιώνα

Στιβ Κούπερ: Ο ποδοσφαιρικός γιος του Χοσέ Σεγούρα οδηγεί την Φόρεστ στην πρόκληση του 21ου αιώνα

Ο Στιβ Κούπερ κάνει πράξη όσα οι φίλοι της Νότιγχαμ δεν σταμάτησαν να ονειρεύονται…

Ο μύθος λέει πως την απαραίτητη συστατική επιστολή για τον Στιβ Κούπερ την υπέγραψε με χαρά ο Χοσέ Σεγούρα. Εκείνος, νταμπλούχος με τον Ολυμπιακό το 2008, ήταν που μίλησε στους ανθρώπους της Νότιγχαμ Φόρεστ με τα καλύτερα λόγια για τον Ουαλό που εδώ και μερικές ώρες άνοιξε τη ντουλάπα της ιστορίας για την δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Για τον 42χρονο προπονητή που από τα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχει μετατρέψει τους Reds στην πιο όμορφη ποδοσφαιρική υπόθεση της χρονιάς για την Αγγλία. Η ομάδα που είχε μόλις έναν βαθμό στην ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής στη championship. Η ίδια που απόψε δύο στροφές (44η) πριν από το φινάλε, μετά το εμφατικό 5-1 επί της Σουόνσι έχει πλέον 79: Ακριβώς 3 λιγότερους από τη Μπόρνμουθ που αυτή τη στιγμή σκαρφαλώνει στην καταξίωση της Premier League.

Βεβαίως το βράδυ της Τρίτης η Μπόρνμουθ υποδέχεται τη Φόρεστ σε ένα παράξενο αντάμωμα που η μοίρα το έφερε να αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού» για την άνοδο. Και αν η Νότιγχαμ επικρατήσει τότε έρχονται τα πάνω-κάτω. Αγκαλιάζει εκείνη, ότι καρτερικά περιμένει ολόκληρο τον 21ο αιώνα. Την επιστροφή στην κατηγορία των μεγάλων. Σε εκείνο που το παρελθόν μας έμαθε πως αποτελεί το φυσικό της περιβάλλον.

Λέγαμε για τον Στιβ Κούπερ που κρατά τα γκέμια από την 9η αγωνιστική και πέρα. Τον πιτσιρικά που ο Χοσέ Σεγούρα ξεχώρισε και έβαλε δίπλα του σε θέση περίοπτη στην διετία (2009-2011) που η Λίβερπουλ του ανέθεσε την ευθύνη των ακαδημιών της. Ο Καταλανός περιέγραψε στους ανθρώπους της Νότιγχαμ ένα ποδοσφαιρικό… genius με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και με ικανότητες που ακόμη δεν έχουν γίνει πλήρως αντιληπτές στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

Ας υπήρχε η παρακαταθήκη της διετούς θητείας του στη Σουόνσι.

Μεταξύ μας: Επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας. Ανεξάρτητα τι θα συμβεί την Τρίτη. Διότι η Νότιγχαμ του Κούπερ από τι 25 Σεπτεμβρίου και πέρα είναι απλώς η καλύτερη ομάδα της Championship έχοντας το ένα τρίτο (56 εκατ ευρώ ) του μπάτζετ ομάδων όπως της Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα (147 εκατ ευρώ) που ήδη εξασφάλισε την άνοδο αλλά και της Μπόρνμουθ που για την ιστορία η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της υπολογίζεται στα 170 εκατ ευρώ (transfermarkt)!

Για την ακρίβεια: Από την 9η αγωνιστική και πέρα η Φόρεστ του Κούπερ έχει συγκεντρώσει 75 βαθμούς σε 36 αγωνιστικές, όταν η Φούλαμ μάζεψε 69 (87) και η Μπόρνμουθ 64 (82). Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί αν ο Ουαλός ήταν από την αρχή της διαδρομής στη θέση του. Με τους 79 βαθμούς, η φετινή Φόρεστ ισοφάρισε ήδη την επίδοση της Φόρεστ 2009/2010 που είναι η καλύτερη του 21ου αιώνα. Και έχει δύο ματς μπροστά για να την ξεπεράσει. Εκείνα που μπορεί να την επαναφέρουν στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά από το 1999 όταν και υποβιβάστηκε.

Όπως βεβαίως έχει την ανάμνηση μιας καταπληκτικής διαδρομής στο Κύπελλο, όπου έφτασαν ως τους προημιτελικούς αποκλείοντας διαδοχικά την Άρσεναλ και τη Λέστερ και σταματώντας πάνω στη Λίβερπουλ που μάλλον δεν χρειάζεται… συστάσεις.

Τι άλλο να (του) ζητήσει κανείς, του Κούπερ; Προφανώς εδώ που έφτασε την άνοδο, θα σκεφτεί ο καθένας. Αυτά όμως στην ώρα τους.

Αυτή τη στιγμή οι φίλοι της Φόρεστ νιώθουν πως τα έχουν… όλα. Η ατμόσφαιρα για την 9η νίκη στα 10 τελευταία ματς μιλά από μόνη της

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ