Μπακασέτας – Σιώπης: Οι Έλληνες «Θεοί» της Τραπεζούντας! (vids)

Μπακασέτας – Σιώπης: Οι Έλληνες «Θεοί» της Τραπεζούντας! (vids)

Οι Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης κατέκτησαν το πρωτάθλημα Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ, διαφημίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο - Ο δρόμος των δύο Ελλήνων παικτών προς την κορυφή και η καταξίωσή τους στην Εθνική

Η Τραπεζούντα ζει ιστορικές στιγμές! Η ομάδα της πόλης, η Τράμπζονσπορ, μετά από 38 (!) ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου, για 7η φορά συνολικά στην ιστορία της! Μεγάλη συμβολή σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία είχαν δύο συμπατριώτες μας. Ο λόγος για τους Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη.

Οι Έλληνες παίκτες αποτελούν βασικά γρανάζια της ομάδας της Τραπεζούντας και είναι από τους κύριους λόγους που η Τράμπζονσπορ κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες! Ο «Ποσειδώνας» Μπακασέτας και ο «Λεωνίδας» Σιώπης λατρεύονται σαν Θεοί από τους οπαδούς του συλλόγου και όχι αδίκως καθώς αμφότεροι πραγματοποίησαν απίθανη χρονιά!

Φαίνεται λοιπόν πως στην Τράμπζονσπορ οι Σιώπης και Μπακασέτας βρήκαν την… Ιθάκη τους. Μετά από πολλά ταξίδια στην καριέρα τους, στην Τραπεζούντα έχουν ρίξει για τα καλά… άγκυρα, με την καριέρα και των δύο πλέον να «εκτοξεύεται» σε ύψη που δεν φαντάζονταν μέχρι και πριν λίγο καιρό.

Η πορεία προς την κορυφή

Έχει σημασία να δούμε όμως πώς έφτασαν μέχρι εδώ οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μέχρι την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος σε ξένη χώρα, γεγονός που από μόνο του σημαίνει πάρα πολλά. To10.gr σας παρουσιάζει το παρελθόν των Μπακασέτα-Σιώπη, τις ομάδες στις οποίες έχουν παίξει, νούμερα, στατιστικά, γκολ, ασίστ. Τα πάντα από την καριέρα τους. Και φυσικά υπάρχει και ο παράγοντας Εθνική ομάδα. Εκεί όπου το δίδυμο στο οποίο αναφερόμαστε γνωρίζει επίσης την καταξίωση!

Μπακασέτας: Το πρώτο… ξεπέταγμα από τα 17 και οι δύο τίτλοι της καριέρας του

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε το πρώτο του… ξεπέταγμα μόλις στην ηλικία των 17 ετών, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 2010 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα του Θρασύβουλου και του Άρη, προτού πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2015.

Το 2016 ο Μπακασέτας έκανε το μεγάλο… άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την ΑΕΚ! Την τριετία 2016-19 αγωνίστηκε στην «Ένωση», κατακτώντας βεβαίως το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 και το 2019 μετεγγράφηκε στην τουρκική Αλάνιασπορ, όπου παρέμεινε έως τον Ιανουάριο του 2021, όταν και μεταπήδησε στην Τράμπζονσπορ.

Στην Τραπεζούντα, 1,5 χρόνο περίπου αργότερα, ζει το όνειρό του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Φέτος ο Μπακασέτας με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ μετρά σε όλες τις διοργανώσεις 39 συμμετοχές, με 8 γκολ και 8 ασίστ, ενώ συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα έχει 357 συμμετοχές, 77 γκολ και 50 ασίστ.

Σιώπης: Ο Ολυμπιακός, οι δανεισμοί και ο πρώτος του τίτλος

Ο Μανώλης Σιώπης τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να στεριώσει στον Πειραιά. Προερχόμενος από τις ακαδημίες του συλλόγου, τον Ιούλιο του 2013 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και έναν μήνα μετά δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Εκεί αγωνίστηκε και για πρώτη φορά στη Superleague.

Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, αλλά παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Ολυμπιακός τον πούλησε στον Άρη, με τον Σιώπη να αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη για έναν χρόνο και οι εμφανίσεις του στη συμπρωτεύουσα να του δίνουν το δικαίωμα να γίνει περιζήτητος στο εξωτερικό. Το 2019 παίρνει μεταγραφή για την Αλάνιασπορ έναντι 500.000 ευρώ και η διετή του παρουσία εκεί προκαλεί το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ, η οποία τον αγόρασε με 1 εκατομμύριο ευρώ το καλοκαίρι του 2021.

Η συνέχεια γνωστή, με τον Σιώπη, έχοντας για παρέα τον φίλο του Μπακασέτα, να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, το πρωτάθλημα Τουρκίας με τον σύλλογο της Τραπεζούντας.

Φέτος ο Σιώπης μετράει 37 συμμετοχές και 1 ασίστ με την Τράμπζονσπορ, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο 277 φορές έχοντας πετύχει 1 γκολ και έχοντας δώσει 7 ασίστ.

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, η καταξίωση και ο… Σκίμπε

Την πόρτα των δύο παικτών στην Εθνική την άνοιξε ένας άνθρωπος. Ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός ήταν εκείνος ο οποίος κάλεσε για πρώτη φορά τους Μανώλη Σιώπη και Τάσο Μπακασέτα στην Εθνική Ελλάδος το 2016. Ο δεύτερος από τότε μέχρι σήμερα ουσιαστικά έχει γίνει ηγέτης της ομάδας, διότι είναι ανελλιπώς βασικός, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μέσα σε 6 χρόνια ο Μπακασέτας έχει φτάσει τις 45 συμμετοχές με την Εθνική, ενώ ο Σιώπης έχει αγωνιστεί 15 φορές με το εθνόσημο.

Αμφότεροι πλέον θεωρούνται βασικά γρανάζια της Εθνικής μας ομάδας και το μόνο σίγουρο είναι πως με τη φετινή τους πορεία στην Τράμπζονσπορ έχουν ανέβει αρκετά στα μάτια του Γκουστάβο Πογέτ, κερδίζοντας σημαντικούς επιπλέον πόντους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ