Μήπως μαζεύτηκαν πολλές ευρωπαϊκές αποτυχίες για το μέγεθος του Γκουαρντιόλα;

Μήπως μαζεύτηκαν πολλές ευρωπαϊκές αποτυχίες για το μέγεθος του Γκουαρντιόλα;

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε ακόμα έναν... απίθανο τρόπο να μη σηκώσει ούτε φέτος το Champions League με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να έχει να διαχειριστεί μια deja vu κατάσταση την οποία δείχνει να τη... συνηθίζει...

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση», λέει ο απλός λαός. Όταν κάτι συμβαίνει συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, τότε δεν πρόκειται για μια απλή σύμπτωση.

Για ακόμη μια φορά, η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League με έναν απίθανο τρόπο. Τι και αν ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μερικά δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90′.

Τι και αν οι πιθανότητες πρόκρισης της στον τελικό του Παρισιού ήταν σε εκείνο το σημείο στο 99%! Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τρόπο να πει «αντίο» στην κούπα με τα μεγάλα αυτιά και φέτος. Ο Ροντρίγκο σκόραρε δύο φορές, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί ο Μπενζεμά τελείωσε την υπόθεση με ένα ψύχραιμο πέναλτι για το τελικό 3-1.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα το κατάφερε και αυτό. Εκτός από όλα τα φοβερά στατιστικά και το τρομερό ποδόσφαιρο που παίζει αυτά τα χρόνια, οι Πολίτες έχουν… καταφέρει να γράψουν ιστορία με τους απίθανους αποκλεισμούς τους από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Φυσικά, αυτός που δέχεται τα «πυρά» είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός έχει να κατακτήσει το Champions League από το 2011, όταν το είχε σηκώσει για δεύτερη φορά ως προπονητής με την Μπαρτσελόνα.

Από τότε; Το χάος… Ο Ισπανός αποκλείστηκε με την Μπάγερν δύο φορές από τη φάση των ημιτελικών απέναντι σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, χωρίς μάλιστα να βάζει κάποια αντίσταση στους δύο «μεγάλους» της χώρας του.

Ο ερχομός του στη Μάντσεστερ Σίτι το 2016, έκανε τους φιλάθλους της αγγλικής ομάδας να ονειρευτούν. Η πρώτη «σφαλιάρα» ωστόσο ήταν άμεση, με τη φοβερή και τρομερή Μονακό του 2017 να την «πετάει» εκτός από τη φάση των «16».

Σειρά πήρε η Λίβερπουλ. Τι και αν εκείνη τη χρονιά η Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς; Η Λίβερπουλ κατάφερε να την υποτάξει στο Champions League και να την αποκλείσει από τη φάση των προημιτελικών.

Ο πιο σοκαριστικός αποκλεισμός (μέχρι τον επόμενο…) ήρθε το 2019. Σε εκείνο το «θρυλικό» παιχνίδι με την Τότεναμ στο «Έτιχαντ». Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για τη φάση των «8» του Champions League, οι Spurs μπόρεσαν να αφήσουν εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα, σοκάροντας τον Καταλανό αλλά και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ούτε η «εύκολη» κλήρωση με τη Λιόν δεν έδωσε «φτερά» στους παίκτες της Σίτι, καθώς οι Πολίτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της γαλλικής ομάδας στο Final-8 της Πορτογαλίας.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η μεγάλη στιγμή είχε επιτέλους φτάσει, ο Καταλανός βρήκε και πέρσι έναν τρόπο να μη φτάσει στο Άγιο Δισκοπότηρο. Ξεκίνησε την ομάδα του στον τελικό με την Τσέλσι χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ και το πλήρωσε, χάνοντας την κούπα από τον Τόμας Τούχελ.

Ο τρόπος που γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ, έρχεται για να «δέσει» στην ιστορία που έχει με το Champions League ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ένας εκ των κορυφαίων ever, που παρά τη μεγάλη του παρακαταθήκη, θα έχει πάντα στις πλάτες του και τους απίθανους αποκλεισμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ